Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

no pageid loaded
Amsterdam - Brugge
8 dagen,  
€ 665

Introductie

no pageid loaded

Deze prachtige achtdaagse fietsvakantie brengt u langs unieke plekjes in Nederland en eindigt in buurland België. De route biedt een uniek pakket van indrukwekkende historische steden, pittoreske dorpjes en een onvergetelijk natuur- en cultuurlandschap. De route is afwisselend en biedt voor ieder wat wils. U maakt kennis met unieke historische steden, zoals Amsterdam, Gouda, Dordrecht en Middelburg, waar de charme van vervlogen tijden in ieder hoekje voelbaar is.  Natuur kent de route in overvloed. U fietst bijvoorbeeld dwars door het Groene Hart. Deze groene regio is uniek gelegen in het grootste stedelijk gebied van Nederland en staat garant voor een eindeloos gevoel van rust en vrijheid. De natuur, gekenmerkt door rivieren, beekjes, meertjes en eilandjes in Nationaal Park De Biesbosch is heel anders dan het Groene Hart, maar is zeker zo indrukwekkend. Ook het water- en duinrijke Zeeuwse landschap zal u geen moment vervelen. Aan culturele bezienswaardigheden komt u ook zeker niets tekort. U komt bijvoorbeeld langs het bekende molencomplex Kinderdijk. Deze negentien typisch Hollandse molens trekken jaarlijks miljoenen toeristen. En de karakteristieke Zeeuwse plaatsjes en dorpjes zijn een bezienswaardigheid op zich. De tocht eindigt in het Belgische Brugge, een prachtige stad die ook wel “De parel van Vlaanderen” genoemd wordt. 

Voor deze reis kunt u Categorie A en B boeken.

Het is mogelijk om aan het einde van uw reis een bustransfer te boeken terug naar Amsterdam voor €100,- per persoon (enkel op zaterdag van 4 mei t/m 31 augustus). Indien u hierin interesse heeft, graag aangeven in het opmerkingenveld in het boekingsformulier. Wij zullen u dan verdere informatie hierover sturen.


Dag tot dag

Dag 1   Aankomst in Amsterdam
 

Uw fietsvakantie begint in Amsterdam, volgens velen hét juweel van Europa. Met zóveel vertier en bezienswaardigheden, is een bruisender begin van uw fietsvakantie bijna niet denkbaar. Komt u tijdig aan in Amsterdam, maakt u dan een eerste wandeling door het gezellige centrum. Alleen al met het bekijken van de karakteristieke herenhuizen en de prachtige zeventiende-eeuwse grachten (UNESCO status), kunt u zich een dag vermaken. Heeft u tijd en energie over? Wandel dan verder door het befaamde ‘red light district’ dat jaarlijks miljoenen toeristen trekt, of bewonder de vele straatartiesten op het Rembrandtplein. 

  
Dag 2   Amsterdam - Gouda
 

Midden in Nederlands grootste stedelijk gebied De Randstad ligt een uniek stukje natuur: het Groene Hart. Het gebied is een aangenaam contrast met het drukke leven van alledag van de Randstad. Met eigen ogen maakt u kennis van de vele gezichten van dit unieke gebied: polders, venen, water en mooie historische stadjes sieren het landschap. De tocht voert verder naar de stad Gouda die over de hele wereld bekend staat om zijn gelijknamige Goudse kaas. Behalve vanwege kaas, staat Gouda ook bekend om zijn stroopwafels en kaarsen. Gouda is dus dé plek om typisch Hollandse waren in te slaan. Maakt u ook zeker een vroege avondwandeling langs de mooie kanalen en indrukwekkende oude gebouwen.

Het is mogelijk deze dag in tweeën te delen door een extra overnachting in Woerden.
De afstanden worden dan Amsterdam - Woerden 49 km , Woerden - Gouda 43 km. 

  
Dag 3   Gouda - Papendrecht/Dordrecht
 

Vandaag bewondert u een van Nederlandse meest populaire toeristisch trekpleisters: molencomplex Kinderdijk. Deze negentien typisch Hollandse molens prijken in een net zo typisch Hollands landschap en zijn een waar Nederlands icoon. Heeft u altijd al willen weten hoe u een molenaar wordt? U leert het hier. Ook ontdekt u hoe een authentieke windmolen werkt, bezoekt u de molenwerkplaats en bekijkt u hoe een molen wordt gebouwd. U brengt de nacht door in Papendrecht, net ten noorden van Dordrecht. Dordrecht is één van Nederlands oudste steden. Sla de havenwijk met zijn vele monumentale panden beslist niet over! 

  
Dag 4   Papendrecht/Dordrecht – Willemstad
 

Natuurliefhebbers halen vandaag opnieuw hun hart op. De tocht gaat het eerste gedeelte langs één van Nederlandse grootste nationale parken: De Biesbosch. Dit natuurgebied, dat rijk is aan rivieren, beekjes, meren en eilandjes, is niet zomaar een gebied. Het is namelijk is één van Europa’s weinige zoetwatergetijdengebieden met eb en vloed. De tocht voert verder naar Willemstad, een oude vestingstad aan de Haringvliet. 

  
Dag 5   Willemstad – Schuddebeurs
 

Vandaag geniet u van een mozaïsch landschap van uitgestrekte polders, golvende duinen en goudgele zandplaten. Via de brug over het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van West- Europa, bereikt u het eiland Schouwen-Duiveland. Schouwen-Duiveland wordt ook wel het juweel van Zeeland genoemd. En dat is niet voor niets. Het indrukwekkende landschap is rijk aan heuvelachtige duinen, ongerepte stranden en prachtige bossen. In het landelijk gelegen Schuddebeurs brengt u de nacht door in een charmant hotel. 

  
Dag 6   Schuddebeurs – Vlissingen
 

Uw dag begint vandaag met een interessant stukje architectuur: de Zeelandbrug. Deze brug was eens de langste brug van Europa en wordt gesierd met maar liefst vijftig bogen. Met een prachtig uitzicht over de Oosterschelde fietst u over De Zeelandbrug naar Noord-Beveland, het op één na kleinste eiland van de provincie Zeeland. U vervolgt uw route via het charmante watersportplaatsje Veere naar  Middelburg. Deze Zeeuwse hoofdstad is een van Nederlands oudste steden. En dát is te zien aan de vele historische gebouwen die de stad zo bijzonder maken. Aan het einde van de dag bereikt u Vlissingen, maritieme stad bij uitstek. 

  
Dag 7   Vlissingen – Brugge
 

Na een uitgebreid ontbijt in Vlissingen steekt u met de veerpont zeearm de Westerschelde over. U komt aan in het zuidelijke Zeeuws-Vlaanderen met zijn oneindige landweggetjes gesierd door oude knotwilgen, natte graslanden, Spaanse forten en vestingwerken. Via karakteristieke dorpjes en gehuchten bereikt u het vestingplaatsje Sluis, gelegen op de grens met België. De tocht gaat verder naar het kleine charmante stadje Damme langs de romantische Damse Vaart. Daarna is het nog een klein stukje fietsen naar het historische Brugge. Ook hier verveelt u zich geen moment. De Belgische stad is rijk aan middeleeuwse straatjes, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden. Neemt u dus zeker de tijd om deze indrukwekkende stad te bezichtigen. 

  
Dag 8   Brugge vertrek
 

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Het is mogelijk om aan het einde van uw reis een bustransfer te boeken terug naar Amsterdam voor €100,- per persoon (enkel op zaterdag van 4 mei t/m 31 augustus). Indien u hierin interesse heeft, graag aangeven in het opmerkingenveld in het boekingsformulier. Wij zullen u dan verdere informatie hierover sturen.

  
Prijzen, data, boeken

no pageid loaded
Accommodaties

no pageid loaded
Praktische info

no pageid loaded
no pageid loaded
no pageid loaded
no pageid loaded
no pageid loaded
no pageid loaded
no pageid loaded
no pageid loaded
no pageid loaded
no pageid loaded
no pageid loaded
no pageid loaded
no pageid loaded
no pageid loaded