Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Holland Boven Amsterdam
6 dagen,  
€ 485

Introductie

Het Noord-Hollandse landschap is een verrassing om met de fiets te ontdekken. Een mix van strand, duinen, groene weilanden en in het voorjaar de wereldberoemde bollenvelden. Kleine dorpen en oude historische steden met pittoreske straten en haventjes zorgen voor leuke tussenstops op de route. U geniet van duinen, bloembollenvelden en gezellige badplaatsen. De typische houten huizen en de stolpboerderijen. Musea over de historie van het land en musea met werken van wereldberoemde meesters. Kortom alles water de regio boven Amsterdam aan moois te bieden heeft. Vooral in het voorjaar tijdens de bloeitijd (o.a. bloembollen) aan te bevelen!
Wij wensen u veel plezier bij uw ontdekkingstocht door het echte Hollandse landschap.  


Dag tot dag

Dag 1   Aankomst Hoorn
 

Aankomst in Hoorn. Hoorn heeft zijn welvaart te danken aan de glorietijd van de Gouden Eeuw. Mocht u vroeg aankomen dan kunt u de vele mooie oude gebouwen en huizen die nog afkomstig zijn uit deze tijd bezichtigen in het historische centrum van Hoorn. Breng een bezoek aan het Westfries Museum en ontdek meer over de Gouden Eeuw of bezoek de replica van het VOC-schip de Halve Maen. 

  
Dag 2   Hoorn – Egmond aan Zee 47 km 
 

De route van vandaag voert u door het typische Hollandse landschap van weilanden en rivieren naar de kust. Maak onderweg zeker een fotostop bij de bekende drie molens van Schermerhorn. Eén van de molens kunt u bezoeken en is ingericht als museum. Daarna fietst u verder naar de mooie kaasstad Alkmaar, een leuke stad om te lunchen. Uw tocht eindigt vandaag aan de Noord-Hollandse badplaats Egmond aan Zee. 


Er is ook een langere route mogelijk over het Schermereiland. (Totaal: 55 km)

  
Dag 3   Egmond aan Zee rondrit (lange route: 56 km & korte route: 39 km) 39 km 
 

Vandaag maakt u een rondrit ten noorden van Egmond aan Zee. In het voorjaar (april/mei) ziet u hier de prachtige bloeiende tulpenvelden in verschillende kleuren. Na een bezoek aan Alkmaar fietst u door de Schoorlse Duinen, Nederlands hoogste en breedste duingebied. Dit natuurgebied is een unieke mix van strand, duinen, heide en bossen en er broeden hier tientallen vogelsoorten.  
Via de kust fietst u terug naar Egmond aan Zee. 

  
Dag 4   Egmond aan Zee – Amsterdam 49 km 
 

Van Egmond aan Zee naar Amsterdam is een heel afwisselende fietsroute. Het eerste stuk van de route gaat zuidelijk langs de kust naar een andere badplaats, Castricum aan Zee. Daarna bereikt u de Zaanse Schans: een openluchtmuseum, aan de Zaan, pal tegenover Zaandijk. Met molens, huizen en bedrijven zoals ze vroeger in de Zaanstreek te vinden waren. Aan het eind van deze dag wacht de stad Amsterdam. Deze stad heet u van harte welkom met zijn romantische grachten, bruggen en … meer dan 800.000 fietsen. In Amsterdam is zoveel te zien en te doen, haast te veel om op te noemen, op het gebied van kunst, cultuur, uitgaan en gewoon rondkijken. Een rondvaart door de grachten geeft gelegenheid om de grachtenpanden nog beter te bekijken. 

  
Dag 5   Amsterdam – Hoorn 63 km 
 

Deze prachtige tocht voert u via Broek in Waterland naar de oude vissersdorpen Monnickendam, Volendam en Edam en eindigt in Hoorn. Monnickendam is een schitterend historisch stadje dat eens één van de belangrijkste havensteden van Nederland was. In Monnickendam is de verse gerookte vis dé specialiteit van Monnickendam. Het oud Hollandse dorpje Volendam is wereldberoemd met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, waar honderden toeristen dagelijks genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water. Kaasstad Edam was in de hoogtijden van de Gouden Eeuw een florerende stad van scheepbouw en handel. De goed bewaarde gebouwen in het centrum dateren uit deze 17e -eeuwse periode. Maak een wandeling door de historische stad en geniet van de bruggen, pleinen, gevels, grachten en andere monumenten. Fietsend langs de waterkant van het Markermeer komt u aan het einde van dag in Hoorn aan. 

  
Dag 6   Terugreis
 

Na het ontbijt in het hotel vertrekt u weer naar huis.

  
Prijzen, data, boeken

 

Start:  
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 25 september  
Prijs €   Euro
Per persoon voor een tweepersoonskamer 
5 x overnachtingen met ontbijt
485,00 
   
Een toeslag wordt berekend voor :  
5 x éénpersoonskamer  150,00
5 x diner  150,00
5 x huurfiets  60,00
5 x E-Bike 125,00
Fietspech pas (€ 2,75 x 5) 13,75
Toeslag bij overnachting in Amsterdam op zaterdag in 2-persoonskamer 17,50
Toeslag bij overnachting in Amsterdam op zaterdag in 1-persoonskamer 35,00
Toeslag bij overnachting in Amsterdam tijdens de periodes 
14 t/m 18 september 2018
13 t/m 15 april 2019
20 t/m 21 mei 2019
12 t/m 15 juni 2019
12 t/m 16 september 2019
bij verblijf in 2-persoonskamer
bij verblijf in 1-persoonskamer

52,50
105,00
   
Extra nacht  70,00
Accommodaties

Hoorn - Van der Valk Hotel Hoorn****

Egmond - Hotel Zuiderduin****

Amsterdam - Westcord Art Hotel*** & ****

Praktische info

5 Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per weer service hoteline

Bagage vervoer inclusief

Hoorn

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief