Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Kop van Noord-Holland Tour
7 dagen,  
€ 595

Introductie

Een prachtige fietsvakantie door de verrassende Kop van Noord-Holland en het Waddeneiland Texel. Een kilometerslang zandstrand ligt voor u klaar en kent geen openingstijden. U kunt er altijd terecht. Naast dit mooie geschenk van moeder natuur leent het gebied achter de duinen zich prima voor een afwisselende fietsvakantie. Fietsen langs de bloeiende bollenvelden. Zeehonden kijken op de Waddenzee. U geniet van duinen, bloembollenvelden, polderlandschappen en mooie gezellige stadjes. Kortom alles wat dit deel van Nederland heeft te bieden aan moois. Vooral in het voorjaar tijdens de bloeitijd (o.a. bloembollen) aan te bevelen!


Dag tot dag

Dag 1   Aankomst in Alkmaar
 

Aankomst in Alkmaar

  
Dag 2   Alkmaar - Hoorn 42 km 
 

Vandaag wordt er van Alkmaar, de bekende kaasstad, naar de IJsselmeerkust gefietst. De route gaat door het binnenland in een enigzinds rechte lijn naar Hoorn. In Hoorn, een prachtige oude stad met veel gebouwen en huizen uit de Gouden Eeuw, staat uw hotel.

  
Dag 3   Hoorn - Medemblik 49 km 
 

Knusse dorpjes en vooral ook ruimte en rust, vindt u nog steeds in het gebied West-Friesland met stolpboerderijen en molens, boomgaarden en bloembollenvelden, akkers met veelsoortige groenten. U fietst over de oude zeedijk en u heeft voortdurend zicht op het IJsselmeer. U doet de mooie levendige stad Enkhuizen aan (o.a. openlucht Zuiderzee Museum. 

  
Dag 4   Medemblik - Den Helder 56 km 
 

Door de Wieringermeer fietst u van Medemblik richting Den Helder.  Medemblik is een mooi historisch stadje met o.a. veel watervertier. Ten zuiden van Den Helder heeft zich een grootste bloembollengebied van de wereld ontwikkeld. In het voorjaar is het één grote kleurenzee van tulpen en andere bloemen. 

  
Dag 5   Rondje Texel
 

Texel is het grootste Waddeneiland en heeft een prachtige natuur. Heerlijk om het eiland per fiets te doorkruisen. Er zijn verschillende fietsroutes op Texel, waaronder langs het schitterende natuurgebied De Slufter, het enige gebied in Nederland waar de zee van oudsher ongehinderd kan binnenstromen. Een wandeling in de Slufter is een ware belevenis.

  
Dag 6   Den Helder - Alkmaar 60 km 
 

Vanuit Den Helder gaat u naar Callantsoog. U passeert de nabijgelegen Hondsbossche Zeewering, het Zwanenwater, verderop Petten en het mooie Schoorl. Met een licht zeewindje fietst u als het ware achter en door de duinen en bossen langs de Noordzeekust richting Alkmaar.  De Noordzeekust biedt u een combinatie van kilometerslange zandstranden en duinenrijen en een schitterende natuur.

  
Dag 7   Terugreis
 

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

  
Prijzen, data, boeken

Start:  
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 24 september  
   
Prijs €  Euro

Per persoon voor een tweepersoonskamer 
6 x overnachting met ontbijt

595,00
   
Een toeslag wordt berekend voor:  
6 x éénpersoonskamer 180,00
6 x diner 180,00
6 x huurfiets 72,00
6 x E-Bike 150,00
Fietspech pas (€ 2,75 x 6) 16,50
   
extra nachten in een stad naar keuze 70,00
Accommodaties

Alkmaar - Golden Tulip Hotel Alkmaar****

Hoorn - Hotel de Keizerskroon***

Medemblik - Hotel Medemblik***

Den Helder - Forest Hotel***

Praktische info

6 Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Alkmaar

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Ferry tickets zijn niet inclusief