Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Fietsen vanuit Rotterdam
4 dagen,  
€ 255

Introductie

Hotel New York, gevestigd in het Jugendstil hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, ook wel The Grand Old Lady genoemd. Nadat het gebouw verlaten was doordat de HAL verhuisde naar Seattle ontstond het idee voor dit inmiddels wereld beroemde hotel met als resultaat dat op 5 mei 1993 het Hotel New York haar nostalgische deuren opende. Dat Rotterdam steeds 'hipper en hotter' wordt, weten veel Nederlanders inmiddels maar dat deze stad ook een perfecte uitvalsbasis is voor afwisselende fietstochten zal minder bekend zijn. In combinatie met dit fraaie historische hotel zult ook u verrast worden door de mogelijkheden.


Dag tot dag

Dag 1   Aankomst Rotterdam
 

U ontvangt van ons 4 fietsroutes in totaal waaruit u kunt kiezen. 


Rondrit Delft, Vlaardingen, Schiedam
Rondrit Gouda en de Rotte Meren
Rondrit Kinderdijk, Dordrecht keuze om deel met Watertaxi te doen
Rondrit Hoek van Holland, Maassluis, Maasvlakte/schepen, deel met Fast Ferry

  
Dag 2   Rondrit Gouda 60 km 
 

Vanuit het hotel fietst u over de Erasmusbrug en gaat dan langs de oevers van de Maas landinwaarts. Talloze grote schepen volgen uw voorbeeld als u Rotterdam verlaten.  Ter hoogte van de Stormpolder is de aftakking van de Hollandsche IJssel. Met deze mooie rivier als u gids fietst u door het Nationaal Landschap Groene Hart naar het prachtige Gouda. Na lunch en bezoek is het tijd voor de terugreis. Wederom prachtige natuur als u via de Rotte meren terug fietst naar het centrum van Rotterdam.

U kunt ook kiezen voor de rondrit van circa 60 km naar Dordrecht. U pakt dan de waterbus richting Dordrecht. Uiteraard mag uw fiets mee aan boord. Heerlijk rustig dwars door Rotterdam om vervolgens bij Krimpen aan de IJssel van boord te stappen. Door de weilanden naar het volgende pontje wat u over de Lek zet naar de molen 17-gang van Kinderdijk. Dan verder richting het zuiden waar wederom een pontje u naar onze voormalige hoofdstad Dordrecht brengt. Afhankelijk van tijd, zin en weer kunt u terug met de watertaxi, of via Alblasserdam waar u op de waterbus kunt stappen of nog een einde verder, Slikkerveer. Uiteraard behoort terug fietsen ook tot de mogelijkheden. 

  
Dag 3   Rondrit Delft 50 km 
 

U fietst de Rijnhavenbrug over naar Katendrecht. Ferry lijn 18 brengt u naar Delfshaven, aan de andere kant van de Maas. Het water van de Schie brengt u al snel buiten de stad. Dan door de weilanden naar historisch Delft voor een lunch aan eéén van de grachten. Tijd voor het Delftse porcelijn, de prachtige grachtenpanden of de beklimming van de Nieuwe Kerk, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de stad. Ook de grafkelder van de Oranjes bevindt zich in deze kerk. Via Schipluiden fietst u zuidwaarts naar Vlaardingen en Schiedam terug naar Hotel New York.

Of u kiest voor de rondrit van circa 70 km naar Hoek van Holland. Hoek van Holland is dichtbij het strand gelegen, dus waai even lekker uit tijdens een strandwandeling. Maar de plaats is ook bekend vanwege de haven en de nabijgelegen Maasvlakte. Neem de Fast Ferry naar de Maasvlakte en zie de imposante zeeschepen voorbij komen die koers zetten naar de Rotterdamse haven. 

  
Dag 4   Vertrek
 

Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Deze dag kunt u natuurlijk doen wat u wilt, dus wellicht nog een keer Rotterdam verkennen. Bezoek de Markthallen, het spectaculaire Centraal Station of geniet nog even na van uw vakantie op één van de vele terrasjes in de stad.

  
Prijzen, data, boeken

Start:  
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 27 september  
   
Prijs €  Euro 
Per persoon voor een tweepersoonskamer 
3 x overnachtingen met ontbijt
245,00
   
Een toeslag wordt berekend voor :  
startdatum in april/mei/juni of september 45,00
3 x éénpersoonskamer 150,00
3 x diner 120,00
3 x huurfiets 36,00
3 x E-Bike 75,00
Fietspech pas (€ 2,75 x 3) 8,25
Accommodaties

Rotterdam - Hotel New York****

Praktische info

3 overnachtingen inclusief

4 Sterren hotel

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Rotterdam Centraal

Parkeermogelijkheden bij het hotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief