Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Fietsen met Kinderen: Terug in de tijd
8 dagen,  
€ 655

Introductie

Deze tour is bij uitstek geschikt voor families. De afstanden zijn iets korter zodat het ook voor kinderen leuke afstanden zijn. Onderweg vindt u bezienswaardigheden voor jong en oud om te bekijken en natuurlijk overnacht u -als u dit wenst- in familiekamers. Deze tocht kan uiteraard ook zonder kinderen gemaakt worden, onderweg heeft u meer tijd om de steden en de mooie omgeving te bezichtigen.


Dag tot dag

Dag 1   Aankomst Amersfoort
 

Aankomst Amersfoort

  
Dag 2   Amersfoort – Muiderberg 42 km 
 

Vanuit Amersfoort fietsend via de noordkant van Koninklijk Baarn en de vestigingsstad Naarden gaat deze dagtocht richting Muiderberg.  

  
Dag 3   Muiderberg – Volendam 45 km 
 

Vanuit Muiderberg fietst u via vestigingsstad Muiden en Amsterdam naar Volendam. In Muiden kunt u het Muiderslot bezoeken. Hierna fietst u verder naar Amsterdam. Naast de grachten, bruggetjes en meer dan 800.000 fietsen valt er nog veel meer te ontdekken in de hoofdstad. Wat te denken van kunst, cultuur, winkelen of heerlijk genieten in een van de vele restaurants of cafés. Over de dijk gaat het verder naar Volendam. In het vissersdorp is de authentieke sfeer bewaard gebleven.

  
Dag 4   Volendam – Enkhuizen 45 km 
 

Deze etappe leidt u naar de prachtige baai van Hoorn (Hoornse hop) langs het Markermeer. U fietst door mooie stadjes en dorpen zoals Edam en Hoorn, een charmante oude stad met veel gebouwen en huizen uit de Gouden Eeuw. Uw hotel is in Enkhuizen. Dit is een prachtige oude stad met vele bezienswaardigheden.

  
Dag 5   Enkhuizen – Lelystad 30 km 
 

Vanuit Enkhuizen gaat u met de boot naar het vissersdorp Urk (vaart enkel in juli en augustus). U kunt kiezen om met de Zuiderzee te varen of de Driemaster Willem Barentsz. De boot vaart enkel in de zomermaanden. In de andere periodes fietst u dwars door het IJsselmeer over de dijk naar Lelystad. Urk is een voormalig eiland waar na de inpoldering weer bewoning mogelijk was. U vervolgt uw tocht via Schokland, ook wel de parel van Flevoland genoemd. Dit kleine plaatsje, dat vroeger een eiland was, ligt omgeven door weilanden midden in de noordoost polder. Het plaatsje is 4,5 kilometer lang en 400 meter breed en straalt een en al rust uit. Na Schokland fietst u naar Lelystad. Daar bevindt zich o.a. Batavia Stad, het Outlet Shopping Centrum en de Bataviawerf.
In het voor- en naseizoen, als de boot niet vaart, fietst u via de dijk (lengte circa 34 km) vanaf Enkhuizen dwars door het IJsselmeer, met rechts het Markermeer en links het IJsselmeer, naar Lelystad.

Let op! Wegens werkzaamheden is het fietspad op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen momenteel gedeeltelijk afgesloten. Voor fietsers is er een pendeldienst beschikbaar. Naar verwachting is de dijk vanaf de zomer weer geheel toegankelijk voor fietsers. Meer informatie vindt u in uw reisbescheiden. 

  
Dag 6   Lelystad – Hulshorst 35 km 
 

Na Lelystad fietst u verder het "nieuwe land" in. U fietst langs boerderijen, door bossen en het agrarische Flevoland van Lelystad naar het Hanzestadje Harderwijk. Hier bevindt zich het Dolfinarium. In dit grootste zeezoogdierenpark van Europa geniet u van spectaculaire shows en voorstellingen met dolfijnen, walrussen, zeeleeuwen en haaien. Na Harderwijk is het nog een klein stukje naar Hulshorst waar u bij het hotel heerlijk kan bijkomen aan het zwembad.

  
Dag 7   Hulshorst – Amersfoort 48 km 
 

Vanuit Hulshorst fietst u langs de oevers van de Veluwerandmeren naar Amersfoort. De grootste charme van dit gebied is de combinatie van bos, water en polderland.

  
Dag 8   Terugreis
 

Na het ontbijt in het hotel vertrekt u weer naar huis.

  
Prijzen, data, boeken

Start:  
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 23 september  
Prijs €   Euro

Volwassenen per persoon voor een tweepersoonskamer 

7 x overnachtingen met ontbijt

655,00

per Kind (tot 12 jaar)bij de ouders op de kamer

7 x overnachtingen met ontbijt

415,00

2 Kinderen (tot 12 jaar) per kind in een familiekamer

7 x overnachtingen met ontbijt

315,00

   
Een toeslag wordt berekend voor :  
7 x éénpersoonskamer  210,00
7 x Halfpension 210,00

7 x huurfiets volwassenen

7 x E-Bike

7 x huurfiets kind

84,00

175,00

70,00

Fietspech pas (€ 2,75 x 7) 19,25
   
Extra nacht v.a. 70,00 
Accommodaties

Amersfoort - Fletcher Hotel Amersfoort****

Muiderberg - Hotel het Rechthuis***

Volendam - Art Hotel Spaander***

Enkhuizen - Hotel de Koepoort****

Lelystad - Apollo Hotel Lelystad City Centre****

Hulshorst - Apollo Hotel de Beyaerd****

Praktische info

7 Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Amersfoort

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief