com
de
it
fr
es
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
2-Landen Rivieren Route
2-Landen Rivieren Route
Niveau :
Reisduur :
9 dagen
Fietsdagen :
 8
Comfort :
Periode:
mei jun jul aug
Code:
NL09001
Natuur
Prijs vanaf € 650
2-Landen Rivieren Route
Bekijk Foto's

2-Landen Rivieren Route

Print

Fietsvakantie: 2-Landen Rivieren Route - 9 dagen

Het water in de rivieren stroomt langzaam voorbij…. Een (internationale) fietstocht langs rivieren, van breed tot smal, voortkabbelend door een grote variatie aan prachtige landschappen, waaronder het Nationalpark Eifel. Dit geeft je als fietser een heerlijk gevoel van rust. Het drukke scheepvaartverkeer op Maas en Rijn voegt daar nog een extra dimensie aan toe.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Venlo
Dag 2: Venlo – Herten
Dag 3: Herten – Düren
Dag 4: Düren – Kall
Dag 5: Kall – Altenahr
Dag 6: Altenahr – Bad Godesberg
Dag 7: Bad Godesberg – Monheim am Rhein
Dag 8: Monheim am Rhein – Krefeld
Dag 9: Krefeld – Venlo

Dag 1:    Aankomst in Venlo

Op eigen gelegenheid naar Bilderberg Hotel De Bovenste Molen**** in Venlo; bij het prachtig gelegen hotel aan de rand van Venlo, is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Dag 2:    Venlo – Herten
50 km

Volg de knooppunten-route door rustige buitenwijken van Venlo en langs het station naar de Maas; volg vanaf hier in zuidelijke richting, op de rechter Maasoever, de Maasroute. Bij het Kloosterdorp Steyl met de veerpont de Maas oversteken en vervolg de Maasroute via het Kastelendorp Baarlo naar het karakteristieke Maasdorp Kessel. Hier nogmaals met de veerpont de Maas oversteken en vervolgens via het Drakendorp Beesel de Maasroute vervolgen tot in Roermond. Vanuit het centrum zijn het nog een paar waterrijke kilometers het plaatsje Herten.

Dag 3:    Herten – Düren
79 km

Volg de mooie knooppuntenroute door het dal van de Roer, via Sint Odiliënberg en Vlodrop, naar de grens met Duitsland. Dichtbij het dorpje Effeld aankomst op het RoerOever-fietspad. Het fietspad, deels gravelverharding (en soms is er een ruilverkavelingsweggetje), slingert door het prachtige landschap en langs idyllische dorpjes. Bijzonder is het stadje Jülich, met de historische Citadel en het fraai aangelegde Brückenkopf-Park. Geniet in Duitsland onderweg van lekkere drankjes/hapjes op de vele terrasjes langs de route, die hier biergarten worden genoemd!

Mocht het een regenachtige dag zijn, dan is het mogelijk om een deel van de route te bekijken vanuit de trein (Rurtalbahn).

Dag 4:    Düren – Kall
69 km

Vandaag een super-route; hoe verder naar het zuiden, des te meer natuurschoon! (Nationalpark Eifel). En dat afgewisseld door schilderachtige dorpjes, waaronder het hoog op een rots gelegen Nideggen met een eeuwenoude burcht, zoals ook in het stadje Heimbach. Voorbij Heimbach wordt via een korte kuitenbijter de stuwdam Schwammenauel bereikt, waarna een korte cruise van 45 minuten op de Rursee volgt (inclusief in reissom). Vanuit Rurberg wordt de route vervolgd op de Urft-Radweg, eerst nog een stukje langs het meer, waarbij een bezoek gebracht kan worden aan de Ordensburg Vogelsang. Verder stroomopwaarts liggen de Eifeldorpjes Gemünd en Kall.

Mocht het een regenachtige dag zijn, dan is het mogelijk om een deel van de route te bekijken vanuit de trein (Rurtalbahn).

Dag 5:    Kall – Altenahr
68 km

Door het schilderachtige Eifellandschap wordt de route vervolgd richting Rijn. Na nog een korte route met vals plat langs het riviertje de Urft wordt het stadje Blankenheim bereikt. Behalve een fraaie Middeleeuwse burcht en veel “vakwerk” huisjes, is hier ook de bron van de Ahr. En dat betekent, steeds bergafwaarts op de stalen ros door het dal van de Ahr. Soms tussen hoog oprijzende heuvels, dan weer door een breed dal. Bij het naderen van Altenahr doemen op de zuidelijke hellingen de eerste wijngaarden op! Prosit!

Dag 6:    Altenahr – Bad Godesberg
50 km

Nog ca. 25 km peddelend door het Ahrdal, op fietspaden langs de wijngaarden en door karakteristieke wijnplaatsjes als Mayschoss, Dernau en Ahrweiler. Voorbij Bad Neuenahr, een bekend Kurort, eindigt de fietstocht langs de Ahr in Sinzig met als blikvanger de eeuwenoude Sankt-Petrus kerk (1225). Fiets vervolgens op de Rhein-Radweg (EuroVelo 15) naar de luxe overnachtingsplaats Bad Godesberg. 

Dag 7:    Bad Godesberg – Monheim am Rhein
67 km

Ook deze dag is het volop genieten van de Rijn met het drukke scheepvaartverkeer; vandaag is er nog een mogelijkheid voor een stukje varen met de K-D, b.v. van Bonn naar Keulen. Maar het zal moeilijk kiezen zijn, met steden als Bonn (de voormalige Bundeshauptstadt en Beethoven’s geboorteplaats) en Keulen (Dom van Keulen) op de route. Deze leidt vandaag deels op de rechter Rijnoever (“rechtsrheinisch”) en dat zijn ook weer leuke “heen en weer” boottochtjes met de Fähre (veerpont). De finish vandaag is ook op de rechter Rijnoever, in Monheim am Rhein, (enkele kilometers ten zuiden van Düsseldorf). Mocht het onverhoopt regenen vandaag dan is het mogelijk een deel van de route te bekijken vanuit de trein (b.v. van Bonn naar Keulen).

Dag 8:    Monheim am Rhein – Krefeld
54 km

Vandaag de laatste mooie kilometers langs de Rijn, zowel rechtsrheinisch als linksrheinisch; het bezoek aan Düsseldorf, met wellicht ook een fietstochtje op de wereldberoemde Königsallee, is een van de hoogtepunten tijdens deze fietsvakantie.

Dag 9:    Krefeld – Venlo
42 km

Vooraleer in Venlo te arriveren heeft u nog ruim 40 hele mooie kilometers voor de wielen. De fietstocht langs het riviertje de Niers is een mooi voorbeeld van het indrukwekkende landschap in de Niederrhein regio. Ook het fietspad op het tracé van een vroeger lokaal spoorlijntje (de BahnRadweg) is een unieke fietsbelevenis. En desgewenst hebben wij voor de diehards nog een tiental kilometers extra in petto, en kan er vanaf Grefrath nog een ommetje gemaakt worden naar het monumentale stadje Wachtendonk. De allerlaatste mooie kilometers leiden aansluitend door een fraai natuurgebied (Naturpark Schwalm-Nette) naar de eindstreep in het Jammerdal en dat heeft hier een dubbele betekenis: helaas, einde fietsvakantie!

Prijzen

Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 650.00
1-persoonskamer, ontbijt 910.00
Diner 220.00
Extra nacht (logies/ontbijt) 65.00
Huurfiets (d/h)
Hybride 135.00
Elektrische fiets 180.00
Extra service
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 8 24.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 8 48.00
Fietshelm per stuk 12.50
SGR per stuk 5.00
Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan proberen wij een vergelijkbaar alternatief te boeken waar mogelijk. 

Bilderberg Hotel de Bovenste Molen**** (Venlo)
Oolderhof Hotel & Restaurant**** (Herten)
Dorint Hotel**** (Düren)
Gästehaus Kloster Steinfeld**** (Kall)
Hotel Ruland*** (Altenahr)
Insel Hotel*** (Bad Godesberg)
Comfort Hotel Monheim*** (Monheim am Rhein)
Mercure Parkhotel Krefelder Hof**** (Krefeld)
Fietsen

Onze hybride fietsen zijn Giant Aero RS2 of gelijkwaardig

Afmontage: Shimano Deore (24 gears)

Remmen: Shimano velgremmen (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

Gewicht: ca. 16,5 kg

De e-bikes zijn Kalkhoff 2.0 Impulse of gelijkwaardig met een kleine elektromotor en batterij, welke opgeladen kan worden bij de hotels. U moet nog wel zelf trappen, het trappen wordt u wel wat makkelijker gemaakt. Enige ervaring met het fietsen met een e-bike wordt wel aanbevolen. De E-bikes accelereren sneller en zijn wat zwaarder vanwege de motor/batterij. 

Remmen: verlgremmen

Pedals: Platte pedalen

Motor: Bosch 500 Wh middenmotor

Bereik: ca. 100 km (bij normaal gebruik)

Gewicht: ca. 27 kg 

De premium fietsen zijn aluminium Giant Aero RS1 of gelijkwaardig.

Afmontage: Shimano Deore XT (27 gears)

Remmen: Shimano Deore velgremmen (handremmen)

Zadel: Selle Royal Sport

Pedalen: Platte pedalens (SPD or SPD-SL op aanvraag)

Gewicht: ca. 14 kg

Onze kinderfietsen zijn Giant, Merida of Golden Lion (aluminium)

Afmontage: Shimano 7 versnellingen

Remmens: Shimano (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

Gewicht: ca. 14kg

Onze racefietsen zijn Carbon Giant TCR/Defy, Merida Reacto of gelijkwaardig

Afmontage: Shimano 105 of Ultegra 20 versnellingen

Remmen: Shimano 105 of Ultegra velgremmen

Pedalen: Op aanvraag, wij kunnen voorzien in platte pedalen, toeclips, SPD, SPD-SL, Look of Keo pedalen

Gewicht: Afhankelijk van type en uitvoering tussen 8,5 - 10 kg

Attentie: Als u een racefiets huurt worden hier geen fietstassen bij geleverd.

Bel

Al onze huurfietsen hebben een bel.


Remmen

Al onze fietsen hebben handremmen.


Kinderzitje

Voor kinderen tot 2,5 jaar oud (max 15 kg) is het mogelijk om een kinderzitje voor op de fiets te monteren. Dit is niet mogelijk bij E-bikes, in verband met de display die voorop zit.

Voor kinderen ouder dan 2,5 jaar (max. 22 kg) is het mogelijk een kinderzitje achter op de fiets te monteren. Dit is wel mogelijk bij E-bikes.


Helm

Het is in België niet verplicht om een helm te dragen. Indien u dat wenst kan er wel een helm gehuurd worden. De door ons gebruikte helmen zijn Lazer Compact of Polisport.

Beschikbare maten: Volwassenen: M,L en XL. Kinderhelmen zijn eveneens beschikbaar.


Verlichting

Al onze fietsen hebben voor- en achterlicht. Als u op de knop boven op de lamp en deze zal drie keer flitsen. Dit betekent dat hij automatisch gaat branden zodra het donker wordt. Als u nog een keer drukt zal het licht een keer flitsen en wordt de lamp vervolgens uitgeschakeld. 


Sloten

Onze fietsen worden geleverd met een veiligheidsslot met insteekketting (zie foto).

U moet de sleutel een beetje draaien, de pin uit het kabelslot halen en deze aan een paal/hek/anders fiets bevestigen.

Wanneer u de pin weer in het normale slot duwt, vergrendelt u het normale slot zoals u altijs doet en worden beide sloten beveiligd. 


Fietstas

Elke hybride fiets en e-bike heeft standaard één fietstas.

Hoogte: 42 cm

Diepte: 17 cm

Breedte boven: 32 cm

Breedte onder: 23 cm

Inhoud: 20 liter

De fietstassen beschikken over een kliksysteem waarmee u de tassen eenvoudig op de fiets kunt zetten. De tassen zijn waterbestendig.


Snelspanner

Alle fietsen beschikken over een snelspanner waarmee u eenvoudig die hoogte van het zadel kunt verstellen.


Reparatieset

Er wordt altijd een klein bandenplaksetje meegeleverd, deze zit in de fietstas. Wanneer de huurfiets onderweg andere mankementen vertoond, adviseren wij u naar een lokale fietsenmaker te gaan en contact op te nemen met ons noodnummer wat u kunt vinden in de reisdocumentatie.


Zadel

De zadels kunnen eenvoudig, zonder gereedschap, in hoogte versteld worden met behulp van een snelspanner. Onze fietsen hebben geen gelzadel.


Drinkflessen

Belgian Biketours voorziet uw niet van bidons of drinkflessen. Wij kunnen ook niet garanderen dat de huurfietsen over bidonhouders beschikken. Elke huurfiets beschikt over 1 fietstas, u kunt uw drinkfles dus altijd in uw fietstas stoppen.


Onze tandems zijn aluminium tandems van Multicycle, Sparta of Gazelle.

Afmontage: Shimano Deore LX of XT

Remmen: Shimano Deore velgremmen (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

Gewicht: Ca. 30 kg

U kunt uw fiets tegen diefstal laten verzekeren € 3,- per dag, per standaard hybride fiets. 
Voor een elektrische fiets, premium fiets of race fiets: € 6,- per dag.

Artikel 1 Huursom 
De huursom is bepaald aan de hand van het bij de boeking geldende tarief of is naderhand overeengekomen. De tarieven staan vermeld op de website van Belgian Biketours. 
 
Artikel 2 Betaling 
a. De huursom evenals alle andere te zake van de huurovereenkomst verschuldigde bedragen dienen vóór de beschikbaar stelling van de fiets(en) te zijn voldaan 
b. Indien de huurder door welke oorzaak dan ook geen gebruik kan maken van de fiets(en) draagt de verhuurder voor de daaruit voortvloeiende kosten en schaden geen aansprakelijkheid. 
c. In het geval in het vorige lid bedoeld blijft de huurder verplicht de volledige huursom en eventuele andere in de (af-)rekening vermelde bedragen te voldoen, in overeenstemming met de reisvoorwaarden van Belgian Biketours tenzij hij met betrekking tot de huursom aantoont, dat het niet kunnen gebruiken van de fiets(en) een gevolg was van een defect dat al aanwezig was bij de aanvang van de huurperiode. 
 
Artikel 3 Huurperiode 
a. De huurperiode is de periode gelegen tussen de tijdstippen van aanvang (dag van aankomst) en einde (dag vóór vertrek) van de fietsvakantie, conform de boekingsbevestiging.
b. Verlenging van de huurperiode kan slechts plaatsvinden na toestemming van de verhuurder en wel tegen de (verlengings-)tarieven als bedoeld in artikel 1. 
c. Tussentijdse inlevering van de fiets(en) doet de huurovereenkomst eindigen zonder dat recht op vermindering van de in het contract vermelde of de wegens verlenging vermeerderde huursom bestaat. 
d. De fiets(en) moet(en) bij het uitgiftehotel worden ingeleverd uiterlijk op de in de betreffende boekingsbevestiging overeengekomen periode. 
e. Zijn de fiets(en) niet binnen de overeengekomen huurperiode bij het beginhotel ingeleverd, dan loopt de huur door tot het tijdstip dat de fiets(en) wordt (worden) ingeleverd of door de verhuurder is (zijn) ontvangen, tegen de tarieven als bedoeld in artikel 1, vermeerderd met een boete van € 25,00 voor elke dag dat de fiets(en) te laat wordt (worden) ingeleverd of ontvangen zijn en onverminderd het recht op vergoeding van eventuele door de verhuurder te lijden kosten en schaden. 
f. Onverminderd het bepaalde in het vorige lid heeft de verhuurder in dat geval het recht om de huurovereenkomst ontbonden te verklaren zonder rechterlijke tussenkomst en de teruggave van de fiets(en) onverwijld te vorderen of deze terug te nemen waar en bij wie de fiets(en) zich ook bevindt (bevinden). Deze bevoegdheid heeft de verhuurder ook indien de huurder enige voorwaarden van de huurovereenkomst niet naleeft. 
 
Artikel 4 Gebruik 
a. De fiets(en) mag (mogen) slechts gebruikt worden overeenkomstig hun normale bestemming en door de in het huurcontract genoemde berijders(s). De fiets(en) moet(en) bij verhuurders adres schoon worden ingeleverd in de staat waarin de fiets(en) werd(en) ontvangen. 
b. De huurder dient als een goed huisvader voor de fiets(en) te zorgen. Zo dient huurder alle voorzorgsmaatregelen te treffen tegen beschadigingen, verlies of diefstal. 
c. De fiets(en) mag (mogen) niet gebruikt worden op het strand of op zandpaden in de duinen, behalve wanneer geen gebruik gemaakt kan worden van verharde paden en/of wegen.
 
Artikel 5 Schade, verlies en diefstal 
a. De huurder is aansprakelijk voor beschadigingen aan of verlies van de fiets(en) of onderdelen daarvan, zomede van fietssleutels en ketting(en)/sloten, tegen bedragen welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld,. De fiets(en) is (zijn) niet verzekerd tegen aansprakelijkheid- of cascoschade.
 
Artikel 6. Verzekering tegen diefstal 
a. De fiets(en) kan (kunnen) verzekerd worden tegen diefstal. Verzekerd is: Schade door diefstal van de fiets, evenals schade aan de fiets als gevolg van die diefstal. Schade ten gevolge van een poging tot diefstal of diefstal van onderdelen is niet verzekerd. 
 
Artikel 7. Premie 
a. De premie voor de diefstalverzekering bedraagt € 3,00 per dag per standaard hybride fiets. 
Voor een elektrische fiets, premium fiets of racefiets € 6,00 per dag per fiets. Het in rekening te brengen aantal dagen is in overeenstemming met het aantal fietsdagen zoals vermeld in de boekingsbevestiging. 
 
Artikel 8. Aansprakelijkheid 
a. Heeft de huurder vooraf geen fietsverzekering bij de verhuurder afgesloten dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 
b. Heeft de huurder wel een diefstal verzekering bij de verhuurder afgesloten, maar de huurfiets niet met het vaste slot op slot gezet, kan aan de verhuurder niet het originele fietssleuteltje overhandigen en kan een door de politie opgemaakt proces-verbaal niet overleggen, dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 
 
Artikel 9. Kosten tijdens huurperiode 
Alle lasten en belastingen ter zake van de fiets(en) is (zijn) voor rekening van de huurder. Evenzo zijn voor zijn rekening alle kosten aan het gebruik daarvan verbonden, zoals stalling, onderhoud en reparaties.

Praktische info

8 Overnachtingen inclusief

3/4 sterren hotels

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Gedetailleerde route-boekjes met kaarten en toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Venlo 

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Boottocht over de Rursee is inclusief

Eventuele andere overtochten zijn niet inclusief

Reis info

De dichtsbijzijnde internationale luchthaven is Düsseldorf.

De trein van Dusseldorf naar Venlo vertrekt 1 keer per uur. U dient over te stappen op Dusseldorf Hauptbahnhof. De reistijd is ongeveer 1,5 uur. 
Kijk voor dienstregelingen en tickets op https://9292.nl.

Misschien vindt u deze reizen ook leuk:
Om deze website goed te laten functioneren gebruiken we cookies. Cookie beleid. cookie instellingen aanpassen
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice