Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Midden-Drenthe Ster Tour
6 dagen,  
€ 410

Introductie

De veelzijdige provincie Midden-Drenthe is bij uitstek een gebied om op de fiets te verkennen. Niet voor niets wordt deze provincie "dé fietsprovincie van Nederland” genoemd. Het landschap van Midden-Drenthe heeft alles wat Nederland bijzonder maakt. Diepe bossen, worden afgewisseld door uitgestrekte heidevelden. Kabbelende beekjes en stille vennetjes sieren het landschap.
In Midden-Drenthe vindt u ook een enorme verscheidenheid aan cultuur en ontspanning. Ieder jaar reizen duizenden toeristen naar het gebied voor een bezoek aan het oude dorpje Orvelte, of het indrukwekkende Kamp Westerbork (gedenkplaats voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog). En niet te vergeten de Melkweg, waar Europa’s grootste radiotelescopen te bewonderen zijn. Ook is de provincie befaamd voor de zeldzame restanten van prehistorische grafkelders (hunebedden). Over het volgen van de routes hoeft u zich geen zorgen te maken: u volgt de bordjes van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde knooppunt. Duidelijker kan het niet!

Dag tot dag

Dag 1   Aankomst in Westerbork
 

In het charmante Westerbork hebben wij het sfeervolle hotel Ruyghe Venne voor u gereserveerd.
Vandaag heeft u de tijd om het knusse plaatsje Westerbork op uw gemak verkennen. Het gezellige dorpje bruist van de activiteiten. In het authentieke dorpscentrum kunt u heerlijk rondslenteren, genietend van de oud-Drentse sfeer die u hier proeft.

  
Dag 2   Westerbork - Sterrenwacht - Westerbork 42 km 
 

Geschiedenisliefhebbers maken vandaag een vliegende start. De tocht brengt u bij het bekende Kamp Westerbork, een belangrijke gedenkplaats voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag vindt u hier een indrukwekkend museum, dat een realistisch beeld geeft van de Jodenvervolging in Nederland. Het museum toont zelfs originele filmbeelden uit 1944! Kamp Westerbork voert u niet alleen naar het verleden, maar ook naar het universum. Al wandelend over de Melkweg, gelegen op het terrein van kamp Westerbork, leert u alles over het heelal. Hier vindt u ook Europas grootste radiotelescopen. Niet voor niets deed de beroemde Nederlandse schrijver Harry Mulisch hier inspiratie op voor zijn bestseller De ontdekking van de hemel. Genietend van de schitterende natuur, vervolgt u uw fietstocht. In boswachterij Grolloo wordt het bos afgewisseld door open heide. Her en der duiken vennetjes op. Stilte wordt hier alleen doorbroken door het gefluit van een vogel, het geroffel van een specht, of het geluid van een van de vele andere diersoorten die het gebied rijk is. Indrukwekkend is het Grolloerveen, een moerassig veenlandschap waar u geniet van de adembenemende stilte.

  
Dag 3   Westerbork - Grolloo - Schoonloo - Westerbork 36 km 
 

De tocht van vandaag zit vol verrassingen. U begint met de uitgestrekte bossen van het Elper Noorderveld. De lichtgroene loofbomen vormen een fraai contrast met de donkere naaldbossen. Via het knusse dorpje Schoonloo, bereikt u boswachterij Schoonloo. Opnieuw wordt u verrast door een uitgestrekt bos. Het bos wordt hier afgewisseld door open gebieden, een schilderachtig plaatje. Te midden van al het groen, ziet u plotseling een uitnodigende zwemvijver. Een aangename verrassing voor wie even wil afkoelen. In uw vertrouwde hotel Golden Tulip Midden-Drenthe geniet u na van een heerlijke fietsdag.

  
Dag 4   Westerbork - Orvelte - Zweelo - Westerbork 43 km 
 

Is tijdreizen dan toch mogelijk? Dat zult u zich vandaag afvragen als u het historische plaatsje Orvelte bezoekt. De rietgedekte monumentale boerderijen, de oude ambachten die hier getoond worden en de smalle keienstraatjes, geven u het bijzondere gevoel terug te zijn in het verleden. Na Orvelte fietst u verder naar Zweelo, een bijzonder dorpje waar u talloze Saksische boerderijen bewondert. In de omgeving vindt u enkele restanten van gigantische prehistorische stenen grafkelders (hunebedden). Aan het einde van de route staat u een aangename verrassing te wachten: de uitgestrekte purperen heidevelden van Boswachterij Gees. Dít is het landschap dat u kent van de ansichtkaarten. Past u wel op voor Ellert en Brammert? Volgens een oude sage maken deze twee reuzen het gebied onveilig. Aan het einde van de dag blaast u uit in uw vertrouwde hotel Golden Tulip Midden-Drenthe.

  
Dag 5   Westerbork - Beilen - Spier - Beilen - Westerbork 44 km 
 

Het Drentse landschap verveelt nooit. Dát ontdekt u vandaag. U begint uw tocht met een prachtige route richting Beilen, een gemoedelijk dorpje waar u even kunt uitblazen. U fietst verder door de frisgroene dennenbomen van Boswachterij Dwingeloo. De afwisseling met heideveldjes, zandverstuivingen en vennetjes, geeft een sprookjesachtige indruk. U passeert het dorpje Spier en komt opnieuw aan in Beilen. Via het Holtherzand, een prachtig natuurgebied van bos en heide, fietst u terug naar uw hotel in Westerbork.

  
Dag 6   De terugreis
 

Vandaag eindigt uw fietsvakantie. Maar niet nadat u zich voor de laatste keer heeft laten verwennen met een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt vertrekt u richting huis. 

  
Prijzen, data, boeken

Start:  
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 25 september  
   
Prijs €   Euro
Per persoon voor een tweepersoonskamer 
5 x overnachtingen met ontbijt
410,00
   
Een toeslag wordt berekend voor :  
5 x éénpersoonskamer  150,00
5 x diner  150,00
5 x huurfiets  60,00
5 x E-Bike 125,00
Fietspech pas (€ 2,75 x 5) 13,75
   
Extra nacht  70,00
 
Accommodaties

Westerbork - Hotel Ruyghe Venne****

Praktische info

Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Beilen

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief