Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Amsterdam - Maastricht
8 dagen,  
€ 645

Introductie

Fietsen van Amsterdam naar Maastricht. Heerlijke route met bruisende steden als Amsterdam, Utrecht, 's Hertogenbosch en Maastricht maar tevens met heel veel van de verschillende landschappen die Nederland rijk is. Ook de rivieren spelen een belangrijke rol, de ene keer langs de met landhuizen omzoomde Vecht dan weer kruist u machtige rivieren als Rijn en Waal om tot slot langs de afwisselende Maas als gids af te zakken naar het zuidelijkste puntje van ons land. Geniet ook van Van Gogh's Nuenen en het Belgische Maaseik!


Dag tot dag

Dag 1   Aankomst Amsterdam
 

Uw fietsvakantie begint in Amsterdam, volgens velen hét juweel van Europa. Met zóveel vertier en bezienswaardigheden, is een bruisender begin van uw fietsvakantie bijna niet denkbaar. Komt u tijdig aan in Amsterdam, maakt u dan een eerste wandeling door het gezellige centrum. Alleen al met het bekijken van de karakteristieke herenhuizen en de prachtige zeventiende-eeuwse grachten (UNESCO status), kunt u zich een dag vermaken. Heeft u tijd en energie over? Wandel dan verder door het befaamde ‘red light district’ dat jaarlijks miljoenen toeristen trekt, of bewonder de vele straatartiesten op het Rembrandtplein.

  
Dag 2   Amsterdam - Utrecht 69 km 
 

Vandaag fietst u langs de Amstel Amsterdam uit en vervolgens langs de prachtige Vecht naar Utrecht. Typerend voor deze omgeving zijn de vele landgoederen, buitenhuizen en theekoepels die rijke Amsterdamse kooplieden in de 17e en 18e eeuw hebben laten bouwen.

  
Dag 3   Utrecht - 's Hertogenbosch 65 km 
 

Wat een fraaie fietsdag! Eerst door de bossen van Driebergen en dan doorkruist u het rivierenlandschap van Rijn, Linge, Waal en Maas. Onderweg fraaie vestingen als Wijk bij Duurstede, "oranjestad" Buren en Zaltbommel. Aan het eind van deze dag komt u in de hoofdstad van de provincie, 's Hertogenbosch aan. Hier vindt u onder andere Noord-Brabant Museum met werken van Van Gogh en Hieronimus Bosch.

  
Dag 4   's Hertogenbosch - Nuenen (Van Gogh) 48 km 
 

U gaat op ontdekking door het landschap van provincie Brabant. Dit landschap heeft de beroemde schilder Van Gogh geïnspireerd in zijn werken in zijn dertiger jaren. Aan het eind van deze dag komt u in Nuenen en is een bezoek aan het Vincentre zeker aan te raden.

  
Dag 5   Nuenen - Weert 61 km 
 

Mocht u gisteren wat later zijn aangekomen dan heeft u vanmorgen  nog de tijd om het Vincentre met de historie van Van Gogh te bezoeken. In Nuenen zelf zijn ook nog het oude woonhuis, de pastorie en de kerk uit de schilderijen van Van Gogh te zien. Dan volgt een heerlijke fietstocht door het Brabantse landschap en over de Strabrechtse heide die eind juli en augustus paars kleurt. Nabij het National Park de Peel duikt u de Provincie Limburg in richting Weert.

  
Dag 6   Weert - Maaseik 45 km 
 

Vanuit Weert eerst nog een stuk door het noord Limburgse landschap met kleinschalige akkerbouw, afgewisseld met kleine bossen en waterpartijen. Erg fraai is dan het beroemde Witte stadje Thorn, tijd voor koffie met appelgebak. Dan volgen Itteren en Borgharen en fietsen we in het stroomdal van de Maas binnen. Aan het einde van de dag steekt u even de Maas over en overnacht u in het belgische Maaseik aan de oude markt met zijn historische panden en gezellige terrassen.


Met een uitbreiding van 21 km kunt u ook nog via Roermond en het Designers Outlet Center fietsen.

  
Dag 7   Maaseik - Maastricht 45 km 
 

Een heerlijke laatste fietsetappe over de LF3 Maasroute. Deze voert u naar het zuiden steeds fietsend dichtbij en langs de Maas. Afwisselen dijkjes, waterpartijen onstaan door grindwinning en dorpjes die laten zien dat we al dichterbij de meest zuidelijke grens van ons land komen. Eindpunt van vandaag is de fantastisch mooie en bourgondische hoofdstad van Limburg, Maastricht. Of zoals de VVV aangeeft op de site: Historische panden en hippe design-winkels. Statige kerken en avontuurlijke grotten. Menukaarten vol smaaksensaties en terrassen vol gezelligheid. Bruisende festivals en spraakmakende exposities. Weidse pleinen en uitgestrekte wijngaarden. Dat alles én meer is Maastricht.

  
Dag 8   Vertrek Maastricht
 

Einde van het arrangement. Vanuit Maastricht kunt u met de rechtstreekse trein in 2,5 uur terug naar Amsterdam (niet inclusief).

  
Prijzen, data, boeken

Start:  

Start op maandag vanaf 29 april t/m 09 september
1 en 8 juli geen start mogelijk i.v.m. André Rieu concerten in Maastricht

 
Prijs €   Euro
Per persoon voor een tweepersoonskamer 
7 x overnachtingen met ontbijt
645,00
   
Een toeslag wordt berekend voor :  
7 x éénpersoonskamer  210,00
6 x diner (niet in Maastricht) 180,00
7 x huurfiets  84,00
7 x E-Bike 175,00
Fietspech pas (€ 2,75 x 7) 19,25
GPS huur 10,00
Toeslag bij overnachting in Amsterdam op zaterdag in 2-persoonskamer 17,50
Toeslag bij overnachting in Amsterdam op zaterdag in 1-persoonskamer 35,00
Toeslag bij overnachting in Amsterdam tijdens de periodes 
13 t/m 15 april 2019
20 t/m 21 mei 2019
12 t/m 15 juni 2019
12 t/m 16 september 2019
Bij verblijf in 2-persoonskamer
Bij verblijf in 1-persoonskamer


52,50
105,00
   
Extra nacht L/O 70,00
Accommodaties

Amsterdam - Westcord Art Hotel*** & ****

Utrecht - Hotel Mitland****

's Hertogenbosch - Hotel Central****

Nuenen - Auberge Vincent***

Weert - Fletcher Hotel Weert****

Maaseik - Hotel van Eyck****

Maastricht - Hotel The Dutch***

Praktische info

7 overnachtingen inclusief ontbijt en taxs

3/4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Amsterdam Sloterdijk / Amsterdam CS

Parkeermogelijkheden bij starthotel tegen kosten

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zij niet inclusief

Niet inbegrepen is de trein van Maastricht naar Amsterdam