Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Veluwe Ster Tour
6 dagen,  
€ 410

Introductie

De Westcord Veluwe Ster tour is bedoeld voor échte levensgenieters. Overdag fietst u door uitgestrekte natuurgebieden en ’s avonds verblijft u in het sfeervolle Westcord hotel de Veluwe te Garderen. Zes dagen maar liefst. En dat is één grote verwennerij!
Westcord Hotel de Veluwe staat bekend om zijn comfort, culinaire kwaliteiten en gastvrijheid. Behalve luxe sfeervolle kamers, heeft het hotel een restaurant waar u heerlijk kunt dineren. Na een lange actieve dag kun je gebruik maken van de wellnessfaciliteiten en het verwarmde buitenzwembad. Uw fietsvakantie was nog nooit zo comfortabel! Uw hotel ligt midden op de Veluwe en is daarom de ideale plek om uw fietstocht dagelijks te beginnen. Wij bieden u vier dagtochten aan die u naar alle hoekjes van de Veluwe brengen.

Dag tot dag

Dag 1   Aankomst in Garderen
 

Uw hotel ligt in een uniek stukje Nederland: midden op de Veluwe. Vandaag hebt u alle tijd om van de prachtige natuur in de omgeving te genieten. Maar ook het gezellige Garderen is zeker een bezoek waard.

  
Dag 2   knooppunten route Noord Veluwe 47 km 
 

Uitgestrekte bossen, paarskleurige heidevelden, pittoreske plaatsjes en gezellige stadjes: met de ster knooppunten route Noord Veluwe krijgt u het allemaal te zien. U fietst over de Ermelose Heide, een heidegebied van maar liefst 343 hectare. Mogelijk komt u onderweg een herder met zijn schaapskooi tegen. Op de Ermelose heide bevindt zich namelijk de grootste schaapskudde van Europa. De tocht gaat verder langs twee andere prachtige natuurgebieden: de Hulshorster Heide en het Leuvenumse Bos. U passeert de schilderachtige plaatsjes Drie, Ermelo, Hierden, Leuvenum en Speuld. Ook fietst u langs het mooie oude Hanzestadje Harderwijk. Wie dit stadje zomaar voorbij fietst krijgt spijt. Harderwijk heeft namelijk niet alleen een schilderachtige binnenstad, maar telt daarnaast een kleine honderd rijksmonumenten. Sluit uw dag ontspannen af in de sauna of het solarium, of met een duik in het verwarme buitenzwembad.

  
Dag 3   knooppunten route Oost Veluwe 42 km 
 

Vandaag geniet u van maar liefst 42 kilometers puur natuurschoon. U fietst langs de Houtdorperveld Heide, de bossen rond landgoed Staverden, de Hoog Soerense Bossen en de Asslese Heide. Ook vandaag passeert u weer allerlei plaatsjes die een lust zijn voor het oog, zoals Elspeet, Hoog Soeren, Kootwijkerveen, en het bosrijke gehucht Nieuw-Milligen. Na 42 kilometer fietsen is het tijd om uit te rusten in uw sfeervolle hotel in Garderen.

  
Dag 4   knooppunten route Zuid Veluwe 41 km 
 

Met de ster knooppunten route Zuid Veluwe ontdekt u hoe mooi ongerepte natuur kan zijn. U fietst langs de heidevelden Houtdorper Veld en Garderense Veld, de Hoog Buurlose Heide, en het Wekeromse Zand. De route brengt u langs de plaatsjes Nieuw-Milligen, Assel en Hoog Buurlo. Met zijn twee boerderijtjes, drie bewoners en twee schaapskooien is Hoog Buurlo misschien wel het allerkleinste gehucht van Nederland. Ook passeert u Radio Kootwijk. Dit voormalige zenderpark vormde in de twintigste eeuw een belangrijke communicatieverbinding tussen Nederland en zijn koloniën. Na een prachtige fietstocht van zon 41 kilometer eindigt u weer bij hotel in Garderen. *) de voorgestelde routes zijn suggesties. U bent vrij om te bepalen wanneer u welke route fietst.

  
Dag 5   knooppunten route West Veluwe
 

De laatste 38 kilometers van uw fietsvakantie brengen u langs de mooiste plekjes van de West Veluwe. U fietst door de prachtige natuurgebieden van landgoed Boeschoten, de omgeving Voorthuizen en de Appelse Heide. De route brengt u naar het kust- en recreatiegebied Strand -Nulde. Dit recreatiegebied is bij uitstek geschikt om heerlijk te zwemmen of te vertoeven. Uw tocht gaat verder naar Putten, het Sprielder Bos en het Solse Gat. Via het gehucht Drie fietst u weer terug naar Garderen.

  
Dag 6   De terugreis
 

Vandaag eindigt de Veluwe Ster route. Maar niet nadat u zich voor de laatste keer hebt laten verwennen met een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt vertrekt u richting huis. 

  
Prijzen, data, boeken

Start:  
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 25 september  
   
Prijs €   Euro
Per persoon voor een tweepersoonskamer 
5 x overnachtingen met ontbijt
410,00
   
Een toeslag wordt berekend voor :  
5 x éénpersoonskamer  150,00
5 x diner  175,00
5 x huurfiets  60,00
5 x E-Bike 125,00
Fietspech pas (€ 2,50 x 5) 13,75
   
Extra nacht  70,00
Accommodaties

Garderen - Westcord Hotel de Veluwe ****

Praktische info

5 Overnachtingen inclusief

4 Sterren hotel

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Putten

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief