Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Trappistenroute door Brabant en Belgiƫ
7 dagen,  
€ 575

Introductie

Een unieke kans om de smaak van echte Trappistenbieren te ervaren. Deze vlakke route voert door de natuur van Brabant en Vlaanderen, maar ook door een wereldstad als Antwerpen. Geniet van het Bourgondische leven in Breda en Tilburg en fiets door pittoreske dorpen als Zundert, Chaam en Merksplas. Houdt u niet zo van bier? Geen probleem, in de Trappistenkloosters worden ook nog kaas, jam, honing, chocolade, zeep en kaarsen gemaakt!


Dag tot dag

Dag 1   Aankomst Turnhout
 

Turnhout, gelegen in het hart van de Kempen en ook wel speelkaartenstad genoemd. Neem de tijd om de stad even te verkennen. Met name het Kasteel van de hertogen van Brabant en de Sint Pieterskerk zijn zeker een bezoek waard.

  
Dag 2   Turnhout - Antwerpen 70 km 
 

Vanaf Turnhout gaat het vandaag naar Antwerpen. Eerst langs Merksplas waar u een kijkje kunt nemen in het bezoekscentrum in de voormalige landlopersboerderij. In het verleden werden landlopers hier tewerkgesteld. Vervolgens snel verder want na Oostmalle en Malle komt u in Westmalle waar u het eerste Trappistenklooster ontdenkt. Geniet van een welverdiende Trappist in het café tegenover het klooster voordat u uw weg vervolgd naar wereldstad Antwerpen.

  
Dag 3   Antwerpen - Brasschaat 60 km 
 

Antwerpen is een bezoek op zich waard. Behalve een lange biertraditie, te zien in de vele cafés in de stad, heeft Antwerpen een prachtige oude binnenstad en is het beroemd als winkelstad. Vanaf uw hotel fietst u richting het noordoosten. Onderweg fietst u door typische Vlaamse dorpen rond Antwerpen. Na een tijdje ontwaart u Abdij OLV van Nazareth in Brecht. In dit Trappistenklooster wordt geen bier gebrouwen maar worden wel onder meer kaarsen, zeep en shampoo gemaakt. Daarna door naar Brasschaat waar u de nacht doorbrengt.

  
Dag 4   Brasschaat - Breda 60 km 
 

Vandaag gaat het richting Nederland. Een kleine 10km over de grens bevindt zich Trappistenklooster Abdij Maria Toevlucht, hier wordt de Zundert Trappist gebrouwen. Even verderop in het dorp Zundert kunt u er ongetwijfeld eentje proeven voordat u verder fietst naar Breda, de Nassaustad. Geniet hier van een stukje Bourgondië in Nederland. Heerlijk eten en drinken in de sfeervolle binnenstad, niet voor niets wordt Breda door Zoover al jaren als 'Beste Uitgaansstad van Nederland' beoordeeld.

  
Dag 5   Breda - Tilburg 65 km 
 

Van de ene Bourgondische stad in Brabant naar de andere. Langs en over de Brabantse beken, door de bossen en langs idyllische dorpjes als Chaam, Alphen en Hilvarenbeek. Vlak voor uw aankomst in Tilburg ligt Abdij OLV Koningshoeven waar de bekende La Trappe speciaalbieren gebrouwen worden. In de naastgelegen kloosterwinkel kunt u de in de abdij gemaakte producten kopen.

  
Dag 6   Tilburg - Turnhout 35 km 
 

De laatste rit gaat u vanuit de gezellig universiteitsstad Tilburg naar Turnhout. Vandaag niet langs een abdij maar over het 'Bels Lijntje', een oude spoorlijn die in 2017 haar 150 jarig bestaan viert. Deze 31km lange spoorlijn in omgebouwd tot een fietspad en voert dwars door de prachtige Kempen. U komt vandaag onder meer door Baarle, een van de merkwaardigster dorpen te wereld met 30 'enclaces' verdeeld over het Nederlandse Baarle Nassau en het Belgische Baarle Hertog. De grens ligt hier midden over straten, dwars door huizen en tuinen.

  
Dag 7   Vertrek vanuit Turnhout
 

Na het ontbijt is het arrangement ten einde.

  
Prijzen, data, boeken

Start:  
Elke zaterdag vanaf 5 mei t/m 22 september  
   
Prijs €   Euro 
Per persoon voor een tweepersoonskamer 
6 x overnachtingen met ontbijt
575,00
   
Een toeslag wordt berekend voor :  
éénpersoonskamer  299,00
diner (4x niet in Turnhout) 140,00
huurfiets  72,00
E-Bike 150,00
   
Extra nacht Turnhout 70,00
   
Startplaats:  
Turnhout


In samenwerking met:

Accommodaties

Turnhout - Best Western Turnhout****

Antwerpen - Radisson Blu Antwerpen****

Brasschaat - Charme Hotel & Restaurant Klokkenhof***

Breda - Golden Tulip Keyser Breda****

Tilburg - Mercure Hotel Tilburg Centrum****

Praktische info

6 overnachtingen inclusief

3/4 sterren hotels

Ontbijt inclusief, halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Turnhout

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief