Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Familiereis: Strand, Steden en Kastelen
8 dagen,  
€ 430

Introductie

Zo’n vakantie waar alles inzit. Inspannend en tegelijkertijd heerlijk ontspannend. U beleeft met uw kinderen een vakantie waarbij Hollands glorie iedere dag aan u voorbij komt. Duinen met strand, historische binnensteden, eindeloze weilanden met kaarsrechte slootjes en molens, schitterende molens. U begint en eindigt in Haarlem maar ook zult u onze hoofdstad aandoen waar u zult merken dat de grote stad ook kinderen veel te bieden heeft. U overnacht in prettige Stayokay’s waar het u aan niets zal ontbreken. In de velden doet u pittoreske dorpjes aan waarbij het verhaal van Hansje Brinker uw kinderen zal boeien.


Dag tot dag

Dag 1   Aankomst in Haarlem
 

Aankomst in Haarlem

  
Dag 2   Haarlem – Rondrit 30 km 
 

Via Overveen > Zandvoort > Bloemendaal
We kunnen er vandaag letterlijk niet omheen, de prachtige kustlijn. We verkennen Haarlem en verruilen de stad voor de duinen waarin het bekende circuit van Zandvoort zich bevindt. Duinen, duinen en natuurlijk strand. Vandaag is het de mogelijkheid om het strand te verkennen met uw kinderen.

  
Dag 3   Haarlem – Heemskerk 30 km 
 

Via IJmuiden Zeesluizen
IJmuiden en zijn sluizen, de toegangspoort te water richting Amsterdam. Vrachtschepen, cruiseschepen en plezierjachten passeren hier. Een speciaal gezicht om de enorme zeereuzen voorbij te zien kruipen. De accommodatie is de droom van ieder klein kind, slapen in een kasteel! Slot Assumburg, gebouwd in de 13e eeuw biedt u en uw kinderen een echte ridders en prinsessenovernachting.

  
Dag 4   Heemskerk - Rondrit 26 km 
 

Via Noorddorp > Castricum aan Zee > Bakkum > Castricum
We blijven, nu we er toch zijn, nog een dagje aan de kust. Een wat kortere route zodat u alle tijd heeft om te genieten van het prachtige duinlandschap en de daarachter gelegen zee. Via Bakkum rijdt u vervolgens weer richting uw kasteel. 

  
Dag 5   Heemskerk – Amsterdam 39 km 
 

Via Westzaan > Koog aan de Zaan > ’t Twiske > Landsmeer > Amsterdam CS
De Zaanstreek in al zijn glorie vandaag. Molens van de Zaansche Schans, overal water en natuurgebied ’t Twiske maken van deze dag een afwisselende en typisch Noord-Hollandse ervaring. 

  
Dag 6   Amsterdam Stadsbezoek
 

Vandaag de mogelijkheid om heerlijk te wandelen door de mooie binnenstad van Amsterdam. Diverse wijken bieden naast het centrum een verscheidenheid aan architectuur, cultuur en mooie parken. Bijvoorbeeld het Vondelpark, goed te combineren met een bezoek aan het Museumplein of de P.C. Hooftstraat. 
Of ga lekker bootjes kijken met de kinderen bij het Oosterdok, de Bibliotheek van Amsterdam en de replica van V.O.C schip “De Amsterdam”. Voor de kinderen is hier het “doe”-museum Nemo een echte leerzame ontdekkingsreis.

  
Dag 7   Amsterdam – Haarlem 27 km 
 

Via Amsterdam CS > Amsterdam West > Spaarnwoude > Spaarndam naar Haarlem
Vandaag zult u wederom de rust en weidsheid tegemoet rijden. De eerste kilometers gaan in westelijke richting om spoedig de stad achter u te laten. Het waterrijke Spaarndam is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen, vergeet u dan niet een bezoek te brengen aan het beeld van Hansje Brinker op de Woerdersluis. Dit verhaal zal uw kinderen doen wegdromen naar vroegere tijden.

  
Dag 8   Vertrek naar huis
 

Na het ontbijt is uw geboekte fietsarrangement ten einde gekomen.

  
Prijzen, data, boeken

 

 

Start dagelijks vanaf 01 april t/m 23 september 

 

Prijs €

 Euro

Per persoon voor een meerpersoonskamer 
7 x overnachtingen met ontbijt en lunchpakket

 

Volwassenen:

6 persoonskamer privé

 

430,00

5 persoonskamer privé

450,00

4 persoonskamer privé

470,00

3 persoonskamer privé

530,00

Kinderen 3 t/m 12:

6 persoonskamer privé

 

350,00

5 persoonskamer privé

360,00

4 persoonskamer privé

390,00

3 persoonskamer privé

450,00

 

 

Een toeslag wordt berekend voor :

 

7 x diner volwassen

110,00

7 x diner kind

55,00

Huurfiets volwassenen

Huurfiets Kind

84,00

70,00

Fietspech pas (€ 2,75 x 7)

19,25

Extra nacht (incl. ontbijt en lunchpakket)

op aanvraag

   

Startplaats:

 

Amsterdam  of Haarlem indien met auto

 

Accommodaties

Haarlem - Stayokay Haarlem

Heemskerk - Stayokay Heemskerk

Amsterdam - Stayokay Amsterdam Zeeburg

Praktische info

Handig om te weten

Haarlem: Bij aankomst in het hostel ontvang je een lakenpakket waarmee je zelf je bed opmaakt. Handdoeken zijn exclusief, maar je kunt ze wel huren in het hostel.

Amsterdam: Bij aankomst in het hostel ontvang je een lakenpakket waarmee je zelf je bed opmaakt. Handdoeken zijn exclusief, maar je kunt ze wel kopen in het hostel voor € 4,50 per stuk.

Heemskerk: Bij aankomst in het hostel ontvang je een lakenpakket waarmee je zelf je bed opmaakt. Handdoeken zijn exclusief, maar je kunt ze wel huren in het hostel. Het hostel is toegankelijk tot 24:00u (daarna wordt de voordeur gesloten).

7 Overnachtingen inclusief

Hostels

Ontbijt en lunchpakket inclusief, diner optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Haarlem

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief