dbt
com
de
it
fr
es
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand

Over onze reizen

De mooiste individuele fietsvakanties van Nederland  

Bij Dutch Biketours ben je aan het juiste adres voor de mooiste individuele fietsvakanties van Nederland. Comfortabel fietsen met vrienden, je partner of familie. Of helemaal in je eentje om te genieten van de rust en ontspanning die een individuele fietsvakantie je biedt.

Dutch Biketours zorgt voor de mooiste routes over rustige binnenwegen of fietspaden. Geniet van de prachtige natuur en de interessante bezienswaardigheden van iedere streek.    

Comfortabel fietsen vanuit hotel

Verblijf in met zorg geselecteerde accommodaties tijdens onze hotelfietsvakanties. Fietsen vanuit één luxe standplaats of van hotel naar hotel.

Bagagevervoer & fietshuur? Regelen we!  

Kiest je voor een trektocht, dan wordt de bagage voor je vervoerd. Zelf neem je alleen de noodzakelijke benodigdheden mee voor tijdens de dag. Ontspannen fietsen zonder bagage: het is tenslotte vakantie! Het bagagevervoer is inbegrepen in de fietsvakantie. De bagage tref je vervolgens weer aan bij je volgende hotel.  

Of je nu het liefst met je eigen fiets op fietsvakantie gaat of toch kiest voor het gemak van een huurfiets: bij Dutch Biketours kan het allemaal. Ook een e-bike huren behoort tot de mogelijkheden. Niets staat een fijne fietsvakantie in de weg!

Onbezorgd op fietsvakantie met Dutch Biketours 

Op reis zorgen we goed voor je. We staan in geval van problemen tijdens je fietsvakantie 24/7 voor je paraat. Je bent in goede handen bij Dutch Biketours

Natuurlijk sturen wij je niet op pad zonder je te voorzien van een goede routebeschrijving. Ook krijg je van ons leuke tips voor onderweg en toeristische informatie. Hierdoor haal je het maximale uit je fietsvakantie.    

De fietsvakantie die voldoet aan uw wensen    

Een persoonlijk tintje geven aan je fietsvakantie of een stukje maatwerk toevoegen? Al onze fietsreizen kun je op één of andere manier een eigen 'draai' geven. Verlengen, upgraden, extra's: je zegt het maar. Bij Dutch Biketours denken we graag met je mee. Neem gerust contact met ons op wanneer je vragen hebt.    

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch te bereiken van 09.00 t/m 17.30 op:    

024-3244712      

Of stuur een e-mail naar: info@dutch-biketours.nl       

Aanbetaling

De aanbetaling van onze hotelreizen bedraagt 15% van de reissom (minimaal €100,-) en dient u per direct te voldoen na ontvangst van de boekingbevestiging. Voor fiets & vaarreizen vragen wij 30% aanbetaling. 
Het resterende gedeelte van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek overgemaakt te worden op onze rekening. 

Bagage

Uw bagage - 1 koffer per persoon van max. 20 kilo – wordt door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd. Een tour zonder bagagetransport is ook mogelijk. De korting bedraagt dan 10 euro per persoon per fietsdag.

Indien u meer bagagestuks wilt meenemen, laat het ons van tevoren weten. Dit is mogelijk voor 5 euro per bagagestuk per fietsdag.

Wij gaan zorgvuldig met uw bagage om. Door normaal gebruik kunnen er echter krassen, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk. Bij grote schade kunt u een claim indienen bij uw reis- en/of bagageverzekering. 

Bereikbaarheid

Onze startplaatsen zijn uitstekend bereikbaar met de auto, bus en/of trein. 

Betalingsmogelijkheden 

Zodra de reis is bevestigd ontvangt u per e-mail de reisovereenkomst. Hierop staat de hoogte van de aanbetaling (15 procent van de reissom plus eventuele verzekeringspremies) die u per direct dient te voldoen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek moet het restant van de reissom zijn voldaan. 

Betaling is mogelijk via uw persoonlijke pagina van My DBT. De inlog gegevens hiervan ontvangt u nadat de boeking bevestigd is. 

Voor Nederlandse klanten is betaling via bankoverschrijving (internetbankieren) de makkelijkste optie. 

Betaling met creditcard is ook mogelijk via My DBT.

Onze bankgegevens:

ING Bank N.V.
Foppingadreef 7
1000 BV Amsterdam 

IBAN: NL45INGB0009679616
BIC: INGBNL2AXXX.

Boeking

U kunt uw fietsvakantie reserveren via internet of telefonisch. Nadat wij uw reservering hebben ontvangen zullen wij deze reservering z.s.m per email bevestigen.

Extra nachten

In alle plaatsen waar u overnacht tijdens uw fietsvakantie kunt u een extra nacht(en) boeken. Prijzen vindt u bij "Extra nachten” in de desbetreffende routebeschrijving.

Fietspechpas

Lekker fietsen en veel kilometers fietsplezier, dat wensen we u toe. Maar helaas is er een kans (hoe klein ook) op pech onderweg. Daarom is er nu de pech-onderweg-service via onze partner ANWB pechhulp. Deze service is €4 per fiets per dag. U ontvangt een pechpas waarmee u als het ware altijd uw fietsenmaker bij de hand heeft, die u in geval van pech kosteloos verder helpt. Bij eigen fietsen betaalt u alleen de nieuwe onderdelen, bij huurfietsen dragen wij zorg voor de betaling.
De Pechhulppas geeft recht op kosteloze reparatie bij pech onderweg. Kan uw fiets op de pechlocatie niet gemaakt worden of kunt u niet meer verder fietsen, dan vervoert ANWB u en uw rijwiel.
Fietst u samen met iemand anders, dan vervoert ANWB ook uw reisgenoot en diens fiets (max. 1 extra persoon). Samen uit, samen thuis!

Fietshuur

Wij verhuren een groot scala aan fietsen. Voor ons aanbod zie de knop huurfietsen.

Diefstalverzekering huurfietsen
U kunt uw fiets tegen diefstal laten verzekeren € 3,- per dag, per fiets.
Een elektrische fiets: €6,- per dag, per fiets.
Zie de Algemene voorwaarden verhuur en verzekering van huurfietsen.

Hotels

Er is ons veel aan gelegen, dat u na een heerlijke fietstocht een goed en prettig onderkomen voor de nacht heeft. Wij besteden er veel aandacht aan om u hotels te bieden, die een prettige sfeer uitademen en waar u aan comfort en luxe geen gebrek zult hebben.
U verblijft in *** of **** sterren hotels met gebruik van douche/toilet of bad/toilet. U kunt kiezen voor een overnachting met ontbijt of voor halfpension. 
De hotels kunnen afwijken van de bij de reis getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.Bij het selecteren van de hotels proberen wij zo veel mogelijk rekening te houden met een veilige afgesloten fietsenstalling. Echter kunnen we dit niet bij alle hotels garanderen en is dit mede afhankelijk van het aantal fietsen van andere hotelgasten.  

Huisdieren

De meeste hotels accepteren geen huisdieren helaas. Indien u uw hond mee wilt nemen, informeer bij ons of dit mogelijk is. In Zeeland kunnen we nog wel een reis aanvragen met huisdier. Voor het meebrengen van uw huisdier berekenen wij € 15,- per dag.

Knooppuntroutes

We maken gebruik van de knooppuntenroutes, die vaak synchroom lopen met de LF routes. Beide routes zijn te herkennen aan speciale bordjes. In sommige gevallen kunt u de oorspronkelijke routes niet volgen wegens werkzaamheden of een tijdelijke afsluiting van de weg. Waar mogelijk hebben wij voor u alternatieve routes via knooppunten beschreven. De bordjes geven aan hoe de route naar de aansluitende knooppunten is. 

Kortingen

Kinderen - kinderkorting
Een kind tot 4 jaar is gratis mits het bij de ouders op de kamer slaapt.
Voor een kind van 4 tot 12 jaar krijgt u 20% korting als het bij de ouders op de kamer slaapt.
Voor een extra bed in een tweepersoonskamer krijgt de derde persoon vanaf 12 jaar 10% korting.
Groepen
Voor groepen vanaf 8 personen, die gezamenlijk een reis boeken biedt Dutch Biketours een groepsreis met korting.
8-11 personen: iedere deelnemer krijgt 8 % korting op de basis reissom
vanaf 12 personen: iedere deelnemer krijgt 10 % korting op de basis reissom.
Voor reizen vanuit 1 hotel en bootreizen geldt helaas geen groepskorting.  

Reisverzekering

Een zorgeloze vakantie betekent dat u goed verzekerd op reis gaat, want bij onverwachte gebeurtenissen wilt u graag de nodige hulp. Ook is het belangrijk om het financiële risico in geval van annulering of andere onvoorziene omstandigheden zoveel mogelijk te beperken. Wij raden u aan zelf een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Reservering

U kunt uw fietsvakantie reserveren via internet, fax of telefonisch. Nadat wij uw reservering hebben ontvangen zenden wij per email z.s.m. een boekingsbevesting/rekening.

Reissom

De totale reissom,dient uiterlijk overgemaakt te zijn op onze rekening één maand voor aanvang van de fietsvakantie. De aanbetaling bedraagt 15% van de reissom en dient voldaan worden binnen 10 dagen na ontvangst van de boekingbevestiging.

Reparatiemateriaal

We raden u aan zelf reparatiemateriaal mee te nemen voor het geval u onverhoopt een lekke band zou krijgen. Kleine reparaties kunt u zelf uitvoeren of u gaat naar een fietsenmaker.
Uw huurfiets krijgt u bij de start van uw fietsvakantie, de avond vóór u naar huis vertrekt levert u de fiets weer in. U bent zelf verantwoordelijk voor diefstal van of schade aan de fiets of andere gehuurde attributen .
Vraagt u voor de zekerheid bij uw reisverzekeraar of diefstal en schade meeverzekerd zijn. Als u daarvoor niet verzekerd bent, dient u in geval van diefstal van of schade aan uw huurfiets etc. zelf de kosten te betalen.

Rondritten

Bij bijna alle routes is het start- en het beginhotel hetzelfde. Bij de meeste beginhotels kunt u tot uw terugkomst parkeren. De kosten hiervoor verschillen per stad/hotel.

Routebeschrijving

Na betaling van de gehele reissom wordt de uitgebreide kaart- en informatiemateriaal evenals de uitgebreide routebeschrijving inclusief de bezienswaardigheden tijdens de rit naar het eerste hotel gezonden. Mocht u dit graag thuis willen ontvangen, dan horen wij dat graag van u.

Startplaatsen

De startlocaties van onze reizen zijn meestal goed bereikbaar met bus en/of trein. Hier verhuren wij ook fietsen.
U kunt ook starten in andere plaatsen langs de route en uw auto daar parkeren. Bij sommige hotels, zoals Bunnik en Huizen, kunt u uw auto gratis parkeren. Bij vele andere steden is dit tegen betaling. 
Wanneer u afwijkt van de standaard startplaats, is fietshuur niet altijd mogelijk. 

Annulering

Voor onze individuele hotelreizen hanteren wij de volgende annuleringsvoorwaarden:

  • bij annulering tot de 21e dag (exclusief) vóór de start van uw fietsreis 15% van de reissom (minimaal €100,-)
  • bij annulering vanaf de 21e dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) vóór de startdag: 50% van de reissom
  • bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 5e dag (exclusief) vóór de startdag: 75% van de reissom
  • bij annulering vanaf de 5e dag (inclusief) tot de startdag: 90% van de reissom
  • bij annulering op de startdag of later: de volledige reissom

Voor groepen (vanaf 10 personen) kunnen andere annuleringsvoorwaarden worden gehanteerd. 

Voor onze fiets & vaar reizen hanteren wij deze annuleringsvoorwaarden: 

  • bij annulering tot en met 84 dagen vóór de dag van vertrek: 20% van de reissom;
  • bij annulering vanaf 84 dagen tot en met 42 dagen vóór de dag van vertrek: 30 % van de reissom;
  • bij annulering vanaf 42 dagen tot en met 28 dagen vóór de dag van vertrek: 60 % van de reissom;
  • bij annulering vanaf 28 dagen tot en met de laatste dag voor vertrek: 90 % van de reissom;bij annulering op de dag van vertrek of daarna: de volledige reissom

Bij Dutch Biketours bent u aan het juiste adres voor de mooiste individuele fietsvakanties in Nederland. Comfortabel fietsen met vrienden, uw partner, uw familie of alleen. Bij Dutch Biketours kunt u genieten van de rust en ontspanning die een individuele fietsvakantie te bieden heeft.

Dutch Biketours zorgt voor de mooiste routes over rustige binnenwegen of fietspaden. Geniet van de prachtige natuur en de interessante bezienswaardigheden in het geweldige Nederland.

 

Wat is inbegrepen

✓ Overnachting met ontbijt in *** of **** sterren hotels
✓ Ontbijtbuffet / uitgebreid ontbijt 
✓ Bagagevervoer van hotel naar hotel (1 stuk per persoon)
✓ Gedetailleerde routebeschrijving 
✓ Op verzoek: route als GPS-bestand
✓ Toeristische informatie over de bezienswaardigheden onderweg 
✓ Fietstas (bij huurfiets) voor uw benodigdheden onderweg
✓ 7 dagen per week "service-hotline”
✓ Mogelijkheid tot het huren van fietsen en fietsaanhangers

 

Niet inbegrepen

✓ De kosten van fietshuur en fietsaanhangers
✓ De reis naar beginpunt van de reis en/of de verblijfplaats
✓ De reis van de eindpunt van de reis naar huis 
✓ Kosten voor de veerdiensten
✓ Verplichte bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden van €5,- per persoon

Fietsen langs knooppunten - hoe werken de knooppuntroutes

Fietsknooppunten zijn ideaal voor het fietsen van onze dagtochten, die u langs de hoogtepunten van de dag voeren. Het systeem werkt heel eenvoudig. U ontvangt van ons een kaart met daarop alle knooppunten. U ontvangt daarnaast van ons een routebeschrijving met daarin de knooppunten en de route op een overzichtskaart.


U kunt desgewenst met behulp van de kaart ook eenvoudig het aantal kilometers dat u wilt gaan fietsen aanpassen. 

U fietst van knooppunt naar knooppunt. Op een knooppunt kruisen meerdere routes elkaar.

Elk knooppunt is voorzien van een nummer en een informatiepaneel. De route tussen twee knooppunten zijn in twee richtingen bewegwijzerd met wit-groene knooppuntbordjes.

De fietsknooppunten sluiten perfect aan op de lange afstand fietsroutes (LF). De lange fietsroutes zijn bekend als Landelijke Fietsroutes ofwel LF-routes. Ze vormen bij elkaar een netwerk van ruim 4.500 km. Daar waar de knooppunten ideaal zijn voor het fietsen van een dagtocht, is het LF-netwerk  speciaal geschikt voor trektochten of fietsvakanties. Voor onze fietstochten maken we gebruik van een combinatie van LF routes en fietsknooppunten. Ook het hele LF-netwerk is in twee richtingen bewegwijzerd.

Kijk voor een filmpje hier:

Niveau

De fietsreizen in dit programma zijn zeer uiteenlopend in zwaarte. Het is niet eenvoudig vooraf een juiste en eenduidige inschatting te geven van het niveau. Vaak speelt een veelheid van factoren een rol bij het ervaren van die inspanning: de dagafstanden, de windrichting, de weersomstandigheden, het aantal versnellingen van uw (huur-)fiets, de opbouw van de reis en uw eigen fysieke gesteldheid. Het is daarom van essentieel belang dat u voorafgaand aan uw boeking goed de informatie bestudeert. Hierin wordt per dag het programma en de activiteiten beschreven. Onderstaande indeling is dan ook slechts een globale indicatie van het niveau en uitsluitend bedoeld om de reizen in deze brochure onderling te typeren.

niveau 1 *

Dit is een makkelijke fietstocht op relatief vlak terrein, geschikt voor mensen met weinig of geen fietservaring. De dagelijkse fietsafstanden beslaan ongeveer 30-50 km.

niveau 2 **

Het terrein kan licht heuvelachtig zijn of de dagelijkse afstanden zijn hoger (ongeveer 60 km per dag met uitzonderingen tot 75 km). Het is mogelijk dat u van tijd tot tijd een korte helling tegenkomt. Met wat fietservaring zou je dit niveau gemakkelijk moeten aankunnen. De dagelijkse afstanden zijn 30-65 km.

niveau 3 ***

Je kunt een reis door heuvelachtig terrein verwachten met regelmatige beklimmingen, waarvan sommige zelfs zo zwaar zijn dat je misschien even moet afstappen en pushen. De dagelijkse fietsafstanden zijn 30-50 km.
Dit is het hoogste niveau voor de vlakke tochten. Het terrein is vlak, maar de dagelijkse afstanden zullen oplopen tot 60-80 km.

niveau 4 ****

Heuvelachtig tot bergachtig terrein. De hellingen zijn langer en steiler dan in niveau 3. Een goede lichamelijke conditie en een fiets met alpine versnelling is een must. De dagelijkse fietsafstanden kunnen variëren van 30 tot 80 km.

niveau 5 *****

Etappes op bergachtig terrein met lange en zware beklimmingen. Dit niveau is alleen voor echt goed getrainde fietsers. 

Aanmelding

De aanmelding voor een fiets- of groepsvakantie kan per mail of telefonisch. De aanmelding is onherroepelijk als de boekingbevestiging naar u verzonden is.

Boeking- en betalingsvoorwaarden

De aanbetaling van 15% (minimaal €100,-) moet zo spoedig mogelijk na ontvangst van de boekingbevestiging gebeuren. Voor fiets & vaarreizen vragen wij 30% aanbetaling.

Uiterlijk 6 weken vóór begin van de reis betaalt u het resterende bedrag. Als begin van de reis geldt de datum van de eerste dag zoals genoemd in de boekingsbevestiging.

Prijzen

De prijzen zijn per persoon, tenzij anders vermeld. Extra kosten voor de boeking, belasting etc. worden niet door berekend.

Wijziging in de reisbeschrijving

Het kan voorkomen dat door omstandigheden van de gepubliceerde reisbeschrijvingen afgeweken moet worden. Deelnemers worden daarvan tijdig in kennis gesteld. Indien een bootreis wegens onvoldoende deelname niet doorgaat krijgen de deelnemers uiterlijk 4 weken van tevoren bericht hierover.

Eenpersoonskamer

Reist u alleen (=solo) dan geldt een eenpersoonstoeslag waarin de meerkosten van het bagagevervoer, de eenpersoonskamer en het reispakket zijn verrekend.

Extra dagen

U kunt alle individuele arrangementen naar wens uitbreiden met extra dagen. De kosten voor een extra nacht zijn vanaf € 70,00 per persoon per nacht (logies/ontbijt op basis van 2 –persoonskamer).

Reissom

De reissommen zoals vermeld zijn (tenzij anders aangegeven) per persoon en gebaseerd op twee (of meer) volwassenen die samen een kamer delen. Per kamer ontvangt u één reispakket.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Dutch Biketours/Fietsvakantiewinkel (KvK nr. 30088748) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGRgarantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Er zal een verplichte SGR-bijdrage van €5,- per persoon worden berekend bij uw reservering, ter behoeve van het SGR fonds. 

Dutch Bike Tours gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice