dbt
com
de
it
fr
es
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Fiets en vaar Groene Hart
Fiets en vaar Groene Hart
Soort :
Hybride :
E-Bike :
Reisduur :
8 dagen
Fietsdagen :
 6
Comfort :
Periode:
mei jun jul aug sep
Code:
8-82
Historie Amsterdam Natuur Steden
Prijs vanaf € 1.249
Fiets en vaar Groene Hart
Bekijk Foto's

Fiets en vaar Groene Hart

Print

Fietsvakantie: Fiets en vaar Groene Hart - 8 dagen

Tijdens deze reis aan boord van één van de charmante schepen Flora, Gandalf of Sarah ontdekt u op de fiets het ‘Groene Hart’ van Nederland, een regio vol geschiedenis, natuurlijke bezienswaardigheden, welbekende steden en prachtige landschappen.

Onderweg bezoekt u historische steden als Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Leiden en Gouda. U ontdekt vele cultuurhistorische bezienswaardigheden en daarbij kunt u zich volledig laten onderdompelen in dit fascinerende deel van Nederland. Kunstliefhebbers zullen genieten van de bezoeken aan Leiden, Haarlem en Delft waar schilders als Rembrandt, Frans Hals en Vermeer woonden en werkten.

In samenwerking met:
Boat Bike Tours.

lees meer >>
Route
Dag 1: Amsterdam
Dag 2: Amsterdam – Zaandam | Zaanse Schans – Haarlem
Dag 3: Haarlem – Noordzeekust – Leiden
Dag 4: Leiden – Delft
Dag 5: Delft – Rotterdam – Kinderdijk | Kinderdijk (Schoonhoven) – Gouda
Dag 6: Gouda - Kudelstaart
Dag 7: Kudelstaart – Aalsmeer - Amsterdam
Dag 8: Amsterdam

Dag 1:    Amsterdam

Inschepen en inchecken. De bemanning verwelkomt u graag vanaf 14.00 uur in het centrum van Amsterdam aan boord. Nadat u uw bagage in uw hut hebt geplaatst en u even hebt rondgekeken, vindt er om 15.00 uur een welkomstwoord met de crew en reisleider plaats. Daarna worden de huurfietsen uitgedeeld en nodigt uw reisleider u uit voor een proefritje. Bij terugkomst wordt uw eerste diner aan boord geserveerd.

Dag 2:    Amsterdam – Zaandam | Zaanse Schans – Haarlem
40 km

Na een korte vaartocht stapt u vandaag voor de eerste échte tocht op de fiets, natuurlijk na eerst een bezoek te hebben gebracht aan het prachtige openluchtmuseum ‘Zaanse Schans’ in Zaandam. Hier is een authentiek 18e en 19e eeuws Nederlands dorp is gereconstrueerd, met vele molens die nog werken zoals vroeger. Hier leert u over iconische Nederlandse tradities zoals de verschillende ambachten in de windmolens en het maken van kaas en klompen. Vervolgens fietst u naar Haarlem waar de beroemde portret- en genreschilder Frans Hals in de 16e eeuw woonde en werkte. ‘s Avonds wandelt u door de mooie binnenstad en over de Grote Markt. Indien gewenst kan de fietstocht worden uitgebreid met een bezoek aan de zeesluizen van IJmuiden en de Kennemerduinen. Tijdens deze langere fietstocht kunt u enkele forten van de Stelling van Amsterdam (UNESCO werelderfgoed) bezoeken.(40 of 55 km)

Dag 3:    Haarlem – Noordzeekust – Leiden
42 km

Na het ontbijt fietst u vandaag langs de Noordzeekust door de duinen via de badplaatsen Noordwijk en Katwijk aan Zee naar de bruisende universiteitsstad Leiden, de geboorteplaats van de gevierde kunstenaar Rembrandt van Rijn. De pittoreske oude binnenstad is doorkruist met grachten omzoomd door prachtige 17e eeuwse gebouwen en is zeker een aanrader om op uw gemak rond te lopen. De langere fietstocht gaat van Haarlem naar Cruquius (waar u een stoommachinemuseum kunt bezoeken) en Hillegom (langs diverse bloemenkwekerijen) naar Leiden.
(42 of 50 km)

Dag 4:    Leiden – Delft
35 km

Vanuit Leiden fietst u naar Delft, beroemd om zijn Blauwe porselein (Delfts aardewerk), waar u een porseleinatelier kunt bezoeken. Een andere grote bezienswaardigheid in de mooie binnenstad van Delft is de koninklijke crypte van het Huis van Oranje. De langere fietstocht brengt u naar Scheveningen en naar Den Haag, waar u een bezoek kunt brengen aan het Binnenhof en het Vredespaleis om vervolgens te eindigen in Delft.
(35 of 41 km)

Dag 5:    Delft – Rotterdam – Kinderdijk | Kinderdijk (Schoonhoven) – Gouda
23 km

Vanochtend vaart u vanuit Delft door de bijzondere internationale haven van Rotterdam. Vanaf hier kunt u gaan fietsen of u kunt op de ‘Waterbus’ stappen, een snelle veerboot die u en uw fiets in 30-40 minuten over de rivier naar Alblasserdam brengt. Van daaruit fietst u slechts enkele kilometers naar Kinderdijk, wereldberoemd om een indrukwekkende rij van 19 grote molens. Deze authentieke windmolens staan op de UNESCO-cultuurerfgoedlijst en zijn een absoluut hoogtepunt. U kunt een molen bezoeken, dus vergeet niet uw camera mee te nemen! Vanuit Kinderdijk fietst u direct naar de kaas- en kaarsstad Gouda, of als u liever een langere tocht maakt via de Zilverstad Schoonhoven naar Gouda, uw eindbestemming van vandaag. Het diner vanavond (niet inbegrepen) is in de stad in een restaurant van uw keuze (aanbevelingen beschikbaar aan boord)..
(Diverse opties van 23 tot 66 km)

Dag 6:    Gouda - Kudelstaart
45 km

Het hoogtepunt van de fietstocht van vandaag is natuurlijk de idyllische schoonheid van het Zuid-Hollandse landschap. Uw eindbestemming is het dorp Kudelstaart waar het schip op u wacht. Onderweg fietst u langs talloze slootjes en langs pittoreske boerderijen en door gezellige dorpjes. Bij de aanlegplaats aan de Westeinderplassen kunt u onder het genot van een wijntje tijdens of na het diner, vanaf het schip het prachtige uitzicht op de omgeving bewonderen.
(45 of 55 km)

Dag 7:    Kudelstaart – Aalsmeer - Amsterdam
30 km

Als u graag de dag eens heel vroeg wilt beginnen, dan kunt u ervoor kiezen het grootste handelscentrum voor planten en bloemen ter wereld in Aalsmeer te bezoeken (optioneel, niet inbegrepen). De bloemenveiling is een bijenkorf van bedrijvigheid; u hebt vast nog nooit zoveel bloemen en karretjes die ze vervoeren op één plek gezien. Na een laat ontbijt kunt u aan boord van het schip blijven terwijl het door de stad naar de aanlegplaats vaart of u kunt Amsterdam in fietsen via het Amsterdamse Bos of langs de Amstel. In Amsterdam aangekomen, kunt u ’s middags een rondvaart maken door de grachten (ook ’s avonds mogelijk), of het Anne Frank Huis, het Rembrandthuis, het Van Gogh Museum, Rijksmuseum of een van de vele andere musea, of het Koninklijk Paleis op de Dam bezoeken. Of gewoon rustig door het centrum wandelen en lekker winkelen, bijvoorbeeld in de Negen Straatjes.
(32 km)

Dag 8:    Amsterdam

Einde van de reis: afscheid en van boord, na het ontbijt tot 9.30 uur.

Prijzen
Gandalf Twin or triple lower cabin Twin lower Twin lower deck for single use
Prijs per persoon € Euro    Euro 
Zaterdag 01-06 2024 1.249,00   1.873,50
Zaterdag 08-06-2024 1.249,00 1.249,00  
Zaterdag 07-09-2024 1.249,00 1.249,00 1.873,50

 

Flora Twin cabin lower Twin Eco Main deck single use Double lower
Prijs per persoon € Euro  Euro  Euro 
Zaterdag 27-07-2024 1.249,00 1.873,50 1.249,00

 

Sarah Twin lower  Double lower Twin or triple lower Twin lower deck for single use
Prijs per persoon € Euro    Euro  Euro 
Zaterdag 18-05-2024 1.249,00 1.249,00 1.249,00 1.873,50
Zaterdag 15-06-2024 1.249,00 1.249,00 1.249,00 1.873,50
Zaterdag 22-06-2024 1.249,00 1.249,00 1.249,00 1.873,50
Zaterdag 27-07-2024 1.249,00 1.249,00 1.249,00 1.873,50
Zaterdag 17-08-2024 1.249,00 1.249,00 1.249,00 1.873,50
Zaterdag 21-09-2024             1.249,00 1.249,00         1.249,00                               1.873,50

 

Accommodaties

Gandalf
De Gandalf is een klein en comfortabel passagiersschip. Het schip, dat eigendom is en geëxploiteerd wordt door schipper Hans Petrus, vaart al jaren onder Nederlandse vlag in verschillende gebieden in Nederland en België. De Gandalf is een zeer populair schip, ideaal voor fiets-vaarvakanties.

Beschrijving van de hutten:
De Gandalf heeft tien tweepersoonshutten (10 m²) met twee aparte bedden. In twee van de hutten is een derde bed (als stapelbed) op aanvraag beschikbaar. Elke hut heeft een recentelijk gerenoveerde badkamer met douche, toilet en wastafel. Ramen kunnen worden geopend en de hutten zijn voorzien van ventilatie en centrale verwarming. Een föhn is op aanvraag beschikbaar.

Beschrijving van het schip:
Op het bovendek van de Gandalf vindt u de grote en gezellige lounge met de bar en het eetgedeelte. Wifi is beschikbaar. Het schip heeft ook twee grote zonnedekken met berging voor de fietsen en zitjes met tafels en stoelen, waar u een drankje kunt nuttigen. Op mooie avonden, of tijdens het varen, kunt u vanaf hier genieten. Verder is de Gandalf uitgerust met een dak vol zonnepanelen, waardoor dit schip voor een groot deel op groene energie draait! Duurzaam én comfortabel voor de gasten: omdat het schip nauwelijks gebruik hoeft te maken van een generator die elektriciteit produceert, zijn de nachten aan boord nog steeds rustig.

Feiten over dit schip:
Lengte:       45 m
Breedte:      6,2 m
Hutten:       10
Passagiers:  20 (max.)
Crew:           4

Flora
De Flora is een klein, sfeervol en comfortabel passagiersschip, dat al enkele jaren met succes de reis ‘Groene Hart van Holland’ vaart. Het schip is in 2007 gerenoveerd en is nu eigendom van Berthus van den Berg en Jonne Muller. De Flora is een zeer geliefdschip voor fiets-vaarvakanties.

Beschrijving van de hutten:
De Flora beschikt over elf tweepersoonshutten (8 m²), tien hutten met twee aparte eenpersoonsbedden en één hut met een 2-persoonsbed. In twee van de hutten is een stapelbed voor kinderen tot 12 jaar (met een gewicht van maximaal 40 kg) beschikbaar op aanvraag. Elke hut heeft een eigen douche, toilet en wastafel. De kleine ramen in de hutten kunnen worden geopend en de hutten hebben centrale verwarming. Verder vindt u in elke hut een kluisje. Een föhn is op aanvraag verkrijgbaar.

Beschrijving van het schip:
De lounge, nostalgisch ingericht, biedt een intieme en ontspannen sfeer. In de lounge vindt u de bar en het eetgedeelte. Wifi is beschikbaar. Op mooie avonden of tijdens het varen kunt u vanaf het zonnedek genieten van het landschap.

Feiten over dit schip:
Lengte:        40 m
Breedte:       6 m
Hutten:        11
Passagiers:   24 (max.)
Crew:            3

Sarah
De Sarah is een comfortabel en gezellig passagiersschip. Bij de ombouw van het schip van vracht- naar passagiersschip hebben de eigenaren voor kwaliteit in plaats van kwantiteit gekozen. De Sarah is ruim opgezet voor kleine groepen en biedt een aantrekkelijke, huiselijke sfeer. De Sarah vaart onder Nederlandse vlag en management en is een zeer geliefd op diverse reizen in Nederland.

Beschrijving van de hutten:
De Sarah heeft tien comfortabele hutten (10 m²). Er zijn 6 tweepersoonshutten met 2 eenpersoonsbedden, die op verzoek aan elkaar geschoven kunnen worden. Ook zijn er 2 hutten met 2 eenpersoonsbedden, waar een derde bed uitgeklapt kan worden als stapelbed. Daarnaast zijn er nog 2 hutten met een tweepersoonsbed. Elke hut heeft een eigen douche, toilet en wastafel. De hutten hebben allemaal een ventilatiesysteem, centrale verwarming en openslaande ramen. Verder vindt u in elke hut een kluisje en een föhn. De gang is voorzien van airco, die ook de hutten koelt.

Beschrijving van het schip:
Op het bovendek van de Sarah vindt u de gezellige open lounge met grote ramen, een TV, een eethoek en een bar. Wifi is beschikbaar. Het schip heeft ook een zonnedek, gedeeltelijk met luifel. Op mooie avonden kunt u hier dineren.

Feiten over dit schip
Lengte:               45 m
Breedte:              6,5 m
Hutten:               10
Passagiers:          22 (max.)
Crew:                   4

Praktische info
 • Reisleider: Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt.
 • Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

Vegetarische maaltijden zijn mogelijk zonder meerprijs. Andere diëten (zoals glutenvrij of bij lactose-intolerantie) zijn mogelijk tegen betaling. Alle diëten en vegetarische maaltijden moeten ruim van tevoren worden gereserveerd en bevestigd (alleen veganistische maaltijden zijn niet mogelijk).

Inbegrepen in deze reis

 • 8 dagen/7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • Verpakte lunches
 • 6 x driegangendiner
 • Koffie en thee aan boord
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging van de hut
 • Dagelijks begeleide fietstochten
 • Dagelijkse briefings door de reisleider
 • Kaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)
 • Kosten voor veerboot / waterbus
 • GPS-routes
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Biologisch afbreekbare bidon
 • Wi-Fi
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit

Niet inbegrepen in deze reis

 • 1 x Diner
 • Drankjes
 • Fietshuur of huur e-bike
 • Huur van een fietshelm
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Reis naar/van de vertrekhaven
 • Parkeerkosten
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Aanvullende mogelijkheden en informatie 

 • Huurfiets: € 96,00 per week
 • Huur e-bike: € 232,00 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen: €10 per week (alleen vooraf te boeken)
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike: €25 per week (alleen vooraf te boeken)
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week, alleen bij reservering en betaling vooraf.
 • Parkeren eigen fiets: € 10 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren + opladen eigen e-bike: € 25 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Rondvaart Amsterdam: ticket voor een 1 uur durende rondvaart door Amsterdam – speciaal tarief voor onze gasten: € 15 (aan de kassa ca.: € 19). Boek uw ticket vooraf en u kunt het op de eerste dag van de reis aan boord van uw schip afhalen.
 • Parkeren in Amsterdam (Valet Parking): prijzen en vooraf reserveren op aanvraag.

  Inschepen op een fiets-vaarvakantie betekent dat u uw zorgen achterlaat. Als u met de auto aankomt voor een van onze reizen, dan kunt u direct beginnen met uw zorgeloze ervaring dankzij de CentralParking valet service.

  Met deze parkeerservice kunt u direct naar de aanlegplaats van uw schip rijden. Regel vooraf een inlevertijd en een CentralParking chauffeur staat klaar om u te helpen met uw bagage. Uw chauffeur rijdt vervolgens met uw auto naar een beveiligde garage waar hij onder 24 uur per dag en 7 dagen per week camerabewaking wordt geparkeerd.

  Reserveer een ophaaltijd met CentralParking voor uw terugkeer en uw auto staat klaar als het schip aankomt, zodat u direct de weg op kunt.

Het is mogelijk om een optionele beperking van de aansprakelijkheid voor schade en verlies van uw huurfiets of e-bike.
Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €10 per reis
Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €25 per reis.

Dit pakket houdt in:

 • In geval van diefstal van een goed afgesloten fiets bent u niet aansprakelijk voor het verlies / de kosten van de gestolen fiets, zolang u de originele sleutel van het slot als bewijs kunt overleggen;
 • In geval van pech, technische storing of een lekke band tijdens uw tocht – maar pas nadat u uw reisleider heeft gebeld en gesproken – kunt u de reparatie bij een plaatselijke fietsenmaker regelen. Na het overleggen van de kassabon worden de reparatiekosten vergoed;
 • In geval van schade worden geen kosten voor reparatie in rekening gebracht, behalve wanneer dit het gevolg is van uw eigen opzet of nalatigheid;
 • Wanneer u – als gevolg van pech, technische storing of schade tijdens uw fietstocht – uw fietstocht niet kunt voortzetten met deze fiets, en nadat u met uw reisleider hebt gesproken, kunt u de fiets veilig stallen en vergrendelen, en met het openbaar vervoer naar uw schip reizen (indien niet beschikbaar: per taxi). Na aankomst aan boord worden de reiskosten vergoed;
 • Indien nodig en van toepassing kunt u voor de resterende dagen van de tocht zonder extra kosten een andere fiets/e-bike gebruiken.

* Deze regelingen gelden alleen voor en zijn geldig voor fietsen en e-bikes die gehuurd zijn bij Boat Bike Tours. Voor reizen waarbij Boat Bike Tours niet de organiserende touroperator (maar de tussenpersoon) is en een ander partnerbedrijf de organiserende touroperator, kunnen andere regelingen van toepassing zijn.

Let op: uit veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan om de huurfietsen of e-bikes te gebruiken voor zelf ondernomen ritten in Amsterdam: in deze gevallen is de beperking van de aansprakelijkheid niet van toepassing.

Bijna alle huurfietsen zijn traditionele toerfietsen (damesmodellen) met 7 of 8 versnellingen, handremmen en een waterdichte Boat Bike Tours-Vaude fietstas. De e-bikes zijn voorzien van een kleine elektromotor en een accu die het trappen vergemakkelijkt. Ze hebben geen autonome aandrijving. Het is alsof u wind mee hebt: het is makkelijker fietsen, maar u moet nog wel steeds zelf trappen. 
Let op: alle fietsen hebben normale pedalen, geen klikpedalen. Draag dus alstublieft gewone sportschoenen. Het verwisselen van de pedalen is niet mogelijk.

Prijzen voor overige huurfietsen, zoals kinderfietsen, tandems, aanhangfietsen (slip streamers), kinderzitjes en fietskarren zijn op aanvraag beschikbaar. Gasten mogen ook hun eigen fietsen of E-bikes meenemen, laat het ons weten zodat we een plaats aan boord voor je kunnen reserveren.
Parkeren eigen fiets: € 10, - per week (beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar)
Parkeren + laadpaal eigen E-Bike: € 25, - per week (beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar)
De bemanning of touroperator is echter op geen enkele manier verantwoordelijk voor enige schade, verlies of diefstal van dergelijke fietsen.

Alle vermelde afstanden zijn „circa-afstanden“ van de aanbevolen fietstochten. Programma + vermelde gegevens onder voorbehoud van wijzigingen, bijv. A.g.v. nautische of meteorologische omstandigheden. De rederij behoudt zich het recht voor het programma om gewichtige redenen te wijzigen en/of vaartijden en/of de volgorde van het programma aan te passen.

Dutch Bike Tours gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice