Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Veluwe fietsen
Heide en Rivieren Tour
6 dagen,  
€ 445

Introductie

Met deze afwisselende route geniet u van een oer-Hollands landschap compleet met molens, glooiende heidevelden, diepe bossen en weidse uitzichten. De route brengt u door twee nationale parken: Utrechtse Heuvelrug en Nationaal Park Veluwezoom. Nergens in Nederland vindt u zo’n rijke flora en fauna bij elkaar als hier. Met maar liefst vier kastelen als ingrediënt, heeft deze route ook voor historieliefhebbers genoeg in petto. Onderweg bezoekt u eeuwenoude plaatsjes zoals Vaassen, Elspeet en Putten en typisch Hollandse molens. Ook de Hanzesteden Deventer en Zutphen zijn onderdeel van het programma.


Dag tot dag

Dag 1   Aankomst Bunnik
 

Het startpunt van uw fietsvakantie is Bunnik. Dit kleine plaatsje ligt op zo’n zes kilometer afstand van Utrecht, de vierde grootste stad van Nederland. Komt u op tijd in Bunnik aan? Dan mag een bezoek aan Utrecht zeker niet missen. Utrecht staat bekend om zijn historische centrum, dat grotendeels nog door een singel wordt omringd. Op Amsterdam en Maastricht na telt Utrecht het grootste aantal rijksmonumenten van alle Nederlandse steden. De domtoren, de gotische kathedraal die in het kloppend hart van het Utrechtse stadscentrum pronkt, is hiervan de bekendste. 

  
Dag 2   Bunnik – Arnhem 72 km 
 

Vandaag gaat de tocht naar de Gelderse hoofdstad Arnhem. Een typisch Nederlandse weidelandschap met kleine bosjes en hier en daar een boerderijtje aan de horizon, is het decor van het eerste deel van deze gevarieerde fietsdag. De route brengt u langs de Langbroekerwetering, een ontwateringskanaal uit de twaalfde eeuw. Het gebied was populair onder rijke boeren en edelen. De vele grote landhuizen herinneren nog aan die tijd. Binnen korte tijd passeert u de kastelen Beverweerd, Lunenburg en Sandenburg. U bereikt Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug waar het open landschap plaatsmaakt voor een bosrijk gebied. Nadat u Kasteel Amerongen gepasseerd bent, steekt u rivier De Rijn over en fietst u de Betuwe in. Langs de oevers van de Rijn bereikt u het heuvelachtige, bosrijke landschap Groot Warnsborn. Het landschap staat bekend om zijn majestueuze terrassentuin. Net voordat de tocht in Arnhem eindigt, komt u langs het Airbornmuseum. Een bezoek aan dit museum over de Slag om Arnhem, is een mooie afsluiting van deze inspirerende fietsdag. 

  
Dag 3   Arnhem – Deventer 61 km 
 

Ook vandaag staat er een gevarieerde route op de planning. De tocht brengt u dwars door de ongerepte natuur van Nationaal Park Veluwezoom. Met uitgestrekte heidevelden, prachtige bossen en resten stuifzand, is Nederlands oudste nationale park een paradijs voor fietsers. Het beklimmen van de Posbank zorgt wel voor enig klimwerk, maar u wordt beloond met een prachtig uitzicht. Een bijzonder punt op de route is de Carolinaberg; deze vijftig meter hoge heuvel is het centrum van een stervorming patroon van statige boslanen en kent een boeiende geschiedenis. 


Na de Carolinaberg steekt u in het plaatsje Dieren met het pondje de rivier de IJssel over. Misschien vraagt u zich even af of u zich in een ander land begeeft, zó verschilt het weidse landschap van de IJsselvallei van de Veluwse bossen. U passeert de eeuwenoude Hanzestad Zutphen. Wilt u even uitrusten? Dan is Zutphen de ideale plek. In het historische stadscentrum vindt u talloze gezellige terrasjes en cafeetjes. De route eindigt in Deventer. In deze eens zo machtige Hanzestad, is veel van het rijke verleden zichtbaar gebleven.  

  
Dag 4   Deventer – Amersfoort / Putten 61 km 
 

Weilanden, bossen, heidevelden en typisch Nederlandse molens; vandaag staan ze allemaal op het programma. Vlak nadat u uw hotel heeft verlaten, trakteert de route u op een uitgestrekt, weids landschap langs knusse plaatsjes. Na een aantal kilometer bereikt u het Gortelsche Bos. Dit bos van maar liefst 21 kilometer lang huist verschillende boom- en diersoorten. Ook bewondert u hier een unieke prehistorische grafheuvel. U bereikt het typisch Hollandse plaatsje Vaassen met zijn authentieke korenmolen Daams Molen. Via een bosrijke route bereikt u het Veluwse plaatsje Elspeet waar u opnieuw een typisch Hollandse molen aan de horizon treft. De route voert u verder langs indrukwekkende heidevelden. Vanaf half augustus begeeft u zich hier in een uitgestrekte paarse deken. Historieliefhebbers kunnen een ommetje maken en Kasteel Staverden aandoen. Het kasteel wordt ook wel de Witte Pauwenburcht genoemd, vanwege de witte pauwen die al eeuwenlang in de tuinen leven. 


Wie van Hollandse molens geen genoeg kan krijgen, kan het eeuwenoude dorp Putten in fietsen om korenmolen Het Hert te bekijken.


Na een laatste stukje Veluws bos komt u aan in uw comfortabele hotel, dat prachtig gelegen is aan het Veluwerandmeer Nuldernauw. 

  
Dag 5   Amersfoort / Putten – Bunnik 50 km 
 

De route van uw laatste fietsdag begint langs de oevers van de rivier de Eem; een prachtig weidelandschap waar veel weidevogels voorkomen. Na het plaatsje Baarn passeert u Paleis Soestdijk, voormalig woon- en werkverblijf van de Koninklijke familie. Het landschap is hier overweldigend bosrijk. De route brengt u verder door natuurgebied de Soesterduinen. Met zijn uitgestrekte bossen en stuifduinen heeft dit gebied een uniek karakter. Nadat u de plaats Zeist gepasseerd bent, bereikt u uw eindbestemming Bunnik. 

  
Dag 6   De terugreis
 

Nadat u zich voor de laatste keer heeft laten verwennen met een heerlijk ontbijtje, vertrekt u naar huis.

  
Prijzen, data, boeken

Start:
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 25 september

Prijs €   Euro
Per persoon voor een tweepersoonskamer 
5 x overnachtingen met ontbijt
445,00 
Een toeslag wordt berekend voor :
5 x éénpersoonskamer  150,00
5 x diner  150,00
5 x huurfiets  60,00
5 x E-Bike 125,00
Fietspech pas (€ 2,75 x 5) 13,75
Extra nacht  70,00
Accommodaties

Bunnik - Postillion Hotel Utrecht - Bunnik ****
Arnhem - Postillion Hotel Arnhem ****
Deventer - Postillion Hotel Deventer ****
Amersfoort / Putten - Postillion Hotel Amersfoort ****
 
Praktische info

4 Overnachtingen inclusief

4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Bunnik CS

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief