Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Rijnroute 4 - van Arnhem naar Rotterdam
6 dagen,  
€ 499

Introductie

Rijn, Waal, Lek, Maas en Linge nemen u mee van oost naar west, stroomafwaarts langs oer-Hollandse steden en dorpen. Waar ooit Vikingen vanuit zee de rust verstoorden, is het nu ontspannen fietsen over dijken en kades, genietend van het leven op en langs het water, door een wonderschoon landschap, dat grotendeels door de rivieren is ‘gemaakt’.  


Dag tot dag

Dag 1   Aankomst Arnhem
 

De start van deze route is in Arnhem, bekend van de Slag om Arnhem in de 2e Wereldoorlog. Maar ook een stad met een prachtige dierentuin, het schitterende stadspark Sonsbeek, het Openluchtmuseum en aan de voet van Nationaal Parken Hoge Veluwe en Veluwezoom. Aan u de keuze: overnacht u in het centrum van Arnhem of begint u de route liever buiten de stad (kosteloos parkeren) aan de voet van Nationaal Park Veluwezoom.

  
Dag 2   Arnhem-Wijk bij Duurstede 64 km 
 

Een afwisselende tocht door de bosrijke Veluwezoom, langs de 52 meter hoge Grebbeberg, de zuidoostelijke punt van de Utrechtse Heuvelrug. Militaire erevelden vormen stille getuigen van hevige gevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volg de Nederrijn naar kasteel Amerongen, met zijn schitterende tuin. Eindpunt is het monumentale Wijk bij Duurstede. Ooit lag hier Dorestad, rond het jaar 800 het belangrijkste Noord-Europese handelscentrum. Geniet van de prachtige binnenstad en pik bij mooi weer een terrasje aan de markt.

  
Dag 3   Wijk bij Duurstede - Leerdam/Asperen 40 km 
 

Steek bij Wijk bij Duurstede, gelegen aan een knooppunt van waterwegen, met de fraaie boogbrugpont ‘Wijkse Veer’, de Nederrijn over en zet koers richting Nederlands bekendste fruitstreek, de Betuwe. Langs het historische stadje Buren bereikt u het riviertje de Linge. Linge betekent ‘lang’, maar een korte, vriendelijke fietsroute brengt u snel bij de "Glasstad" Leerdam. Hier in Leerdam, of in het plaatsje Asperen aan de andere kant van de Linge, brengt u de nacht door.

  
Dag 4   Leerdam/Asperen - Papendrecht/Dordrecht 67 km 
 

Vanaf uw hotel bereikt u al snel Gorinchem. Neem even de tijd voor een verkenning door de historische binnenstad van Gorinchem. Daarna neemt u de veerpont die u overzet naar het vestingstadje Woudrichem. Via ‘knooppunten’ doorkruist u met inbegrip van één of twee boottochtjes (afhankelijk van het seizoen) het heerlijke Nationale Park de Biesbosch, de plek waar Waal en Maas elkaar ontmoeten. De motorpont ‘De Biesbosch’ vaart het hele jaar en zet u zeker over de Nieuwe Merwede naar Kop van ’t Land, waarna u Dordrecht bereikt. Een waterbus brengt u vervolgens over de Beneden Merwede naar Papendrecht.

  
Dag 5   Papendrecht/Dordrecht - Rotterdam 35 km 
 

Fietsend door de Alblasserwaard bereikt u het op de UNESCO werelderfgoedlijst bijgeschreven Kinderdijk. De negentien poldermolens zijn een internationale trekpleister en per fiets prima te bezichtigen. Daarna per Driehoeksveer via Slikkerveer, richting dynamisch Rotterdam. U kunt ook nog doorfietsen naar Hoek van Holland, waar de Rijn in de Noordzee uitmondt. Deze route is nog 30 km verder. Vanaf Hoek van Holland kunt u dan met de trein terug naar Rotterdam reizen.

  
Dag 6   Vertrek vanuit Rotterdam
 

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

  
Prijzen, data, boeken

Start:  
Elke zaterdag vanaf 4 mei t/m 21 september  
   
Prijs €   Euro 
Per persoon voor een tweepersoonskamer 
5 x overnachtingen met ontbijt
499,00
   
Een toeslag wordt berekend voor :  
5 x éénpersoonskamer  230,00
5 x diner  165,00
5 x huurfiets  60,00
5 x E-Bike 125,00
Fietspech pas  13,75
Toeslag start op andere dag dan zaterdag 40,00
   
Extra nacht  70,00


In samenwerking met:

 

 

 

 

 

Startplaats:
Arnhem

Accommodaties

Arnhem - Best Western Hotel Haarhuis****

Wijk bij Duurstede - Hotel de Gouden Leeuw***

Leerdam - Hotel Het Oude Posthuys***

Papendrecht - Apollo Hotel Papendrecht****

Rotterdam - Hotel SS Rotterdam****

Praktische info

5 Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Arnhem Centraal

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief