Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Hart van Holland
6 dagen,  
€ 460

Introductie

Het Groene Hart is een afwisselend polderlandschap tussen de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, die ontstaan is door de vorming van veen en waar vervolgens turfwinning heeft plaatsgevonden. Deze fietstocht neemt u mee naar het zuidelijke gedeelte van dit gebied. U fietst door het echte, "onvervalste” Hollandse landschap met frisse groene weiden, zwartbonte koeien, polders, rivieren en natuurlijk de wereldberoemde molens bij Kinderdijk. U overnacht in interessante historische steden met karakteristieke panden en monumenten.


Dag tot dag

Dag 1   Aankomst in Utrecht
 

De stad Utrecht is dichtbij en daar vindt u talrijke bezienswaardigheden, winkels, musea en goede uitgaansmogelijkheden.

  
Dag 2   Utrecht - Gorinchem 58 km 
 

Vanuit het hart van Holland fiets u zuidwaarts richting het glascentrum Leerdam, dit is een ontmoetingsplaats waar glasblazers uit vele landen hun ambacht demonstreren. Voorbij Leerdam liggen de forten Asperen en Vuren, die ook deel uit maken van de Hollandse Waterlinie. Voordat u in Gorinchem aan komt kunt u indien u wenst met de boot de waal over om een bezoekje te brengen aan het beruchte en interessante slot Loevesteijn. Ook het vlakbij gelegen stadje Woudrichem is de moeite van het bezichtigen zeker waard.

  
Dag 3   Gorinchem - Gouda 60 km 
 

Vandaag komt u langs één van de parels van Holland: de molens van Kinderdijk. Langs het typisch Hollands polderlandschap met zijn vele sloten en kanalen bereikt u de kaasstad Gouda. Een gezellige Oudhollandse stad met een nog vrijwel geheel intact stadscentrum. Wie Gouda zegt, denkt niet alleen aan kaas, stroopwafels en aardewerk maar ook aan gebrandschilderde ramen, het sprookjesachtige stadhuis en sfeervolle grachten.

  
Dag 4   Gouda - Woerden 38 km 
 

Na bezoek aan en overnachting in Gouda voert de route u langs de rivier de Vlist naar het historische stadje Oudewater, bekend van de heksenwaag. Dit is een leuke plaats om even te stoppen voor de lunch en de mooie historische gebouwen te bewonderen. Oudewater staat ook bekend als ooievaarsdorp, dus houdt onderweg uw ogen open voor deze mooie vogels. Uw eindbestemming vandaag is het historische Woerden, onder andere bekend om de kaasmarkten op zaterdagochtend (apr-aug). Dwaal over de oude vestingmuren, geniet van de grachten en proef de lokale streekproducten. 

  
Dag 5   Woerden - Utrecht 35 km 
 

Na een heerlijk ontbijt in uw hotel, stapt u weer op de fiets voor een mooie etappe. U fietst door een typisch Nederlands landschap van laaggelegen weilanden met grazende koeien, plassengebieden en oude waterlopen. Het laatste deel van de route fietst u langs het water, via Breukelen, naar uw hotel. Aan het einde van de dag heeft u nog de tijd om een laatste bezoek aan Utrecht te brengen. De stad dankt haar levendige karakter voor het grootste deel aan de prachtige grachten, die dankzij de zgn. werven met terrasjes direct aan het water nergens anders te vinden zijn. Hier kan men midden in de stad en ook nog aan het water op een terrasje van de dag genieten.

  
Dag 6   Terugreis
 

Na het ontbijt vertrekt u weer naar huis.

  
Prijzen, data, boeken

 

Start:  
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 25 september  
   
Prijs €   Euro
Per persoon voor een tweepersoonskamer 
5 x overnachtingen met ontbijt
460,00 
   
Een toeslag wordt berekend voor :  
5 x éénpersoonskamer  150,00
5 x diner  150,00
5 x huurfiets  60,00
5 x E-Bike 125,00
Fietspech pas (€ 2,75 x 5) 13,75
   
Extra nacht  70,00
Accommodaties

Utrecht - Hotel Mitland****

Gorinchem - Hotel Gorinchem***

Gouda - Best Western Hotel Gouda****

Woerden - Best Western Hotel Woerden***

Praktische info

5 overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Utrecht Centraal Station of Utrecht Maarssen

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief