Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

De Gouden Eeuw tour
6 dagen,  
€ 470

Introductie

Het is de 17e eeuw, het tijdperk van economische en culturele voorspoed in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Gouden Eeuw! In die tijd is Nederland het voorbeeld in de wereld van politieke en militaire macht (vooral ter zee) en tevens het rijkste land ter wereld door de uitstekende handelsgeest van de Hollanders. In deze tijd groeiden en bloeiden en groeiden steden als Leiden, Delft, Den Haag en Rotterdam. Voor ons nu de aanleiding om een prachtige fietsreis uit te zetten langs deze steden. We beginnen in Den Haag, het grootste dorp van Nederland. Eén van de meest bijzondere steden van Nederland met dezelfde grote verscheidenheid van bezienswaardigheden als toeristisch Amsterdam, maar dan minder druk en met het strand om de hoek. In de mix van mooie plaatsen als Delft en Leiden wilden we ook Gouda niet laten ontbreken. En al is Rotterdam dan wel van zijn Gouden Eeuw invloeden ontdaan, toch staat de stad op plaats 5 in de top 10 van steden die je volgens Lonely Planet moet bezoeken. De stad verslaat daarmee Londen, Parijs en Rome. Kortom een reis die meer dan de moeite waard is.


Dag tot dag

Dag 1   Aankomst in Den Haag
 

Fraai gelegen aan de Noordzee kust en met een wereldse verfijning. Eén van de meest bijzondere steden van nederland met dezelfde grote verscheidenheid van bezienswaardigheden als toeristisch Amsterdam, maar dan minder druk en met het strand om de hoek.

  
Dag 2   Den Haag 26 km 
 

Ontdek Den Haag per fiets. De aangeboden fietstocht gaat door het snoer van parken die rondom en dwars door de stad lopen. Maar u kunt de fiets ook gebruiken om makkelijk van de ene naar de andere bezienswaardigheid te fietsen. Er is tenslotte keuze genoeg! Fraaie musea als het Gemeente museum of Escher maar ook Panorama Mesdag, het Binnenhof of Madurodam. De dag kunt u culinair afsluiten in de haven van Scheveningen bij visrestaurant Catch of bv op 135m hoogte in The Penthouse.

  
Dag 3   Den Haag - Rotterdam 46 km 
 

Fietsend langs de Schie bereikt u Delft. Delft heeft een historische binnenstad met prachtige gebouwen en grachten. In de Nieuwe Kerk aan de Markt bevinden zich de grafkelders van de Oranje-Nassaus. Onlosmakelijk verbonden het Delft zijn het Huis van Oranje-Nassau, het wereldberoemde porselein, Delfts blauw, en de schilder Johannes Vermeer. Uw route vervolgend komt u in Schiedam met zijn molens en jeneverstokerijen en daarna bereikt u Rotterdam met zijn moderne skyline en grote havengebieden. Tijdens een vaartocht is goed te zien hoe de havens worden herontwikkeld tot aantrekkelijke gebieden. Vanaf de Euromast heeft u een geweldig uitzicht over de stad en wijde omgeving.

  
Dag 4   Rotterdam - Gouda 58 km 
 

Vandaag fietst u in de omgeving van één van drie "parels in een Hollandse gouden driehoek: de molens van Kinderdijk. Langs het typisch Hollands polderlandschap met zijn vele sloten en kanalen bereikt u de kaasstad Gouda. Een gezellige Oudhollandse stad met een nog vrijwel geheel intact stadscentrum. Wie Gouda zegt, denkt niet alleen snel aan kaas en stroopwafels maar ook aan gebrandschilderde ramen, het sprookjesachtige stadhuis en sfeervolle grachten.

  
Dag 5   Gouda - Den Haag 61 km 
 

De start is dwars door het Groene Hart met zijn rustieke landschap waar u kunt genieten van rust, ruimte en recreatie. Oneindig veel slootjes, waterpartijen en kleine riviertjes doorkruisen de groene weilanden, omzoomd door knotwilgen en elzen. 

  
Dag 6   Terugreis
 

Na het ontbijt eindigd uw fietsvakantie.

  
Prijzen, data, boeken

Start:  
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 25 september  
   
Prijs €   Euro
Per persoon voor een tweepersoonskamer 
5 x overnachtingen met ontbijt
470,00
   
Een toeslag wordt berekend voor :  
5 x éénpersoonskamer  150,00
2 x diner (niet in Den Haag) 60,00
5 x E-Bike 125,00
5 x huurfiets 60,00
Fietspech pas (€ 2,50 x 5) 13,75
   
Extra nacht  70,00
Accommodaties

Den Haag - Best Western Den Haag***

Rotterdam - Hotel SS Rotterdam****

Gouda - Best Western Hotel Gouda****

Praktische info

5 Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Den Haag

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief