Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

Van Gogh Fietsreis start Nuenen
6 dagen,  
€ 495

Introductie

Het Brabantse leven en landschap vormen de basis van het werk van Vincent van Gogh (1853-1890). Zijn liefde voor de eenvoudige mens, de natuur en het boerenland; het begon allemaal in deze mooie provincie, toen hij hier woonde van 1883 tot 1885. Nuenen ligt tussen de prachtige bossen en mooie weidelandschappen. Na veel voorwerk maakte Vincent het wereldberoemde schilderij 'De Aardappeleters'. Hij schilderder de harde werkelijkheid uit het dagelijks leven van de boeren. Veel van zijn inspiratiebronnen staan er nog steeds. Nuenen is een 'openluchmuseum' met veel mooie plekjes, grote en kleine huizen, bomen en pleintjes. Maar lieft 21 plaatsen verwijzen naar het verblijf van Van Gogh in Nuenen waar hij meer dan 500 tekeningen en schilderijen maakte, een kwart van zijn totale werk. 

Fiets door het Brabantse land waar Van Gogh leefde en werkte, het land dat hem inspireerde en dat hij in zijn hart sloot. Treed in zijn voetsporen en geniet van die plekken die van grote invloed waren op het oeuvre van deze wereldberoemde kunstenaar.

Nieuw: van Gogh Fietspad 'Glow in the Dark'.


Dag tot dag

Dag 1   Aankomst Nuenen
 

Wanneer u optijd aan komt heeft u vandaag de tijd om rustig de hoogtepunten van Van Gogh in en om Nuenen te bewonderen. Waarschijnlijk wilt u starten met een bezoek aan het Vincentre. Daarna zou u nog een fietstocht kunnen maken langs de 21 hoogtepunten die in dit gebied te vinden zijn.

  
Dag 2   Nuenen - 's Hertogenbosch 56 km 
 

Vandaag is de eerste volle fietsdag. Op ontdekking door het landschap van provincie Brabant. Dit landschap heeft de schilder geïnspireerd in zijn werken in zijn dertiger jaren. De route is bewegwijzerd met speciale Van Gogh route bordjes. Aan het eind van deze dag komt u in de hoofdstad van de provincie, 's Hertogenbosch aan. Hier vindt u onder andere Noord-Brabant Museum. Een belangrijk museum wat gaat over de kunst en geschiedenis van Brabant. Hier kunt ook nog orginele werken van hem vinden. Zoals de boerinnen van de Aardappeleters en zijn vaders Pastorie.

  
Dag 3   's Hertogenbosch - Tilburg 43 km 
 

U verlaat 's Hertogenbosch via de zuidelijke kant, via Vught. U fiets naar de Loonse en Drunense Duinen NP en vervolgt dat de route verder via Oisterwijk naar Tilburg. Op de plek waar vroeger zijn school stond leren nu kinderen tekenen en schilderen in Vincent's Art Room. De geschiedenis en de toekomst ontmoeten elkaar hier (Alleen voor groepen, reservering noodzakelijk).

  
Dag 4   Tilburg - Diessen 34 km 
 

Geniet van de rust en vredigheid van deze fietsdag. U maakt een rondje door de Provincie. Tussen Alphen en Goirle komt u bijna de grens van België over. Het de schilderijen komt in dit landschap echt tot leven.

  
Dag 5   Diessen - Nuenen 43 km 
 

Op uw laatste fietsdag fiets u over smalle fietspaden terug naar Nuenen. En weer komt u langs de mooie velden en landerijen waar hij zo van hield. Voordat u in Nuenen aankomt brengt u eerst nog een bezoek aan de grootste stad van Brabant, Eindhoven. Terug in Nuenen kunt u nog uw favoriete Van Gogh plek bekijken.

  
Dag 6   Vertrek
 

Na het ontbijt komt helaas uw fietsvakantie ten einde.

  
Prijzen, data, boeken

Start:  
Dagelijks vanaf 1 april t/m 24 september  
   
Prijs €   Euro
Per persoon voor een tweepersoonskamer 
5 x overnachtingen met ontbijt
495,00
   
Een toeslag wordt berekend voor :  
5 x éénpersoonskamer  150,00
5 x diner  150,00
5 x huurfiets  60,00
5 x E-Bike 125,00
Fietspech pas (€ 2,75 x 5) 13,75
   
Extra nacht  70,00
Accommodaties

Nuenen - Auberge Vincent***

Den Bosch - Golden Tulip Hotel Central****

Tilburg - Hotel Mercure Tilburg****

Diessen - Auberge De Hilver***

Praktische info

5 Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Eindhoven

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief