dbt
com
de
it
fr
es
Hanzestad Deventer
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Internationale Hanzesteden Route
Internationale Hanzesteden Route
Soort :
Niveau :
Reisduur :
11 dagen
Fietsdagen :
 9
Comfort :
Periode:
mei jun jul aug sep
Code:
11-01
Historie Cultuur Natuur Steden
Prijs vanaf € 1.050
Internationale Hanzesteden Route
Bekijk Foto's

Internationale Hanzesteden Route

Print

Fietsvakantie: Internationale Hanzesteden Route - 11 dagen

‘De Hanzesteden - toen en nu’ is het credo van deze 455 kilometer lange, grensoverschrijdende route. Een fascinerende fietstocht, in het spoor van Duitse en Nederlandse kooplieden, vol historie en moderniteit. Stroomafwaarts langs bekende rivieren van het Duitse Neuss naar het Nederlandse Harderwijk door mooie natuur en afwisselende landschappen. Beleef de pracht en praal van maar liefst zestien historische handelssteden op een rij. Fiets door middeleeuwse straatjes en over oude kades, voorbij resten van stadsmuren en langs hoge pakhuizen, en ontdek dat de tijd er niet heeft stil gestaan.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Neuss (D) / Rondrit Düsseldorf Altstadt
Dag 2: Neuss (D) - Homberg (D)
Dag 3: Homberg (D) - Xanten (D)
Dag 4: Xanten (D) - Emmerich (D)
Dag 5: Emmerich (D) - Nijmegen (NL)
Dag 6: Nijmegen (NL) - Doesburg (NL)
Dag 7: Doesburg (NL) - Deventer (NL)
Dag 8: Deventer (NL) - Zwolle (NL)
Dag 9: Zwolle (NL) - Kampen (NL)
Dag 10: Kampen (NL) - Harderwijk (NL)
Dag 11: Vertrek Harderwijk (NL)

Dag 1:    Aankomst Neuss (D) / Rondrit Düsseldorf Altstadt

Aankomst in Neuss. Het hotel is gelegen op een rustige plek, enkele kilometers buiten het centrum van de stad aan de Rijnoever. De fietstocht van morgen voert u sowieso door het hart van Hanzestad Neuss. Bent u vroeg dan kunt u vanaf het hotel nog een 16 km lange rondrit maken naar de Altstadt en Königsallee van Düsseldorf.

Dag 2:    Neuss (D) - Homberg (D)
47 km

U bereikt al snel het centrum van Neuss is een levendig, voormalige Hanzestad aan de Rijn met oude pakhuizen, een flinke binnenhaven en historische bezienswaardigheden. Vooral de imposante Quirinus-Münster, die ter gelegenheid van het 800-jarig bestaan door paus Benedictus XVI werd onderscheiden met de eretitel "basilica minor", is een bezoek waard. Naast deze fraaie kerk ligt het marktplein met verschillende cafés en restaurantjes.

Dag 3:    Homberg (D) - Xanten (D)
54 km

Het pontje brengt u naar Xanten, met zijn historische binnenstad en luisterrijk ingerichte St. Victor's kathedraal. Bezoek hier in ieder geval ook het grootste, archeologische openluchtmuseum van Duitsland, op de plaats, waar in de Romeinse tijd, de stad Colonia Ulpia Traiana was gelegen.

Dag 4:    Xanten (D) - Emmerich (D)
49 km

U neemt dezelfde pont als gisteren terug naar de oostelijke oever van de Rijn om daar de Hanzesteden Route weer op te pikken. Het wordt een natuur- en waterrijke tocht met onderweg mooie uitzichten. U fietst door het groene beeklandschap rond de kronkelende Bislicher Ley, waar waterbeheer en natuurbouw uitstekend blijken samen te gaan. Nog meer groen biedt het rijke natuurgebied Altrhein Reeser Eyland, dichtbij de poorten van het historische Rees, het oudste stadje aan de benedenloop van de Rijn. Tot op de dag van vandaag zijn zowel het grootste deel van de middeleeuwse stadswallen met stadsmuur, als de ronde toren, de molen- en douanetoren en enkele wachttorens bewaard gebleven. Hier vindt u ook een van de mooiste Duitse Rijnpromenades, een uitstekende plek dus voor een verdiende koffiestop. Bij Rees steekt u Rijn weer over en passeert uitnodigende zwemmeren op weg naar Kalkar & Grieth. Geniet in Kalkar van de middeleeuwse architectuur, de huizen met trapgevels rond het marktplein, het fraaie stadhuis en de oude gerechtslinde. Na Grieth passeert u op weg naar Emmerich de langste hangbrug van Duitsland, de 'Golden Gate van de Nederrijn'. In de oude Hanzestad is het vanavond ontspannen wandelen over de mooie Rijnpromenade.

Dag 5:    Emmerich (D) - Nijmegen (NL)
60 km

Na het verlaten van Emmerich passeert u al snel de Duits-Nederlandse grens en wordt het wat stijgen en dalen op uw rit door het heuvelachtige Montferland. In 's Heerenberg, een levendig, terrasrijk dorp met historische straatjes, vind je een van de grootste middeleeuwse kastelen van Nederland, het Kasteel Huis Bergh. Fiets door het groene Bergherbos om vervolgens na het Duitse plaatsje Elten weer af te dalen naar de Gelderse Poort, de bijzondere plek waar de Rijn de stuwwal heeft doorbroken. Door de waterrijke Ossenwaard en de nieuwe, vogelrijke natuur van Revensweert, bereikt u tenslotte de Waal. Een fietsveerpontje brengt u naar de overkant, naar Millingen aan de Rijn. U gaat verder op pad door de ruige natuur van de Millingerwaard en het fraaie, fotogenieke Ooyse polderland met zijn grazige weiden, dijkjes, strangen en wielen. Maak een stop in de bloemrijke Millinger theetuin of strijk wat later neer op het gezellige terras van Oortjeshekken. In de verte verschijnen weer de contouren van de hoge stuwal, de oudste stad van Nederland komt in zicht, Hanzestad Nijmegen.

Dag 6:    Nijmegen (NL) - Doesburg (NL)
51 km

U verlaat Noviomagum via de ‘snelbinder’, een imposante brug over de Waal, en fietst langs het nieuwe landschapspark Lingezegen. Hier lag 2000 jaar geleden de ‘Limes’, de noordelijkste grens van het Romeinse Rijk. De informatieborden langs het pad vertellen u daar meer over. Na Elst volgt Driel waar u met een pontje de traag stromende Nederrijn oversteekt. Eenmaal in Arnhem, kunt u aan de Rijnkade, met zicht op de beroemde John Frostbrug, het ‘Airborne at the Bridge’ museum bezoeken, dat handelt over de Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog, bezoeken. In het uitgestrekte, groene  Sonsbeekpark, gelegen aan de rand van de stad, is het prima pauzeren. Na Arnhem verruilt u de Nederrijn voor de IJssel, en fietst u over dijkjes met uitzicht op de uiterwaarden. Al snel komt de kerktoren van Doesburg in zicht. Via de sluizen steekt u uw vierde rivier over, de Oude IJssel en eindigt tenslotte in het monumentale stadje Doesburg, met zijn vele winkeltjes, galerieën en musea. Bezoek het Mosterdmuseum of het Glasmuseum Lalique, maar strijk eerst neer bij het ‘Stadsbierhuys de Waag’, Nederlands oudste herberg, in het hart van de stad, en probeer hier de alom bekende mosterdsoep of kies voor het hippe ‘Arsenaal’ met zijn groene, ommuurde terras, gevestigd in een fraai Middeleeuws bouwwerk dat zo’n tweehonderd jaar dienst deed als wapenopslagplaats.

Dag 7:    Doesburg (NL) - Deventer (NL)
53 km

Vandaag volgt u vooral de hoge dijken langs de IJssel en geniet van de ganzen in de uiterwaarden, de zilverreigers in de wei en de zwaluwen boven uw hoofd. Schepen snijden door het snelstromende, glinsterende IJsselwater. Op deze heerlijke dagtocht bereikt u eerst het kleine, fotogenieke Bronkhorst, dat met zijn klinkerstraatjes en boerenwoninkjes een uitstekende koffiestop blijkt te zijn. Weer eenmaal onderweg ziet u al in de verte de contouren van Hanzestad Zutphen. Wandel hier door het historisch centrum en trakteer uzelf op een lunch bijvoorbeeld in het prachtige ‘Oude Bornhof’. U fietst verder voorbij de wat hoger gelegen boerderijen, langs weitjes met grazende koeien, statige boomrijen en dichte heggen. Het wordt wat bosrijker en u passeert enkele landgoederen. Hoog boven het landschap prijkt de toren van 13e-eeuwse Slot Nijenbeek. Liefhebbers van moderne kunst nemen natuurlijk even de pont naar het schitterende museum ‘More’ in Gorssel. Het silhouet van de imposante Lebuïnuskerk geeft aan dat u Hanzestad Deventer nadert. Een pontje voert u naar het historisch stadscentrum; het wordt tijd voor het proeven van de befaamde Deventer koek.

Dag 8:    Deventer (NL) - Zwolle (NL)
53 km

De route voert u verder noordwaarts langs de IJssel. Heeft u dat gisteren nog niet gedaan, neem dan vandaag nog de tijd om het fraaie Deventer te verkennen. Deze Hanzestad is behalve om haar historische centrum met zijn vele boekwinkels en kunstgaleries, ook bekend om de befaamde Deventer koek, een lokale delicatesse uit 1595. Ga om deze zelf te proeven naar de Deventer Koekwinkel (Bussink) op het prachtige Brinkplein. Eenmaal onderweg fietst u door de spectaculaire uiterwaarden van de IJssel, waar u volop tekenen ziet van modern Nederlands waterbeheer. Na een bezoek aan het kleine Hanzestadje Hattem steekt u de rivier over naar Zwolle. Omringd door vier rivieren, is Zwolle altijd een druk verkeersknooppunt geweest dat vele handelaren en reizigers aantrok. U vindt in deze prachtige stad overblijfselen van de middeleeuwse omwalling en talrijke andere monumenten uit de tijd dat Zwolle lid was van de Hanze.

Dag 9:    Zwolle (NL) - Kampen (NL)
36 km

Vanaf de Peperbus bent u op de fiets snel weer terug bij de IJssel.
In natuurgebied de Vreugderijkerwaard ziet u een verscheidenheid aan vogels zoals kieviten, de visdief en de bruine kiekendief. Over de dijk langs de meanderende IJssel fietst u richting Kampen. De groene vergezichten zijn prachtig, hopelijk werkt de wind in uw voordeel. U komt Kampen binnen over de stadsbrug met zijn karakteristieke heftorens. Vanwege de ideale ligging aan de IJssel en de Zuiderzee was Kampen tussen de 13e en 16e eeuw een van de rijkste en machtigste Hanzesteden. Veel van de bloeiende geschiedenis van Kampen is nog steeds te vinden in het centrum van deze stad.

Dag 10:    Kampen (NL) - Harderwijk (NL)
44 km

U fietst van de Hanzestad Kampen met haar historische stadspoorten en stadskerken naar de historische, pittoreske vestingstad Elburg. Daarna fietst u langs de Elspeetse Heide en door het Leuvenumer Bos. Een beetje bergop en dan weer ontspannen naar beneden. Onderweg ziet u misschien herten of wilde zwijnen. De Veluwe is zo mooi! Eindpunt van vandaag is het mooie, gemoedelijke Harderwijk.

Dag 11:    Vertrek Harderwijk (NL)

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie.

Prijzen

Start: zaterdag of zondag van mei tot eind september


Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 1,050.00
1-persoonskamer, ontbijt 1,450.00
Huurfiets (d/h)
Kinderfiets 110.00
Hybride 130.00
Elektrische fiets 270.00
Extra service
Kinder zitje € 5.00 x 10 50.00
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 10 30.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 10 60.00
Extra bagage € 5.00 x 10 50.00
Aanhangfiets € 6.00 x 10 60.00
Kinderkar € 17.50 x 10 175.00
Fietshelm per stuk 10.00
SGR per stuk 5.00
Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan proberen wij een vergelijkbaar alternatief te boeken waar mogelijk.

Hotel Crowne Plaza, Neuss
Hotel Crowne Plaza**** (Neuss/Düsseldorf)
Hotel Rheingarten****, Homberg
Hotel Rheingarten**** (Homberg)
Hotel van Bebber**** (Xanten)
Hotel Stadt Emmerich*** (Emmerich)
Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent**** (Nijmegen-Lent)
Stadshotel Doesburg*** (Doesburg)
Postillion Deventer**** (Deventer)
Bilderberg Grand Hotel Wientjes**** (Zwolle)
Boetiekhotel Kampen (Kampen)
Best Western Baars**** (Harderwijk)
Fietsen

Als u niet zelf uw eigen fiets mee wenst t enamen, kunt u bij ons een fiets huren. Onze toerfietsen zijn 24-versnellingen. Hieronder vindt u alle informatie over onze huurfietsen.

Bij uw eerste hotel staan uw huurfietsen voor u klaar. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de sleutels van uw fietsen en wijzen u naar de fietsenstalling. Alle fietsen zijn voorzien van kettingsloten.

Waarom Nederlanders geen helm dragen!

 Instructievideo hybride fiets en e-bike

Instructievideo hybride fiets en e-bike

 

Een standaard hybride fiets kost €13,00 per dag.

Onze hybride fietsen hebben 24-versnellingen met handremmen. 
De hybride fiets weegt ca. 16,5 kilo.

Huurfiets

Een elektrische fiets kost €27,00 per dag

De e-bikes hebben een kleine elektromotor en accu, die bij de hotels opgeladen kunnen worden. U moet nog steeds trappen: een e-bike maakt het trappen alleen veel gemakkelijker. Enige ervaring met e-bikes wordt aanbevolen, omdat de fietsen sneller accelereren en zwaarder zijn dan gewone fietsen (door de elektromotor). Een e-bike weegt ca. 25 kilo. De actieradius op een volle batterij is +/- 100 KM. Voor de e-bike adviseren wij een minimale hoogte van 160 cm.

E-bike

Een kinderfiets kost € 11,00 per dag.

Voor kinderen met een lichaamslengte van tenminste 125 cm hebben wij ook kinderfietsen beschikbaar (deze zijn 24”of 26” voor kinderen die groter zijn dan 140 cm).
Een kinderfiets heeft handremmen en ten minste 7-versnellingen.
De maximale lichaamslengte voor een kinderfiets is 155 cm. 

24" kinderfiets:

26" kinderfiets:

Kinderfiets 26 inch

Bidon

Dutch Biketours verzorgt geen waterflessen of bidons. Daarnaast kunnen wij ook niet garanderen dat er een bidonhouder op de fiets zit. U ontvangt altijd één fietstas, dus u kunt uw bidon altijd in uw fietstas opbergen. 


Fietsbel

Al onze huurfietsen hebben een fietsbel.


Fietstas

Eén fietstas is inclusief bij onze standaard hybride fietsen en e-bikes. 

Hoogte: 42 cm
Diepte voorkant naar zijkant: 17 cm
Breedte bovenkant: 32 cm
Breedte onderkant: 23 cm
Inhoud: 20 liter

De fietstassen hebben een gemakkelijk click-on/click-off systeem. De fietstassen zijn waterdicht, zodat uw spullen droog zullen blijven.


Fietsverlichting

Al onze huurfietsen hebben voor- en achterverlichting. Wanneer u op het knopje op de lamp drukt, zal deze drie keer flitsen. Dit betekent dat de verlichting automatisch aan gaat zodra het donker wordt.

Als u nogmaals drukt, flitst de lamp één keer en zijn de lampen uitgeschakeld.


GPS

Het is mogelijk om een GPS apparaat te hguren wanneer uw reis start in Amsterdam, Bunnik, Brugge, Utrecht of Huizen. Dit kost € 20,- per apparaat.


Helmen

Helmen zijn niet verplicht in Nederland, maar kunnen gehuurd worden voor € 10,- per stuk.
Beschikbare maten: Volwassenen: 54 - 61 cm, Kinderen: 50 - 55 cm


Kinderzitjes

Voor kinderen tot 30 maanden oud (max. 15 kilo) is het mogelijk om een voorzitje te huren. Dit is niet mogelijk bij e-bikes, in verband met de display van de fiets.

Voor kinderen ouder dan 30 maanden (max. 22 kilo) is het mogelijk om een achterzitje te huren. Dit is ook mogelijk bij een e-bike.

De prijs voor beide type zitjes is € 5,- per dag.


Pedalen

Al onze huurfietsen komen met reguliere pedalen, dus geen click- of SPD pedalen.


Quickrelease

Al onze huurfietsen hebben een quickrelease systeem. Hierdoor wordt het aanpassen van de hoogte van de sturen en zadels gemakkelijk en heeft u geen gereedschap nodig.


Remmen

Al onze huurfietsen voor volwassenen hebben handremmen. 


Reparatieset

Er wordt een klein bandenplaksetje meegeleverd, welke u kunt vinden in uw fietstas. Wanneer een huurfiets een ander probleem heeft, raden wij u altijd aan om naar een fietsenmaker te gaan of om het noodnbummer voor fietspech te bellen. Dit laatste telefoonnummer vindt u in uw reisbescheiden, indien u deze service heeft bijgeboekt.


Sloten

Onze huurfietsen hebben een insteekslot (een kabelslot dat aan het ringslot van de fiets vastzit, zie afbeelding).

U moet uw fietsleutel een kwartslag draaien, de pin van het kabelslot uit het ringslot halen en deze vastmaken om een paal/hek etc.

Wanneer u de pin weer terugsteekt in het ringslot, dient u het ringlsot vervolgens op slot te zetten zoals u gewend hebt en beide sloten zullen op slot zitten.


Zadels

Zadels kunnen gemakkelijk in hoogte versteld worden zonder gereedschap, zie 'Quickrelease'.
De zadels hebben geen gelcover.


Een tandem kost € 20,00 per dag.

We hebben een beperkt aantal tandems beschikbaar op aanvraag.
Tandems zijn geschikt voor twee volwassenen.
De framemaat van de tandems zijn 48 cm.
We gebruiken voornamelijk het model Victoria Spezial 8.7.
Deze tandem heeft 24-derailleur versnellingen of nuvinci versnellingen.
De hoogte van de sturen kan niet worden aangepast.

Een familietandem kost €20,00 per dag.

We hebben een beperkt aantal familietandems beschikbaar op aanvraag. 
De familietandems hebben 7-versnellingen en zijn geschikt voor één volwassene en één kind van tenminste 125 cm groot.

Een aanhangfiets kost €6,00 per dag.

Een aanhangfiets is een goed alternatief voor kinderen tussen ca. 100 cm en 125 cm groot. Kinderen kunnen zelf fietsen op hun eigen tempo, maar hoeven zich niet bezig te houden met het overige verkeer.

De aanhangfiets is niet voor alle reizen beschikbaar. 

 

Een kinderkar kost €17,50 per dag.

Een kinderkar kan gebruikt worden voor maximaal twee kinderen van maximaal 100 cm en maximaal 35 kilo in totaal. 
Wij gebruiken voornamelijk de XLC Duo 2 kinderkar.
Een kinderkar is niet mogelijk in combinatie met een e-bike.

Wilt u uw fiets verzekeren tegen diefstal?
Dat kan. Dit kost €3,- per dag per stanmdaard hybride fiets.
Voor een e-bike, premium fiets of race fiets kost dit €6,- per dag per fiets.
Zie ook de voorwaarden voor huurfietsen.

Als een huurfiets gestolen wordt of beschadigd raakt, houden we de gast verantwoordelijk.
Als uw verzekering deze zaken niet vergoed, dient u de eventuele kosten zelf te betalen.

Artikel 1 Huursom
De huursom is bepaald aan de hand van het bij de boeking geldende tarief of is naderhand overeengekomen. De tarieven staan vermeld op de website van Dutch Biketours. 

Artikel 2 Betaling
a. De huursom evenals alle andere te zake van de huurovereenkomst verschuldigde bedragen dienen vóór de beschikbaar stelling van de fiets(en) te zijn voldaan

b. Indien de huurder door welke oorzaak dan ook geen gebruik kan maken van de fiets(en) draagt de verhuurder voor de daaruit voortvloeiende kosten en schaden geen aansprakelijkheid.

c. In het geval in het vorige lid bedoeld blijft de huurder verplicht de volledige huursom en eventuele andere in de (af-)rekening vermelde bedragen te voldoen, in overeenstemming met de reisvoorwaarden van Dutch Bike Tours tenzij hij met betrekking tot de huursom aantoont, dat het niet kunnen gebruiken van de fiets(en) een gevolg was van een defect dat al aanwezig was bij de aanvang van de huurperiode. 

Artikel 3 Huurperiode
a. De huurperiode is de periode gelegen tussen de tijdstippen van aanvang (dag van aankomst) en einde (dag vóór vertrek) van de fietsvakantie, conform de boekingsbevestiging.

b. Verlenging van de huurperiode kan slechts plaatsvinden na toestemming van de verhuurder en wel tegen de (verlengings-)tarieven als bedoeld in artikel 1.

c. Tussentijdse inlevering van de fiets(en) doet de huurovereenkomst eindigen zonder dat recht op vermindering van de in het contract vermelde of de wegens verlenging vermeerderde huursom bestaat.

d. De fiets(en) moet(en) bij het uitgiftehotel worden ingeleverd uiterlijk op de in de betreffende boekingsbevestiging overeengekomen periode.

e. Zijn de fiets(en) niet binnen de overeengekomen huurperiode bij het beginhotel ingeleverd, dan loopt de huur door tot het tijdstip dat de fiets(en) wordt (worden) ingeleverd of door de verhuurder is (zijn) ontvangen, tegen de tarieven als bedoeld in artikel 1, vermeerderd met een boete van € 25,00 voor elke dag dat de fiets(en) te laat wordt (worden) ingeleverd of ontvangen zijn en onverminderd het recht op vergoeding van eventuele door de verhuurder te lijden kosten en schaden.

f. Onverminderd het bepaalde in het vorige lid heeft de verhuurder in dat geval het recht om de huurovereenkomst ontbonden te verklaren zonder rechterlijke tussenkomst en de teruggave van de fiets(en) onverwijld te vorderen of deze terug te nemen waar en bij wie de fiets(en) zich ook bevindt (bevinden). Deze bevoegdheid heeft de verhuurder ook indien de huurder enige voorwaarden van de huurovereenkomst niet naleeft. 

Artikel 4 Gebruik
a. De fiets(en) mag (mogen) slechts gebruikt worden overeenkomstig hun normale bestemming en door de in het huurcontract genoemde berijders(s). De fiets(en) moet(en) bij verhuurders adres schoon worden ingeleverd in de staat waarin de fiets(en) werd(en) ontvangen.

b. De huurder dient als een goed huisvader voor de fiets(en) te zorgen. Zo dient huurder alle voorzorgsmaatregelen te treffen tegen beschadigingen, verlies of diefstal.

c. De fiets(en) mag (mogen) niet gebruikt worden op het strand of op zandpaden in de duinen, behalve wanneer geen gebruik gemaakt kan worden van verharde paden en/of wegen.

Artikel 5 Schade, verlies en diefstal
a. De huurder is aansprakelijk voor beschadigingen aan of verlies van de fiets(en) of onderdelen daarvan, zomede van fietssleutels en ketting(en)/sloten, tegen bedragen welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld,. De fiets(en) is (zijn) niet verzekerd tegen aansprakelijkheid- of cascoschade.

Artikel 6. Verzekering tegen diefstal
a. De fiets(en) kan (kunnen) verzekerd worden tegen diefstal. Verzekerd is: Schade door diefstal van de fiets, evenals schade aan de fiets als gevolg van die diefstal. Schade ten gevolge van een poging tot diefstal of diefstal van onderdelen is niet verzekerd. 

Artikel 7. Premie
a. De premie voor de diefstalverzekering bedraagt € 3,00 per dag per standaard hybride fiets.

Voor een elektrische fiets, premium fiets of racefiets € 6,00 per dag per fiets. Het in rekening te brengen aantal dagen is in overeenstemming met het aantal fietsdagen zoals vermeld in de boekingsbevestiging. 

Artikel 8. Aansprakelijkheid
a. Heeft de huurder vooraf geen fietsverzekering bij de verhuurder afgesloten dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld.

b. Heeft de huurder wel een diefstal verzekering bij de verhuurder afgesloten, maar de huurfiets niet met het vaste slot op slot gezet, kan aan de verhuurder niet het originele fietssleuteltje overhandigen en kan een door de politie opgemaakt proces-verbaal niet overleggen, dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 

Artikel 9. Kosten tijdens huurperiode
Alle lasten en belastingen ter zake van de fiets(en) is (zijn) voor rekening van de huurder. Evenzo zijn voor zijn rekening alle kosten aan het gebruik daarvan verbonden, zoals stalling, onderhoud en reparaties.

Praktische info

10 overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Neuss Hbf, Harderwijk

Kosten bewaakt parkeren bij Hotel Crowne Plaza, Neuss: 14€ per dag.

Routekaarten en toeristische informatie zijn voor deze reis alleen beschikbaar met de navigatie-app.
Er zijn geen papieren kaarten/informatie beschikbaar voor deze reis.

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief

Reis info

De dichtstbijzijnde luchthaven is Düsseldorf (DUS)

Neuss en Harderwijk hebben een eigen treinstation.

Als u met de trein terug wilt reizen, kunt u 5 keer per dag vertrekken met slechts 2 x een overstap.Vanuit Harderwijk neemt u de sprinter naar Utrecht Centraal. Vanaf Utrecht Centraal gaat u naar Düsseldorf Hbf, hier stapt u over op de trein naar Neuss Hbf.

Misschien vindt u deze reizen ook leuk:
Om deze website goed te laten functioneren gebruiken we cookies. Cookie beleid. cookie instellingen aanpassen
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice