Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Friese Steden en Meren
6 dagen,  
€ 500

Introductie

Friesland, de provincie met de vele meren en de schilderachtige en aantrekkelijke stadjes en pittoreske dorpjes. Het landschap is erg gevarieerd en heeft u veel te bieden In de vele schilderachtige dorpjes en stadjes vindt u de sporen van een roemrijk verleden. Ontdek en geniet van de vele gezichten van het Groene Friesland tijdens uw tocht door het mooie weidse landschap. Friesland stond vroeger vooral bekend om haar veeteelt en akkerbouw. Maar nog steeds ziet u in Friesland het zwartbonte rund vee en de trotse zwarte Friese paarden in het weiland grazen. En denk eens aan de prachtige Waddeneilanden die deel uitmaken van de provincie Friesland.! Hier reist u gemakkelijk naar toe per veerboot om het ultieme eilandgevoel te krijgen. In Harlingen kunt u een extra overnachting boeken om Waddeneiland Vlieland of Terschelling te bezoeken.


Dag tot dag

Dag 1   Aankomst in Heerenveen
 

Aankomst in Heerenveen, ook wel genoemd het Friese Haagje, is een aantrekkelijke plaats, van oorsprong een dorp en niet behorend tot de 11 Friese steden. Het is het oudste veenkanaaldorp van Nederland. In de directe omgeving ligt het voorname, bosrijke Oranjewoud met landhuizen, parken en een mooie natuur waarin het moderne museum Belvedère zich bevindt.

  
Dag 2   Heerenveen - Oudemirdum / Rijs 47 km 
 

Vanuit het hotel verlaat u Heerenveen Tussen Heerenveen en Joure ligt een groot veenontginnings gebied dat later is ingepolderd. Het eerste grote dorp, dat u op de route tegenkomt is Lemmer, gelegen aan het IJsselmeer. Door het bosrijke, licht glooiende Gaasterland met zijn kliffen aan de IJsselmeerkust fiets u naar Oudemirdum.

  
Dag 3   Oudemirdum / Rijs - Harlingen 60 km 
 

Na het afwisselende landschap van Gaasterland en de vergezichten over het IJsselmeer bereikt u Stavoren, het oudste stadje van Friesland. U fietst verder langs het IJsselmeer en via de pittoreske stadjes Hindeloopen, Workum en Makkum, bekend van het typische Makkummer aardewerk naar Harlingen. Harlingen is de Friese haven- en handelsstad, die in open verbinding met de zee staat.

  
Dag 4   Harlingen - Leeuwarden 65 km 
 

De tocht van vandaag gaat langs de Friese Waddenkust met zijn dijken, kwelders, slikken en terpen. Vanaf Westernijkerk fietst u een gedeelte via de knooppuntenroute naar het dorp met de haast magische naam Bartlehiem . Over het beroemde bruggetje van Bartlehiem rijdt u bijna onafgebroken langs de Dokkumer Ee naar Leeuwarden, de interessante hoofdstad van de provincie Friesland.

  
Dag 5   Leeuwarden - Heerenveen 61 km 
 

Deze laatste fietsdag fietst van het monument- en cultuurrijke Leeuwarden naar het levendige watersportplaatsje Grouw met zijn vele terrassen aan het water. Na Grouw en Akkrum, eveneens een watersportdorp bereikt u, na een schitterende fietstocht weer Heerenveen.

  
Dag 6   De terugreis
  Na het ontbijt vertrekt u weer naar huis
  
Prijzen, data, boeken

Start:  
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 25 september  
   
Prijs €   Euro
Per persoon voor een tweepersoonskamer 
5 x overnachtingen met ontbijt
500,00
   
Een toeslag wordt berekend voor :  
5 x éénpersoonskamer  150,00
5 x diner  150,00
5 x E-Bike 125,00
5 x huurfiets   60,00
Fietspech pas (€ 2,75 x 5) 13,75
   
Extra nacht  70,00
Deze route is ook te boeken met een rondje Vlieland of Terschelling.
U verblijft dan een extra nacht in Harlingen. Toeslag €95,00 p.p (inclusief ontbijt en bootickets)
 
Accommodaties

Heerenveen - Uitgerust voor zaken ***

Oudemirdum - Hotel Boschlust***

Harlingen - Anna Casparii***

Leeuwarden - Fletcher Hotel Stadhouderlijk Hof****

Praktische info

Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Heerenveen

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief