Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Parijs - Amsterdam
12 dagen,  
€ 1130

Introductie

Een droomreis!
Vanaf de Eiffeltoren in Parijs fietsen tot de Amsterdamse grachten.

Deze twee wereldsteden vol met geschiedenis, musea en wereldberoemde gebouwen zijn het begin en eindpunt van uw reis door 3 verschillende landen.

De fietstocht voert door gevarieerd landschap, terwijl u onderweg mooie steden aandoet als Gent, Antwerpen en Gouda. 

Een ware belevenis beginnend van het schitterende Frankrijk met ‘de lichtstad Parijs’, via de middeleeuwse steden in België, naar het waterrijke Nederland met zijn perfecte fietspaden.
En wat nou beter dan ook nog te mogen fietsen door de landen die bekend staan om hun eten, bieren en wijnen!

Let op! De vertrekdata 07/07 en 11/08 zijn met een volgwagen en meet & greet in Parijs. Toeslag voor deze data is €260,- per persoon! (minimum 10 personen)


Dag tot dag

Dag 1   Aankomst Parijs
 

Uw fietsvakantie begint in “de lichtstad” Parijs. Er is zoveel te doen in deze stad: maak een wandeling langs de oevers van de Seine of door de bekende wijk Montmartre. Of bezoek de bekende attracties zoals de Sacre Cœur Basiliek, de Notre Dame kathedraal, het Louvre museum met de Mona Lisa of natuurlijk de Eiffeltoren.   


! Fietsen zijn niet toegestaan in de trein van Amsterdam naar Parijs (of andersom). Daarom raden wij aan om deze reis te boeken met huurfietsen, die u aan het einde van de reis kunt achterlaten in het hotel in Amsterdam. 

  
Dag 2   Parijs - Chantilly/Senlis 65 km 
 

Via het Canal Saint Martin verlaat u Parijs; een waar openluchtmuseum. Tot aan Gressy volgt u voor 30 kilometer het mooie fietspad van het Canal de l'Ourcq, welke een autovrije veilige route uit Parijs geeft. Door het hart van de natuur van “Ile de France" bereikt u Senlis, een koninklijke residentie in de middeleeuwen, en dus vol met rijke historie en musea.

  
Dag 3   Chantilly/Senlis Gouda - Compiègne 65 km 
 

Prestigieuze kastelen, middeleeuwse steden en groot bosgebied staan vandaag op het programma. Chantilly is wereldberoemd om zijn kasteel, de grote stallen, het porselein en de gastronomie (ja, de bekende room van Chantilly is hier uitgevonden). 
U passeert Béthisy-Saint-Pierre (wat een omweg waard is) om vervolgens het plateau van Nery over te steken.
De tocht gaat verder langs de rivier de Automne en door het bos en eindigt in Compiegne, vol met charmante winkelstraten en musea met gevarieerde collecties.

  
Dag 4   Compiègne – Saint Quentin 77 km 
 

Al vroeg op de route van vandaag komt u langs van de abdij van Ourcamps. Een bezoek aan deze abdij is zeker aan te raden. Maar ook de stad Noyon is een stop waard. Noyon staat bekend als de stad van kunst en geschiedenis, en ademt een middeleeuwse sfeer uit.
Fiets daarna verder door grote natuurgebieden (met meer dan 200 vogelsoorten) in de vruchtbare vallei van de Oise. Na een heerlijke dag vol met indrukken komt u aan in Saint Quentin, bekend om zijn straten en gebouwen in Art-Deco stijl.

  
Dag 5   Saint Quentin - Cambrai 50 km 
 

Via kleine heuvelachtige weggetjes fietst u door Franse dorpjes en over grond vol met gedenktekens aan de Eerste Wereldoorlog. Onderweg bereikt u een juweeltje: de abdij van Vaucelles. De abdij is ongewoon door de constructie, zijn afmetingen en de kwaliteit van de restauratie. Een paar pedaalwentelingen verder passeert u de bronnen van de rivier de l'Escault.
Uw eindbestemming vandaag is Cambrai. Deze stad mag u eigenlijk niet verlaten worden zonder de beroemde "Bétises de Cambrai" te proeven.

  
Dag 6   Cambrai – Tournai 65 km 
 

Vandaag verlaat u Frankrijk en fietst u België binnen.
Onderweg komt u eerst in het Franse regionale park; Parc Naturel Régional Scarpe-Escaut, waar de rivier l'Escaut stroomt tussen de bossen, vijvers en moerassen bevolkt door verschillende diersoorten. Niet alleen de natuur is mooi, maar ook de UNESCO mijndorpen en de prachtige stad Saint-Amand-Les-Eauc zijn een bezoek waard.

  
Dag 7   Tournai – Gent 79 km 
 

Terwijl u de klokkentoren van Tournai achter u laat, verlaat u Wallonië en fietst u de provincie Vlaanderen binnen.  De rivier de Schelde is nog steeds uw gids als u fietst naar Oudenaarde, bekend uit de "Ronde van Vlaanderen". De trekpaden langs de rivieren zijn inmiddels omgezet in gladde fietspaden, waardoor u heerlijk ver weg kunt kijken door de open velden die Vlaanderen rijk is. Probeer onderweg ook zeker één van Belgisch beroemdste producten; "Geraardsbergse Mattentaart".


De rivier de Schelde is nog steeds uw gids als u fietst naar Oudenaarde, bekend uit de "Ronde van Vlaanderen". De trekpaden langs de rivieren zijn inmiddels omgezet in gladde fietspaden, waardoor u heerlijk ver weg kunt kijken door de open velden die Vlaanderen rijk is. Probeer onderweg ook zeker één van Belgisch beroemdste producten; "Geraardsbergse Mattentaart". 


Aan het einde van de dag bereikt u Gent; de Belgen benoemen dit zelf als hun mooiste stad, en het zal u ook zeker betoveren!

  
Dag 8   Gent – Antwerpen 90 km 
 

Noordwaarts langs de Schelde verlaat u Gent. De brede Schelde is niet alleen een natuurlijke maar ook een toeristische attractie. De route brengt u direct in het toeristische hart van Antwerpen. Antwerpen is de grootste stad in Vlaanderen en de belangrijkste havenstad van België. Breng ook zeker een bezoek aan de hippe en trendy delen van de stad; 't Zuid en Het Eilandje. 

  
Dag 9   Antwerpen - Breda 74 km 
 

Vandaag verlaat u België en gaat u verder naar het zuiden van Nederland. De Brabantse gastvrijheid in deze regio nodigt uit voor een tussenstop met een kopje koffie en een groot stuk taart. Vandaag voert de route merendeels door bosrijke omgeving o.a. door de Kalmthoutse Heide, een prachtig grensoverschrijdend natuurgebied tussen Nederland en België. Na een mooie fietsdag bereikt u Breda. De voorouders van onze koninklijke familie hebben Breda omgebouwd tot een prachtige stad met veel imposante gebouwen.

  
Dag 10   Breda - Gouda 79 km 
 

De route gaat langs één van de weinig overgebleven zoetwatergebieden in Europa: het Biesbosch. Daarna fietst u naar de stad Dordrecht, één van Nederlandse oudste steden en een goede plek om te stoppen voor een welverdiende lunch. Een bezoek aan de historisch haven met zijn fraaie monumentale gebouwen is een aanrader.   


Het hoogtepunt van de route van vandaag is één van Nederlands meest populaire toeristisch trekpleisters: molencomplex Kinderdijk. Deze negentien typisch Hollandse molens prijken in een net zo typisch Hollands landschap en zijn een waar Nederlands icoon. Heeft u altijd al willen weten hoe u een molenaar wordt? U leert het hier. Ook ontdekt u hoe een authentieke windmolen werkt, bezoekt u de molenwerkplaats en bekijkt u hoe een molen wordt gebouwd.


De tocht voert verder naar de stad Gouda die over de hele wereld bekend staat om zijn gelijknamige Goudse kaas. Behalve vanwege kaas, staat Gouda ook bekend om zijn stroopwafels en kaarsen. Gouda is dus dé plek om typisch Hollandse waren in te slaan. Maakt u ook zeker een vroege avondwandeling langs de mooie kanalen en indrukwekkende oude gebouwen.

  
Dag 11   Gouda – Amsterdam 80 km 
 

De laatste fietsdag voordat u in uw eindbestemming Amsterdam aankomt!
Midden in Nederlands grootste stedelijk gebied De Randstad ligt een uniek stukje natuur: het Groene Hart. Het gebied is een aangenaam contrast met het drukke leven van alledag van de Randstad. Met eigen ogen maakt u kennis van de vele gezichten van dit unieke gebied: polders, venen, water en mooie historische stadjes sieren het landschap.
Komt u tijdig aan in Amsterdam, maakt u dan een wandeling door het gezellige centrum. Alleen al met het bekijken van de karakteristieke herenhuizen en de prachtige zeventiende-eeuwse grachten (UNESCO status), kunt u zich een dag vermaken. Heeft u tijd en energie over? Wandel dan verder door het befaamde ‘red light district’ dat jaarlijks miljoenen toeristen trekt, of bewonder de vele straatartiesten op het Rembrandtplein.

  
Dag 12   Vertrek Amsterdam
 

Na het ontbijt eindigt uw reis. Wij adviseren nog wel een paar dagen bij te boeken om deze schitterende stad te bezoeken.

  
Prijzen, data, boeken

Start data 2019:  
21/07 en 04/08  
Met meet & greet in Parijs en volgwagen: 07/07 en 11/08 (11/08 gegarandeerd vertrek)  
Prijs €  Euro 
Per persoon in Tweepersoonskamer
11 x Overnachtingen met ontbijt
1130,00
   
Toeslagen:  
Eenpersoonskamer 594,00
Halfpension 8x (niet in Atnwerpen, Parijs en Gent) 240,00
start 07/07 (min.deelname 10 personen) en 11/08  260,00
Fietshuur (incl. Helm) 150,00
E-bike 275,00
GPS huur 25,00
Accommodaties

Paris - Holiday Inn Paris La Villette***

Cantilly/Senlis - La Porte Bellon***

Compiegne - Best Western Hotel les Beaux Arts***

Saint-Quentin - Le Grand Hotel****

Cambrai - Hôtel Le Mouton Blanc***

Tournai - Hôtel Cathédrale***

Gent - Best Western Chamade ***

Antwerpen - Hampton by Hilton ***

Breda - Golden Tulip Keyser Breda ****

Gouda - Best Western Hotel Gouda ****

Amsterdam - Westcord Art Hotel *** & ****

Praktische info

11 overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagagevervoer inclusief

Paris Gare du Nord / Amsterdam CS

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veertochten zijn niet inclusief

Niet inbegrepen is de trein van Amsterdam naar Parijs en terug van Amsterdam naar Parijs