Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Nieuwe Hollandse Waterlinie tour
4 dagen,  
€ 290

Introductie

U fietst door hét hart van de Nieuwe Hollandse Waterlinie dat genomineerd is als UNESCO Werelderfgoed. De waterlinie ligt fraai verscholen in het landschap en wordt daarom ook wel het grootste geheim van Nederland genoemd. Tijdens oorlogstijd moest deze waterlinie Nederland beschermen tegen vijandelijke groepen. Nu is dit groene waterlinielandschap een prachtig gebied om met de fiets te ontdekken. Tijdens deze fietstocht wordt u verrast door forten, loopgraven, vestingsteden, rivieren en prachtige natuur. De mooie historische stadjes zoals Culemborg, Leerdam, Gorinchem en Vianen zullen u zeker aanspreken. Ze ademen de sfeer van vroeger. Een uitstapje naar Slot Loevestein is ook zeer aan te bevelen. Geweldig om dit allemaal te ontdekken.

Dag tot dag

Dag 1   Aankomst in Bunnik
 

Uw fietsvakantie begint in Bunnik. U kun zich deze dag vast onderdompelen in de Nieuwe Hollandse Waterlinie met een bezoek aan het Waterliniemuseum bij Fort bij Vechten. Voor jong en oud is dit museum een interactieve belevenis! Met een virtual reality-bril maakt u een parachutesprong boven de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ook rondom het museum is van alles te beleven. Zo is een korte wandeling over het Bunkerpad en langs de rivier de Kromme Rijn meer dan de moeite waard. 

  
Dag 2   Bunnik - Gorinchem 58 km 
 

Vanuit Bunnik fiets u langs Fort bij Vechten richting de Plofsluis. De Plofsluis is uniek in de wereld! Een sluis die tot ontploffing kon worden gebracht om het kanaal af te dammen. Daarna fietst u over het Eiland van Schalkwijk. Een  waar openluchtmuseum voor liefhebbers van cultuurhistorie en natuur: Het imposante Fort Honswijk, Fort Werk aan de Korte Uitweg (met fantastische theetuin), de loopgraven van Werk aan de Groeneweg en Fort Lunet aan de Snel.
U steekt de Lek over richting het historische Culemborg en fietst langs Werk aan het Spoel met aantrekkelijke horeca en een zonneterras.  De route vervolgt langs Fort Everdingen, de stoere thuishaven van bierbrouwerij Duits&Lauret, met proeflokaal. U vervolgt de route via de Diefdijklinie met diverse groepsschuilplaatsen (bunkers) richting glascentrum Leerdam.
Vervolgens komt u langs Fort Asperen een cultuureiland aan de rivier de Linge. Het bijzonder gerestaureerde dakgewelf van de torenfort en de taveerne zijn een bezoek meer dan waard. Via Fort Vuren en met prachtige vergezichten over de rivier de Waal fietst u naar de eindhalte voor vandaag, vestingstad Gorinchem. 

  
Dag 3   Gorinchem - Bunnik 55 km 
 

Begin de dag met korte wandeling door Vesting Gorinchem. Dit is een van de mooist bewaarde vestingen van Nederland met haar stadswallen, imposante kanonnen en molens. Ook is het erg gezellig in het stadcentrum met de vele terrasjes op de Oude Markt. 
Vanuit Gorinchem fietst u naar Vianen, ooit aangelegd als vestingstad. Dit is nog terug te zien in het stratenpatroon, de stadsmuren en de Lekpoort. Met ruim 190 rijksmonumenten is Vianen een echte museale stad. Daarnaast is het goed toeven in de Voorstraat met de vele terrassen, goede restaurants en fijne winkeltjes.


Met de pont over de Lek komt u aan in historisch Vreeswijk, met drie prachtige sluizen: de Oude Sluis, de Rijkshulpschutsluis en de Koninginnensluis. De tocht gaat verder naar Fort Jutphaas, verscholen in een groene oase in het verstedelijkte Nieuwegein. Het parkachtige terrein is voor iedereen toegankelijk. Vanaf hier fietst u terug naar uw hotel in Bunnik.

  
Dag 4   De terugreis
 

Na het ontbijt in het hotel vertrekt u weer naar huis. Wellicht heeft u nog tijd voor een bezoek aan de stad Utrecht? Vanuit station Bunnik bent u in 8 minuten op station Utrecht Centraal. Utrecht, de op vier na grootste stad van Nederland is een absolute aanrader met haar historische sfeer en de bijzondere grachten met z’n werven en terrasjes. 

  
Prijzen, data, boeken

Start:  
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 27 september  
   
Prijs €  Euro 
Per persoon voor een tweepersoonskamer 
3 x overnachtingen met ontbijt
290,00
   
Een toeslag wordt berekend voor :  
3 x éénpersoonskamer 90,00
3 x diner 90,00
3 x huurfiets  36,00
3 x E-Bike 75,00
Fietspech pas (€ 2,75 x 3) 8,25
GPS huur 10,00
   
Extra nacht 70,00
Accommodaties

Bunnik - Postillion Hotel Bunnik***

Gorinchem - Hotel Gorinchem***

Praktische info

3 Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

CS Utrecht 

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief.