Dutch Bike Tours - E-mail: info@dutch-biketours.nl - Telefoon +31(0)24-3244712 - Fax +31(0)24-3608454 - WWW.DUTCH-BIKETOURS.NL

De Drentse Heide Tour
5 dagen,  
€ 380

Introductie

De Drentse heide is niet in één woord te omschrijven. Het is de plek waar paarse heidevelden,
grazende schapen en schilderachtige bospaden het landschap vullen. Het is de plek waar lichte
loofbomen en donkere dennenbomen elkaar afwisselen, met vennetjes en meertjes op de
achtergrond. Het is de plek waar u rust vindt. Stilte. En pure schoonheid.

Dag tot dag

Dag 1   Aankomst in Westerbork
  In het charmante Westerbork hebben wij een sfeervol hotel voor u gereserveerd. Bij uw hotel kunt u gratis parkeren. Reserveren is niet nodig. Vandaag heeft u de tijd om het knusse plaatsje Westerbork op uw gemak verkennen.
  
Dag 2   Westerbork - Emmen 55 km 
 

Geschiedenisliefhebbers maken vandaag vliegende start. Vlakbij uw vertrektpunt bevindt zich Kamp Westerbork, een belangrijke gedenkplaats voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het kamp had tijdens de Tweede Wereldoorlog de functie van doorvoerkamp: van hieruit werden duizenden Joden weggevoerd naar concentratiekampen elders in Europa. Vandaag de dag vindt u hier een indrukwekkend museum, dat een realistisch beeld geeft van het leven van slachtoffers en overlevenden. Het museum toont zelfs originele filmbeelden uit 1944! Ook liefhebbers van wetenschap kunnen vandaag hun hart ophalen. Al wandelend over de Melkweg, gelegen op het terrein van kamp Westerbork, leert u alles over het heelal. Hier vindt u ook een van s werelds grootste radiotelescopen. De tocht brengt u verder langs een aantal imposante boswachterijen, om vervolgens natuurgebied De Hondsrug te bereiken. In de uitgestrekte bossen waant u zich de laatste persoon op aarde. Rust en stilte worden hier alleen doorbroken door een fluitende vogel, een wegspringend hert, of het geluid van een van de andere talloze diersoorten die het gebied rijk is. Het landschap verrast u telkens weer. Met een vennetje of heideveldje dat plotseling opduikt. Of met de indrukwekkende restanten van gigantische prehistorische stenen grafkelders (hunebedden). Na een dag vol natuur, historie en wetenschap komt u aan in Emmen, een levendige stad met gezellige terrasjes, cafés en restaurantjes.Tip: bezoek het bekende Emmen Dierenpark. Als mooiste dierentuin van Europa is dit een van de belangrijkste attracties van noordelijk Nederland.

  
Dag 3   Emmen - Hoogeveen 50 km 
 

De eeuwenoude grafheuvels en gletsjerkuilen laten u zien hoe zeer geschiedenis en landschap hier met elkaar verweven zijn. Aan het einde van de route staat u een aangename verrassing te wachten: de uitgestrekte purpere heidevelden van Boswachterij Gees. Dít is het landschap dat u kent van de ansichtkaarten. Past u wel op voor Ellert en Brammert? Volgens een oude sage maken deze twee reuzen het gebied onveilig. Uw tocht van vandaag eindigt in de bruisende stad Hoogeveen

  
Dag 4   Hoogeveen - Westerbork 55 km 
 

Is tijdreizen dan toch mogelijk? Dat zult u zich vandaag afvragen als u het historische plaatsje Orvelte bezoekt. De rietgedekte monumentale boerderijen, de oude ambachten die hier getoond worden en de smalle keienstraatjes, geven u het bijzondere gevoel terug te zijn in het verleden. Wie dacht mooie natuur gezien te hebben, heeft de Drentse natuurgebieden "Het Sleenerzand en "Het Mepperveld nog niet gezien. De lichtgroene loofbomen vormen een fraai contrast met de donkere naaldbossen. Ook het indrukwekkende veenlandschap, waar u vandaag doorheen fietst, herinnert u aan vroegere tijden. In dit veen zijn namelijk perfect geconserveerde lichamen gevonden van mensen die rond het begin van de jaartelling leefden. Het moerassige veenlandschap gaat over in purperkleurige heidvelden. Aan het einde van de dag arriveert u bij uw startpunt Westerbork.

  
Dag 5   De terugreis
 

Vandaag eindigt uw fietsvakantie. Maar niet nadat u zich voor de laatste keer heeft laten verwennen met een uitgebreid ontbijt. het ontbijt vertrekt u richting huis.

  
Prijzen, data, boeken


Start:  
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 26 september  
Prijs €   Euro
Per persoon voor een tweepersoonskamer
4 x overnachtingen met ontbijt  
 380,00
   
Een toeslag wordt berekend voor :  
4 x éénpersoonskamer  120,00
4 x diner  120,00
4 x huurfiets  48,00
4 x E-Bike 100,00
Fietspech pas (€ 2,75 x 4) 11,00
   
Extra nacht  70,00
Accommodaties

Westerbork - Hotel Ruyghe Venne****

Emmen - Hotel ten Cate****

Hoogeveen - Hotel Hoogeveen***

Praktische info

4 Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Beilen

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief