Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Drielanden fietsreis tussen Maas en Rijn
8 dagen,  
€ 595

Introductie

Beleef een onvergetelijke fietsvakantie in het Groene Hart van West-Europa. Volg een uitgekiende route over fietspaden en rustige weggetjes, deels via het bekende knooppuntensysteem. Peddel door Nederlands- en Belgisch-Limburg, zwerf door zowel de heuvels van Hoge Venen als die van de Eifel, bezoek Maastricht en Monschau, geniet van het fietspad langs de Rur, kijk uw ogen uit in Nationale Parken als ‘De Meinweg’ en ‘De Hoge Kempen’.
Zeven overnachtingen in uitstekende hotels completeren dit unieke fietsarrangement. Te weinig fietskilometers in de benen voor dit avontuur tussen Maas en Rijn, geen geschikte fiets? Geen probleem. Zogeheten hybrides of zelfs elektrische fietsen kunnen tegelijk met het boeken van dit arrangement worden gehuurd.

 

Deze reis wordt uitgevoerd door: 


Dag tot dag

Dag 1   Aankomst Vlodrop
 

Aankomst Vlodrop. wellicht heeft u nog tijd voor een ‘trainings’-rondje naar de gezellige stad Roermond of maakt u gebruik van het zwembad/saunacomplex.

  
Dag 2   Vlodrop - Genk 73 km 
 

Vandaag ‘peddelt’ u eerst, via het Roerdal en Maasdal, naar Maaseik, de
geboorteplaats van de Gebr. Van Eyck. Daarna gaat u (‘zoef-zoef’) over mooie
fietspaden in het Nationaal Park Hoge Kempen (‘Natuur in al haar glorie’) naar Genk.

  
Dag 3   Genk - Maastricht 52 km 
 

Van de ‘natuur’ naar de ‘cultuur’. Eerst nog een tochtje door de natuur. Via Bilzen komt u langs het kasteelcomplex ‘Alden Biezen’, een vroegere landcommanderij van de Duitse orde. Daarna gaat het licht ‘op en af’ over rustige landweggetjes, o.a. via het leuke dorpje Kanne, naar Maastricht. Hier is de keuze aan u: of wel meteen op een gezellig terras pauzeren of meteen door naar het hotel.

  
Dag 4   Maastricht - Eupen 64 km 
 

Van Maastricht door het Maasdal, in zuidelijke richting, naar het pittoreske dorp Eijsden. Even verder passeert u weer de grens met België. U bent dan in de Voerstreek, een zeer geliefd plekje in Vlaanderen. Het hoogste punt vandaag is ongeveer 300 meter boven N.A.P. Maar u zult volop van het prachtige landschap genieten! Het figuurlijke culturele hoogtepunt vandaag is de Abdij van Val Dieu.

  
Dag 5   Eupen - Monschau 32 km 
 

Vandaag staat er opnieuw een heuvelachtige tocht op het programma. De afstand is vandaag wat korter zodat u ruim de tijd heeft. Door de schitterende natuur van de Hoge Venen fietst u geleidelijk naar een hoogte van ongeveer 650 m. Vanaf hier gaat het geleidelijk dalend naar het schilderachtige schilderachtige Duitse stadje Monschau (400 m).

  
Dag 6   Monschau - Düren 71 km 
 

U start door het Eifeler natuurschoon, met enkele hellinkjes. De Roer is de gehele dag uw ‘gids’ en loodst u geleidelijk aan, over uitstekende en stille fietspaden naar het ‘Flachland’. Op de route naar Düren treft u gezellige dorpjes. Onderweg kunt u ervoor kiezen een deel van de route per boot te maken met een prachtige boottocht over de Rursee.

  
Dag 7   Düren - Vlodrop 72 km 
 

U krijgt de laatste fietsdag nog veel moois voor de wielen! Eerst wordt de tocht nog voortgezet langs de Roer en komt u onder meer door de monumentale stad Jülich. Kort voordat u de grens met Nederland passeert buigt de route van de rivier af in de richting van het uitgestrekte Nationaal Park De Meinweg. De ‘Gitstapper Molen’ is vandaag de leukste en gezelligste plek voor een middagpauze.

  
Dag 8   Vertrek na het ontbijt
 

Na het ontbijt is het arrangement ten einde en vertrekt u op eigen gelegenheid naar huis.

  
Prijzen, data, boeken

Start:  

Iedere zondag vanaf 05 mei t/m 22 september

 

Start niet mogelijk op 25 augustus

 
   
Prijs €  Euro
Per persoon voor een tweepersoonskamer 
7 x overnachtingen met ontbijt
595,00
   
Een toeslag wordt berekend voor :  
7 x éénpersoonskamer  270,00
7 x diner  231,00
7 x huurfiets  105,00
7 x E-Bike 160,00
   
Startplaats:  
Vlodrop  

 

 

Accommodaties

Vlodrop - Boshotel Vlodrop****

Genk - M Hotel Genk****

Maastricht - NH Hotel Maastricht****

Eupen - Ambassador Hotel Boston****

Monschau - Carat Vitalhotel****

Düren - Dürens Posthotel***

Praktische info

7 Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Roermond

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief