dbt
com
de
it
fr
es
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand

Algemene informatie

Aanbetaling

De aanbetaling van onze hotelreizen bedraagt 15% van de reissom (minimaal €100,-) en dient u per direct te voldoen na ontvangst van de boekingbevestiging. Voor fiets & vaarreizen vragen wij 30% aanbetaling. 
Het resterende gedeelte van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek overgemaakt te worden op onze rekening. 

Annulering

Voor onze individuele hotelreizen hanteren wij de volgende annuleringsvoorwaarden:

 • bij annulering tot de 21e dag (exclusief) vóór de start van uw fietsreis:
  15% van de reissom (minimaal €100,-)
 • bij annulering vanaf de 21e dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) vóór de startdag: 50% van de reissom
 • bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 5e dag (exclusief) vóór de startdag: 75% van de reissom
 • bij annulering vanaf de 5e dag (inclusief) tot de startdag: 90% van de reissom
 • bij annulering op de startdag of later: de volledige reissom

Voor groepen (vanaf 10 personen) kunnen andere annuleringsvoorwaarden worden gehanteerd. 

Voor onze fiets & vaar reizen hanteren wij deze annuleringsvoorwaarden: 

 • bij annulering tot en met 84 dagen vóór de dag van vertrek: 20% van de reissom;
 • bij annulering vanaf 84 dagen tot en met 42 dagen vóór de dag van vertrek: 30 % van de reissom;
 • bij annulering vanaf 42 dagen tot en met 28 dagen vóór de dag van vertrek: 60 % van de reissom;
 • bij annulering vanaf 28 dagen tot en met de laatste dag voor vertrek: 90 % van de reissom;
 • bij annulering op de dag van vertrek of daarna: de volledige reissom

Bagage

Uw bagage - 1 koffer per persoon van max. 20 kilo – wordt door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd. Een tour zonder bagagetransport is ook mogelijk. De korting bedraagt dan 10 euro per persoon per fietsdag.

Indien u meer bagagestuks wilt meenemen, laat het ons van tevoren weten. Dit is mogelijk voor 5 euro per bagagestuk per fietsdag.

Wij gaan zorgvuldig met uw bagage om. Door normaal gebruik kunnen er echter krassen, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk. Bij grote schade kunt u een claim indienen bij uw reis- en/of bagageverzekering. 

Bereikbaarheid

Onze startplaatsen zijn uitstekend bereikbaar met de auto, bus en/of trein. 

Betalingsmogelijkheden 

Zodra de reis is bevestigd ontvangt u per e-mail de reisovereenkomst. Hierop staat de hoogte van de aanbetaling (15 procent van de reissom plus eventuele verzekeringspremies) die u per direct dient te voldoen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek moet het restant van de reissom zijn voldaan. 

Betaling is mogelijk via uw persoonlijke pagina van My DBT. De inlog gegevens hiervan ontvangt u nadat de boeking bevestigd is. 

Voor Nederlandse klanten is betaling via bankoverschrijving (internetbankieren) de makkelijkste optie. 

Betaling met creditcard is ook mogelijk via My DBT.

Onze bankgegevens:

ING Bank N.V.
Foppingadreef 7
1000 BV Amsterdam 

IBAN: NL45INGB0009679616
BIC: INGBNL2AXXX.

Boeking

U kunt uw fietsvakantie reserveren via internet of telefonisch. Nadat wij uw reservering hebben ontvangen zullen wij deze reservering z.s.m per email bevestigen.

Extra nachten

In alle plaatsen waar u overnacht tijdens uw fietsvakantie kunt u een extra nacht(en) boeken. Prijzen vindt u bij "Extra nachten” in de desbetreffende routebeschrijving.

Fietspechpas

Lekker fietsen en veel kilometers fietsplezier, dat wensen we u toe. Maar helaas is er een kans (hoe klein ook) op pech onderweg. Daarom is er nu de pech-onderweg-service via onze partner FietsNED. Deze service is €3,- per fiets per dag. U ontvangt een pechpas waarmee u als het ware altijd uw fietsenmaker bij de hand heeft, die u in geval van pech kosteloos verder helpt. Bij eigen fietsen betaalt u alleen de nieuwe onderdelen, bij huurfietsen dragen wij zorg voor de betaling.
De Pechhulppas geeft recht op kosteloze reparatie bij pech onderweg. Kan uw fiets op de pechlocatie niet gemaakt worden of kunt u niet meer verder fietsen, dan vervoert FietsNed u en uw rijwiel.
Fietst u samen met iemand anders, dan vervoert FietsNED ook uw reisgenoot en diens fiets (max. 1 extra persoon). Samen uit, samen thuis!

Fietshuur

Wij verhuren een groot scala aan fietsen. Voor ons aanbod zie de knop huurfietsen.

Diefstalverzekering huurfietsen
U kunt uw fiets tegen diefstal laten verzekeren € 3,- per dag, per fiets.
Een elektrische fiets: €6,- per dag, per fiets.
Zie de Algemene voorwaarden verhuur en verzekering van huurfietsen.

Hotels

Er is ons veel aan gelegen, dat u na een heerlijke fietstocht een goed en prettig onderkomen voor de nacht heeft. Wij besteden er veel aandacht aan om u hotels te bieden, die een prettige sfeer uitademen en waar u aan comfort en luxe geen gebrek zult hebben.
U verblijft in *** of **** sterren hotels met gebruik van douche/toilet of bad/toilet. U kunt kiezen voor een overnachting met ontbijt of voor halfpension. 
De hotels kunnen afwijken van de bij de reis getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Huisdieren

De meeste hotels accepteren geen huisdieren helaas. Indien u uw hond mee wilt nemen, informeer bij ons of dit mogelijk is. In Zeeland kunnen we nog wel een reis aanvragen met huisdier. Voor het meebrengen van uw huisdier berekenen wij € 15,- per dag.

Knooppuntroutes

We maken gebruik van de knooppuntenroutes, die vaak synchroom lopen met de LF routes. Beide routes zijn te herkennen aan speciale bordjes. In sommige gevallen kunt u de oorspronkelijke routes niet volgen wegens werkzaamheden of een tijdelijke afsluiting van de weg. Waar mogelijk hebben wij voor u alternatieve routes via knooppunten beschreven. De bordjes geven aan hoe de route naar de aansluitende knooppunten is. 

Kortingen

Kinderen - kinderkorting
Een kind tot 4 jaar is gratis mits het bij de ouders op de kamer slaapt.
Voor een kind van 4 tot 12 jaar krijgt u 20% korting als het bij de ouders op de kamer slaapt.
Voor een extra bed in een tweepersoonskamer krijgt de derde persoon vanaf 12 jaar 10% korting.
Groepen
Voor groepen vanaf 7 personen, die gezamenlijk een reis boeken biedt Dutch Bike Tours een groepsreis met korting.
7 of 8 personen: iedere deelnemer krijgt 7 % korting op de basis reissom
vanaf 9 personen: iedere deelnemer krijgt 10 % korting op de basis reissom.

Niveau

De fietsreizen in dit programma zijn zeer uiteenlopend in zwaarte. Het is niet eenvoudig vooraf een juiste en eenduidige inschatting te geven van het niveau. Vaak speelt een veelheid van factoren een rol bij het ervaren van die inspanning: de dagafstanden, de windrichting, de weersomstandigheden, het aantal versnellingen van uw (huur-)fiets, de opbouw van de reis en uw eigen fysieke gesteldheid. Het is daarom van essentieel belang dat u voorafgaand aan uw boeking goed de informatie bestudeert. Hierin wordt per dag het programma en de activiteiten beschreven. Onderstaande indeling is dan ook slechts een globale indicatie van het niveau en uitsluitend bedoeld om de reizen in deze brochure onderling te typeren.

niveau 1 *

Dit is een makkelijke fietstocht op relatief vlak terrein, geschikt voor mensen met weinig of geen fietservaring. De dagelijkse fietsafstanden beslaan ongeveer 30-50 km.

niveau 2 **

Het terrein kan licht heuvelachtig zijn of de dagelijkse afstanden zijn hoger (ongeveer 60 km per dag met uitzonderingen tot 75 km). Het is mogelijk dat u van tijd tot tijd een korte helling tegenkomt. Met wat fietservaring zou je dit niveau gemakkelijk moeten aankunnen. De dagelijkse afstanden zijn 30-65 km.

niveau 3 ***

Je kunt een reis door heuvelachtig terrein verwachten met regelmatige beklimmingen, waarvan sommige zelfs zo zwaar zijn dat je misschien even moet afstappen en pushen. De dagelijkse fietsafstanden zijn 30-50 km.
Dit is het hoogste niveau voor de vlakke tochten. Het terrein is vlak, maar de dagelijkse afstanden zullen oplopen tot 60-80 km.

niveau 4 ****

Heuvelachtig tot bergachtig terrein. De hellingen zijn langer en steiler dan in niveau 3. Een goede lichamelijke conditie en een fiets met alpine versnelling is een must. De dagelijkse fietsafstanden kunnen variëren van 30 tot 80 km.

niveau 5 *****

Etappes op bergachtig terrein met lange en zware beklimmingen. Dit niveau is alleen voor echt goed getrainde fietsers. 

Reisverzekering

Een zorgeloze vakantie betekent dat u goed verzekerd op reis gaat, want bij onverwachte gebeurtenissen wilt u graag de nodige hulp. Ook is het belangrijk om het financiële risico in geval van annulering of andere onvoorziene omstandigheden zoveel mogelijk te beperken. Wij raden u aan zelf een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Reservering

U kunt uw fietsvakantie reserveren via internet, fax of telefonisch. Nadat wij uw reservering hebben ontvangen zenden wij per email z.s.m. een boekingsbevesting/rekening.

Reissom

De totale reissom,dient uiterlijk overgemaakt te zijn op onze rekening één maand voor aanvang van de fietsvakantie. De aanbetaling bedraagt 15% van de reissom en dient voldaan worden binnen 10 dagen na ontvangst van de boekingbevestiging.

Reparatiemateriaal

We raden u aan zelf reparatiemateriaal mee te nemen voor het geval u onverhoopt een lekke band zou krijgen. Kleine reparaties kunt u zelf uitvoeren of u gaat naar een fietsenmaker.
Uw huurfiets krijgt u bij de start van uw fietsvakantie, de avond vóór u naar huis vertrekt levert u de fiets weer in. U bent zelf verantwoordelijk voor diefstal van of schade aan de fiets of andere gehuurde attributen .
Vraagt u voor de zekerheid bij uw reisverzekeraar of diefstal en schade meeverzekerd zijn. Als u daarvoor niet verzekerd bent, dient u in geval van diefstal van of schade aan uw huurfiets etc. zelf de kosten te betalen.

Rondritten

Bij bijna alle routes is het start- en het beginhotel hetzelfde. Bij de meeste beginhotels kunt u tot uw terugkomst parkeren. De kosten hiervoor verschillen per stad/hotel.

Routebeschrijving

Na betaling van de gehele reissom wordt de uitgebreide kaart- en informatiemateriaal evenals de uitgebreide routebeschrijving inclusief de bezienswaardigheden tijdens de rit naar het eerste hotel gezonden. Mocht u dit graag thuis willen ontvangen, dan horen wij dat graag van u.

Startplaatsen

De startlocaties van onze reizen zijn meestal goed bereikbaar met bus en/of trein. Hier verhuren wij ook fietsen.
U kunt ook starten in andere plaatsen langs de route en uw auto daar parkeren. Bij sommige hotels, zoals Bunnik en Huizen, kunt u uw auto gratis parkeren. Bij vele andere steden is dit tegen betaling. 
Wanneer u afwijkt van de standaard startplaats, is fietshuur niet altijd mogelijk. 

Dutch Bike Tours gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice