Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Noordelijk IJsselmeer Tour
6 dagen,  
€ 485

Introductie

De noordelijke IJsselmeer Tour verrast u met het historische landschap rond de voormalige Zuiderzee, een route langs de mooiste en rustigste weggetjes en fietspaden, die je als fietser kunt aantreffen. Op veel plaatsen fietst u langs kronkelende dijkjes en door en langs mooie, oude vissers- en handelsstadjes die het huidige IJsselmeer omringen. U kunt genieten van de grote variatie aan aantrekkelijke landschappen die deze fietsroute kenmerkt. Vanuit Enkhuizen gaat u met de veerboot naar Stavoren.
 
 
In samenwerking met:

Dag tot dag

Dag 1   Aankomst in Harderwijk
 

Aankomst in Harderwijk

  
Dag 2   Harderwijk - Enkhuizen 63 km 
 

Door het groene, agrarische Flevoland langs boerderijen en door de bossen fietst u van Harderwijk richting Lelystad. Vanaf Lelystad fietst u dwars door het IJsselmeer over de dijk naar Enkhuizen. Enkhuizen is een mooi oud stadje met veel bezienswaardigheden (o.a. openlucht Zuiderzee Museum).

Let op! Wegens werkzaamheden is het fietspad op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen momenteel gedeeltelijk afgesloten. Voor fietsers is er een pendeldienst beschikbaar. Naar verwachting is de dijk vanaf de zomer geheel toegankelijk voor fietsers.

  
Dag 3   Enkhuizen - Oudemirdum 43 km 
 

Met de veerboot Enkhuizen- Stavoren vertrekt u naar Stavoren voor een tocht van circa 1 ½ uur over het IJsselmeer. In Oudemirdum stapt u weer op de fiets voor het laatste stuk van de fietsroute naar het hotel. De afstand van de etappe is inclusief boot. Vanaf het aardige voormalige Hanzestadje, Stavoren gaat de route via "Rode Klif” het meest zuid-westelijke puntje van Friesland.

  
Dag 4   Oudemirdum - Zwartsluis 61 km 
 

Via het glooiende en bosrijke Gaasterland fiets u Oudemirdum uit. U fietst deze dag regelrecht in de Kop van Overijssel, een waterrijk aaneengesloten laagveenmoerasgebied De Wieden en De Weerribben. In Lemmer is het in het zomerseizoen een drukte van belang met de pleziervaart bij de sluizen. U volgt ongeveer, vanaf Lemmer, de grens tussen het oude land en de Noord-Oostpolder. 

  
Dag 5   Zwartsluis - Harderwijk 61 km 
 

Langs de noordkant van de Veluwe met aan de rechterhand de Veluwerandmeren fietst u via Genemuiden  naar IJsselmuiden over de oude Kamperzeedijken  en via de prachtige Hanzestad Kampen met z’n mooie stadspoorten aan de IJsselkant naar Harderwijk.

  
Dag 6   De terugreis
 

Na het ontbijt in het hotel vertrekt u weer naar huis 

  
Prijzen, data, boeken

 Start:  
 Dagelijks mogelijk vanaf 1 mei t/m 25 september  
Prijs €   Euro
Per persoon voor een tweepersoonskamer 
5 x overnachtingen met ontbijt
485,00
   
Een toeslag wordt berekend voor :  
5 x éénpersoonskamer  150,00
5 x diner  150,00
5 x huurfiets  60,00
5 x E-Bike 125,00
Fietspech pas (€ 2,75 x 5) 13,75
   
Extra nacht  70,00

 

Accommodaties

Harderwijk - Best Western Hotel Baars****

Enkhuizen - Hotel de Koepoort****

Oudemirdum - Hotel Boschlust***

Zwartsluis - Hotel Zwartewater****

Praktische info

5 Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

CS Harderwijk

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief