Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Eiland Hoppen Waddenzee
7 dagen,  
€ 495

Introductie

Vanaf het moment dat u op de veerboot stapt, vervaagt de wereld achter u. Rust en stilte komen u tegemoet. Om u heen ziet u niets behalve een helderblauwe zee, krijsende meeuwen en zonnebadende zeehondjes. Het leven van alledag maakt al snel plaats voor het échte eilandgevoel- het gevoel voor even alles achter u te laten om helemaal op te gaan in de natuur in haar zuiverste vorm. Maar vóórdat u dit bijzondere eilandgevoel ervaart, laten wij u kennismaken met de prachtige havenstad Harlingen. Vanuit Harlingen hopt u met de veerboot naar de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling.
Met aan de ene kant de Noordzee en aan de andere kant de Waddenzee, is een verblijf op de Wadden een unieke ervaring. De ongerepte natuur van de eilanden nodigt uit tot lange fiets- en wandeltochten. Ook als u lekker wilt ontspannen op het strand, of graag neerstruint in een gezellig café, vindt u op de eilanden wat u zoekt. Deze bijzondere route bezorgt u gegarandeerd het ultieme vakantiegevoel!
 
Start alleen zaterdag en zondag mogelijk. I.v.m. bootverbindingen

Dag tot dag

Dag 1   Aankomst in Harlingen
 

Vandaag is de start van zeven onvergetelijke dagen. U komt aan in de gezellige havenstad Harlingen. Al voordat u het stadje binnenkomt, ruikt u de zilte zeelucht. De waddenpromenade met direct zicht op de Waddenzee, nodigt uit tot lange wandelingen.
Bent u gesetteld in uw hotel, maakt u dan een eerste wandeling door het pittoreske oude stadje. Met schilderachtige grachten, talloze monumenten en imposante pakhuizen, is een wandeling door het stadscentrum een onvergetelijke ervaring. Tijd voor rust en ontspanning. 

  
Dag 2   Harlingen – Vlieland
 

Na een heerlijk ontbijt in uw hotel neemt u de veerboot van 09:00 uur naar het eiland Vlieland. Met de wind door uw haren, de zon op uw gezicht en uitzicht op de wijde watervlakte, begeeft u zich in een andere wereld.


Uit ervaring weten we: wie het eiland Vlieland eenmaal in de ogen kijkt, is verkocht. Vlieland is zonder twijfel het meest ongerepte Friese waddeneiland. Het gehele eiland, dat ongeveer 1.100 bewoners telt, is autovrij (alleen inwoners rijden er auto). Behalve het dorp Oost-Vlieland, bestaat het eiland uit prachtige bossen, gele zandvlakten, blauwe zeeën en brede stranden. Een betere wandel- en fietsomgeving kunt u zich niet wensen!

  
Dag 3   Tocht over Vlieland 25 km 
 

Van alle Waddeneilanden ligt Vlieland het verst verwijderd van het Friese vaste land. En dat is te merken: nergens vindt u zóveel rust en stilte als hier. Profiteer van de ongerepte natuur en stap op uw fiets, of trek uw wandelschoenen aan.
Heeft u na een dag rust en stilte zin in wat vermaak? Gaat u dan naar de lange, door hoge bomen omgeven, dorpsstraat van Oost-Vlieland. Hier vindt u alles wat u tijdens uw verblijf op het eiland maar nodig heeft: diverse winkels om uw inkopen te doen, tientallen restaurants met gezellige terrasjes en bovenal een aanstekelijke vakantiestemming.

  
Dag 4   Vlieland – Terschelling
 

Het volgende Waddeneiland wacht op u om ontdekt te worden. Met de veerboot van 10:05 uur reist u van Vlieland naar Terschelling ("Skylge” in het Fries). Met haar 4.700 bewoners is Terschelling het grootste Friese Waddeneiland.
Ook hier is de natuur overweldigend en gevarieerd. Culturele trekpleisters zijn er in overvloed, zoals indrukwekkende musea, prachtige oude huizen met karakteristieke gevels, oude kerkjes en niet te vergeten de bekende vuurtoren De Brandaris. Ook aan gezelligheid komt het eiland niets tekort. Het grootste dorp van het eiland, West-Terschelling, is een bruisende plaats met gezellige restaurantjes en cafés. Kortom, Terschelling is prachtige een plek waar jong en oud zich geen moment verveelt.

  
Dag 5   Tocht over Terschelling 32 km 
 

Terschelling biedt voor ieder wat wils. De uitgestrekte duinen en polders nodigen uit tot lange wandel- en fietstochten. Het eiland is uitgerust met veel goede fietspaden. Wel zo prettig! Rust en stilte vindt u vooral in het oosten van het eiland. Wie van winkelen en uitgaan houdt, is in de dorpen West-Terschelling en Midsland op de goede plek. In het midden van het eiland ligt een verstild polderlandschap dat wordt begrensd door glooiende duinenrijen, een goudgeel strand en de ruisende Noordzee. Ook het bekende Natuurreservaat De Bosplaat mag u zeker niet overslaan. Heerlijk ontspannend met een goed boek op het strand? Ook daarvoor is Terschelling de aangewezen plek. De lange, brede stranden bieden plaats voor iedereen. 

  
Dag 6   Terschelling – Harlingen
 

Vandaag eindigt uw bijzondere eilandervaring. Vanuit Terschelling neemt u de boot van 17:30 uur terug naar het Friese vasteland. 

  
Dag 7   Terugreis
 

Vandaag eindigt uw fietsvakantie. Maar niet nadat u zich voor de laatste keer heeft laten verwennen met een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt vertrekt u richting huis.

  
Prijzen, data, boeken

Startdatums:

Start op zaterdag en zondag (ivm de bootverbindingen)
tussen 4 mei en 22 september
 

I.v.m. Oerol festival is Terschelling niet boekbaar op 15-16 juni.

 
   
Prijs €  Euro
Per persoon voor een tweepersoonskamer 
6 x overnachtingen met ontbijt incl fietshuur
495,00
Hoogseizoens toeslag per persoon 22 juli tm 23 augustus 130,00
   
Een toeslag wordt berekend voor :  
6 x éénpersoonskamer  180,00
6 x diner  180,00
Boottickets (3x) 75,00

 

 
Startplaats: Harlingen  
Accommodaties

Harlingen - Anna Casparii***
Vlieland - Hotel Seeduyn****
Terschelling - Hotel Schylge****

Praktische info

 

6 Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Huurfietsen op Vlieland en Terschelling inbegrepen

7-dagen per week service hotline

In verband met de veerbootovertochten dient u bij deze reis de bagage zelf aan boord te brengen. De bagage wordt op de eilanden wel vervoerd vanaf en naar de fietsverhuurder (waar u de huurfietsen ophaalt en terug brengt).

Harlingen

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Boottickets optioneel bij te boeken

Bootovertochten zijn niet inbegrepen, wel optioneel bij te boeken.
Wij boeken de volgende overtochten
Harlingen - Vlieland vertrek 09:00 uur
Vlieland - Terschelling vertrek 10:05 uur
Terschelling - Harlingen vertrek 17:30 uur