dbt
com
de
it
fr
es
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Hollandse hoogtepunten
Hollandse hoogtepunten
Soort :
Hybride :
E-Bike :
Reisduur :
6 dagen
Fietsdagen :
 4
Comfort :
Periode:
mrt apr mei jun jul aug sep
Code:
6-11
Amsterdam Cultuur Natuur Steden Historie
Prijs vanaf € 694
Hollandse hoogtepunten
Bekijk Foto's

Hollandse hoogtepunten

Print

Fietsvakantie: Hollandse hoogtepunten - 6 dagen

Uw fietsvakantie begint in Amsterdam, volgens velen hét juweel van Europa. Met zóveel vertier en bezienswaardigheden, is een bruisender begin van uw fietsvakantie bijna niet denkbaar. De route neemt u mee door de hoogtepunten van Holland: unieke Nederlandse steden met alle een typisch Hollands karakter. Maar fietsen in Holland betekent niet alleen het bewonderen van typisch Hollandse Steden. Verscholen in dit gebied ligt een uitgestrekte oase van rust. Met vele polders, gesierd door karakteristieke molens, schitterende meren en rivieren en uitgestrekte bloembollenvelden, schittert ook het landschap als een parel in haar schelp. De dagroutes zijn kort. Dus blijft er genoeg tijd over om al dit schoons te bekijken. Kortom, deze route staat voor 6 dagen lang genieten van Hollands hoogtepunten.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Amsterdam
Dag 2: Amsterdam - Haarlem/Santpoort
Dag 3: Haarlem/Santpoort - Zaandam
Dag 4: Zaandam - Volendam
Dag 5: Volendam - Amsterdam
Dag 6: De terugreis

Dag 1:    Aankomst in Amsterdam

Uw fietsvakantie begint in Amsterdam, volgens velen hét juweel van Europa. Met zóveel vertier en bezienswaardigheden, is een bruisender begin van uw fietsvakantie bijna niet denkbaar. Komt u tijdig aan in Amsterdam, maakt u dan een eerste wandeling door het gezellige centrum. Alleen al met het bekijken van de karakteristieke herenhuizen en de prachtige zeventiende-eeuwse grachten (UNESCO status), kunt u zich een dag vermaken. Heeft u tijd en energie over? Wandel dan verder door het befaamde ‘red light district’ dat jaarlijks miljoenen toeristen trekt, of bewonder de vele straatartiesten op het Rembrandtplein.

Dag 2:    Amsterdam - Haarlem/Santpoort
30 km

Breng de ochtend door met een bezoek aan je favoriete museum in Amsterdam, of zit in de zon op het Rembrandtplein naar de wereld te kijken, of maak een wandeling langs de grachten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als u aan het begin van de middag de hoofdstad verlaat, maakt de stedelijke drukte al snel plaats voor de rust en stilte van het platteland. Deze streek heet Zuid-Kennemerland. In het laaggelegen veenlandschap worden wolken weerspiegeld in het water en wiegt het riet in de wind.

Het stoomgemaal Cruquius, vlak voordat u Haarlem binnen fietst, is een Nederlands Rijksmonument vanwege de stoomgeschiedenis van de machine die erin staat, en het is ook uitgeroepen tot Ankerpunt van ERIH, de Europese Route van het Industrieel Erfgoed. Het zou de grootste stoommachine zijn die ooit is gebouwd. De drooglegging van het Haarlemmermeer door middel van stoomkracht betekende de doorbraak van de Industriële Revolutie in Nederland.

Sluit uw dag af met een wandeling door de prachtige binnenstad van Haarlem, van de indrukwekkende Grote Markt tot de witte ophaalbrug over het Spaarne. Idyllische hofjes, doen uw hart sneller kloppen. Hofjes zijn een echt Nederlands verschijnsel. In Haarlem staat het oudste hofje, uit 1395.

Het kan voorkomen dat wij vanwege de beschikbaarheid een hotel in Santpoort boeken in plaats van Haarlem.
Het hotel is gevestigd in een landhuis met een prachtig park, midden in de natuur, ongeveer 7 km buiten Haarlem. De meerprijs van dit Landgoed Duin & Kruidberg Hotel in Santpoort vindt u in onderstaand prijsoverzicht. De prijs is inclusief diner voor deze avond.

Dag 3:    Haarlem/Santpoort - Zaandam
37 km

Zijnde één van Nederlands mooiste oude steden, verdient Haarlem het om uitgebreid verkend te worden. In de monumentale binnenstad, met vele bezienswaardigheden, slentert u uren rond zonder zich een moment te vervelen. Heeft u zin in een ochtend kunst opsnuiven? Brengt u dan een bezoek aan het Frans Hals museum. Hier bekijkt u unieke kunst uit de Gouden Eeuw,waaronder werken van de Haarlemse schilders Frans Hals, Jacob van Ruisdael en Pieter Saenredam. Nadat u Haarlem verlaten hebt fietst u langs de Spaarne naar Spaarndam. Een  dorp met een beschermd dorpsgezicht en bekend  door het beeldje van Hansje Brinker op de IJdijk. Hansje was een figuur uit een Amerikaans boek, die het land behoedde voor overstroming door zijn vinger in een gat in de dijk te steken. Daarna bereikt u de Zaanse Schans. De Zaanse Schans is een unieke woon-en werkbuurt vol werkende molens, oude ambachten, bijzondere musea en prachtige groene houten huizen.

Dag 4:    Zaandam - Volendam
31 km

Na het ontbijt gaat u via het Twiske,  een recreatie- en natuurgebied in een typisch Noord-Hollands veenplassengebied, naar Monnickendam. De eindbestemming is Volendam, wereldberoemd met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, waar honderden toeristen dagelijks genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water.

Dag 5:    Volendam - Amsterdam
35 km

Vandaag fietst u langs de waterkant van het Markermeer, over het eiland Marken naar Amsterdam. Amsterdam, heet u weer van harte welkom met om maar wat te noemen zijn romantische grachten, bruggen en … meer dan 800. 000 fietsen.

Dag 6:    De terugreis

Na het ontbijt gaat u weer terg naar huis.

Prijzen

Start:
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 24 september

Let op! Bij de volgende data is een minimaal verblijf van 2 nachten achter elkaar verplicht in Amsterdam (en wordt een hogere prijs berekend):
29, 30 en 31 maart 2024
20 april 2024
26 en 27 april 2024
9, 10 en 11 mei 2024
17,18 en 19 mei 2024


Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 689.00
1-persoonskamer, ontbijt 989.00
Extra nacht tweepersoonskamer (logies/ontbijt) 80.00
Extra nacht tweepersoonskamer (logies/ontbijt) Amsterdam 100.00
Upgrades p.p.p.n.
Inntel Hotel Zaandam, Zaandam 15.00
Landgoed Duin & Kruidberg, Santpoort 70.00
Westcord Art Hotel, Amsterdam 10.00
Toeslagen per persoon
Overnachting in Amsterdam op zaterdag 25.00
Huurfiets (d/h)
Kinderfiets 70.00
Standaard fiets 85.00
Elektrische fiets 145.00
Extra service
Fietspechpas € 4.00 x 5 20.00
Kinder zitje € 8.00 x 5 40.00
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 5 15.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 5 30.00
Extra bagage € 5.00 x 5 25.00
Kinderkar € 20.00 x 5 100.00
Fietshelm per stuk 20.00
SGR per stuk 5.00

Startplaats:
Amsterdam

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan proberen wij een vergelijkbaar alternatief te boeken waar mogelijk.
Bij het selecteren van de hotels proberen wij zo veel mogelijk rekening te houden met een veilige afgesloten fietsenstalling. Echter kunnen we dit niet bij alle hotels garanderen en is dit mede afhankelijk van het aantal fietsen van andere hotelgasten.  

Westcord Art Hotel ***/**** (Amsterdam)
Hotel Lion d'Or **** (Haarlem)
Best Western Zaan Inn *** (Zaandam)
Hotel Old Dutch *** (Volendam)
Fietsen

Indien u niet uw eigen fiets meeneemt, kunt u bij ons een fiets huren. Hieronder vindt u alle informatie over onze huurfietsen. 
Bij uw eerste accommodatie staan uw huurfietsen voor u klaar. De receptiemedewerkers geven u de sleutels van uw fietsen en wijzen u naar de fietsenstalling. Alle fietsen zijn voorzien van kettingsloten.

Onze standaard fietsen hebben 7-versnellingen met handremmen. 
De standaard fiets weegt ca. 20 kilo. Vanwege het formaat van onze huurfietsen adviseren wij voor de volwassen fietsen een minimale hoogte van 160 cm.

Merk: Alba, 28 inch, framemaat 50 / 54. 

De e-bikes hebben een kleine elektromotor en accu, die bij de hotels opgeladen kunnen worden. U moet nog steeds trappen: een e-bike maakt het trappen alleen veel gemakkelijker. Enige ervaring met e-bikes wordt aanbevolen, omdat de fietsen sneller accelereren en zwaarder zijn dan gewone fietsen (door de elektromotor). Een e-bike weegt ca. 25 kilo. 
Op een e-bike kan geen aanhangfiets of kar gemonteerd worden. 
Merk: Alba, 28 inch, framemaat 50 / 54, 7 versnellingen.

 

Voor kinderen hebben wij verschillende kinderfietsen van het merk Batavus beschikbaar.
Een kinderfiets heeft een terugtraprem & handremmen.
Het zadel is te verstellen, het stuur niet. 
De maximale lichaamslengte voor een kinderfiets is 155 cm. 

20" kinderfiets: vanaf 5 jaar / 115 cm

Kinderfiets StayOkay

24" kinderfiets (3 versnellingen): vanaf 8 jaar / 130 cm

26" kinderfiets (3 versnellingen): vanaf 9 jaar / 145 cm:

Bidon

Dutch Biketours verzorgt geen waterflessen of bidons. Daarnaast kunnen wij ook niet garanderen dat er een bidonhouder op de fiets zit. U ontvangt altijd één fietstas, dus u kunt uw eigen bidon altijd in uw fietstas opbergen. 


Fietsbel

Al onze huurfietsen hebben een fietsbel.


Fietstas

Eén fietstas is inclusief bij onze standaard fietsen en e-bikes. 

Hoogte: 42 cm
Diepte voorkant naar zijkant: 17 cm
Breedte bovenkant: 32 cm
Breedte onderkant: 23 cm
Inhoud: 20 liter

De fietstassen hebben een gemakkelijk click-on/click-off systeem. De fietstassen zijn waterdicht, zodat uw spullen droog zullen blijven.


Fietsverlichting

Al onze huurfietsen hebben voor- en achterverlichting.


Helmen

Helmen zijn niet verplicht in Nederland, maar kunnen gehuurd worden voor € 20,- per stuk.
Beschikbare maten: voor kinderen en volwassenen (alleen voor kinderen vanaf 5 jaar). 


Kinderzitjes

Voor kinderen ouder dan 30 maanden (max. 22 kilo) is het mogelijk om een achterzitje te huren. Dit is niet mogelijk bij een e-bike.

Voorzitjes zijn niet beschikbaar. 

De prijs voor een achterzitje is € 8 per dag.


Pedalen

Al onze huurfietsen komen met reguliere pedalen, dus geen click- of SPD pedalen.


Quickrelease

Al onze huurfietsen hebben een quickrelease systeem. Hierdoor wordt het aanpassen van de hoogte van de zadels gemakkelijk en heeft u geen gereedschap nodig.


Remmen

Al onze huurfietsen voor volwassenen hebben handremmen. 

De kinderfietsen (20, 24, 26 inch) beschikken over terugtraprem en handrem. 


Reparatieset

Er wordt een klein bandenplaksetje en pomp meegeleverd, welke u kunt vinden in uw fietstas. Wanneer een huurfiets een ander probleem heeft, raden wij u altijd aan om naar een fietsenmaker te gaan of om het noodnummer voor fietspech te bellen. Dit laatste telefoonnummer vindt u in uw reisbescheiden, indien u deze service heeft bijgeboekt.


Sloten

Onze huurfietsen hebben een insteekslot (een kabelslot dat aan het ringslot van de fiets vastzit, zie afbeelding).

U moet uw fietsleutel een kwartslag draaien, de pin van het kabelslot uit het ringslot halen en deze vastmaken om een paal/hek etc.

Wanneer u de pin weer terugsteekt in het ringslot, dient u het ringlsot vervolgens op slot te zetten zoals u gewend hebt en beide sloten zullen op slot zitten.


Zadels

Zadels kunnen gemakkelijk in hoogte versteld worden zonder gereedschap, zie 'Quickrelease'.
De zadels hebben geen gelcover.


We hebben een beperkt aantal familietandems beschikbaar op aanvraag. 
De familietandems hebben 7-versnellingen en zijn geschikt voor één volwassene en één kind van tenminste 105 cm (tot max. 130 cm) groot / leeftijd 4 tot 8 jaar.
De zadels zijn in hoogte verstelbaar, de sturen niet. 

Merk: Onderwater. 

Een kinderkar kan gebruikt worden voor kinderen van maximaal 100 cm en maximaal 35 kilo in totaal. 
Een kinderkar is niet mogelijk in combinatie met een e-bike.

Wilt u uw fiets verzekeren tegen diefstal?
Dat kan. Dit kost €3,- per dag per standaard fiets of kinderfiets.
Voor een e-bikes kost dit €6,- per dag per fiets.
Zie ook de voorwaarden voor huurfietsen.

Als een huurfiets gestolen wordt of beschadigd raakt, houden we de gast verantwoordelijk.
Als uw verzekering deze zaken niet vergoed, dient u de eventuele kosten zelf te betalen.

Artikel 1 Huursom
De huursom is bepaald aan de hand van het bij de boeking geldende tarief of is naderhand overeengekomen. De tarieven staan vermeld op de website van Dutch Biketours. 

Artikel 2 Betaling
a. De huursom evenals alle andere te zake van de huurovereenkomst verschuldigde bedragen dienen vóór de beschikbaar stelling van de fiets(en) te zijn voldaan

b. Indien de huurder door welke oorzaak dan ook geen gebruik kan maken van de fiets(en) draagt de verhuurder voor de daaruit voortvloeiende kosten en schaden geen aansprakelijkheid.

c. In het geval in het vorige lid bedoeld blijft de huurder verplicht de volledige huursom en eventuele andere in de (af-)rekening vermelde bedragen te voldoen, in overeenstemming met de reisvoorwaarden van Dutch Bike Tours tenzij hij met betrekking tot de huursom aantoont, dat het niet kunnen gebruiken van de fiets(en) een gevolg was van een defect dat al aanwezig was bij de aanvang van de huurperiode. 

Artikel 3 Huurperiode
a. De huurperiode is de periode gelegen tussen de tijdstippen van aanvang (dag van aankomst) en einde (dag vóór vertrek) van de fietsvakantie, conform de boekingsbevestiging.

b. Verlenging van de huurperiode kan slechts plaatsvinden na toestemming van de verhuurder en wel tegen de (verlengings-)tarieven als bedoeld in artikel 1.

c. Tussentijdse inlevering van de fiets(en) doet de huurovereenkomst eindigen zonder dat recht op vermindering van de in het contract vermelde of de wegens verlenging vermeerderde huursom bestaat.

d. De fiets(en) moet(en) bij het uitgiftehotel worden ingeleverd uiterlijk op de in de betreffende boekingsbevestiging overeengekomen periode.

e. Zijn de fiets(en) niet binnen de overeengekomen huurperiode bij het beginhotel ingeleverd, dan loopt de huur door tot het tijdstip dat de fiets(en) wordt (worden) ingeleverd of door de verhuurder is (zijn) ontvangen, tegen de tarieven als bedoeld in artikel 1, vermeerderd met een boete van € 25,00 voor elke dag dat de fiets(en) te laat wordt (worden) ingeleverd of ontvangen zijn en onverminderd het recht op vergoeding van eventuele door de verhuurder te lijden kosten en schaden.

f. Onverminderd het bepaalde in het vorige lid heeft de verhuurder in dat geval het recht om de huurovereenkomst ontbonden te verklaren zonder rechterlijke tussenkomst en de teruggave van de fiets(en) onverwijld te vorderen of deze terug te nemen waar en bij wie de fiets(en) zich ook bevindt (bevinden). Deze bevoegdheid heeft de verhuurder ook indien de huurder enige voorwaarden van de huurovereenkomst niet naleeft. 

Artikel 4 Gebruik
a. De fiets(en) mag (mogen) slechts gebruikt worden overeenkomstig hun normale bestemming en door de in het huurcontract genoemde berijders(s). De fiets(en) moet(en) bij verhuurders adres schoon worden ingeleverd in de staat waarin de fiets(en) werd(en) ontvangen.

b. De huurder dient als een goed huisvader voor de fiets(en) te zorgen. Zo dient huurder alle voorzorgsmaatregelen te treffen tegen beschadigingen, verlies of diefstal.

c. De fiets(en) mag (mogen) niet gebruikt worden op het strand of op zandpaden in de duinen, behalve wanneer geen gebruik gemaakt kan worden van verharde paden en/of wegen.

Artikel 5 Schade, verlies en diefstal
a. De huurder is aansprakelijk voor beschadigingen aan of verlies van de fiets(en) of onderdelen daarvan, zomede van fietssleutels en ketting(en)/sloten, tegen bedragen welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld,. De fiets(en) is (zijn) niet verzekerd tegen aansprakelijkheid- of cascoschade.

Artikel 6. Verzekering tegen diefstal
a. De fiets(en) kan (kunnen) verzekerd worden tegen diefstal. Verzekerd is: Schade door diefstal van de fiets, evenals schade aan de fiets als gevolg van die diefstal. Schade ten gevolge van een poging tot diefstal of diefstal van onderdelen is niet verzekerd. 

Artikel 7. Premie
a. De premie voor de diefstalverzekering bedraagt € 3,00 per dag per standaard huurfiets en kinderfiets.

Voor een elektrische fiets is de premie € 6,00 per dag per fiets. Het in rekening te brengen aantal dagen is in overeenstemming met het aantal fietsdagen zoals vermeld in de boekingsbevestiging. 

Artikel 8. Aansprakelijkheid
a. Heeft de huurder vooraf geen fietsverzekering bij de verhuurder afgesloten dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld.

b. Heeft de huurder wel een diefstal verzekering bij de verhuurder afgesloten, maar de huurfiets niet met het vaste slot op slot gezet, kan aan de verhuurder niet het originele fietssleuteltje overhandigen en kan een door de politie opgemaakt proces-verbaal niet overleggen, dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 

Artikel 9. Kosten tijdens huurperiode
Alle lasten en belastingen ter zake van de fiets(en) is (zijn) voor rekening van de huurder. Evenzo zijn voor zijn rekening alle kosten aan het gebruik daarvan verbonden, zoals stalling, onderhoud en reparaties.

Praktische info

5 Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief

Gedetailleerde route-boekjes met kaarten en toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Amsterdam Sloterdijk / Amsterdam CS

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief

Reis info

De dichtstbijzijnde luchthaven is Amsterdam Airport Schiphol (AMS)

De trein van Schiphol naar Amsterdam Sloterdijk vertrekt 6 keer per uur. De reistijd is ongeveer 10 minuten. Een enkele reis kost ca. € 4, - per persoon excl. fiets.

Kijk voor dienstregelingen en tickets op www.ns.nl. Voor busdetails, hoe het hotel te bereiken, check: www.9292.nl.

Reviews

09-08-2020

Kamer bij vd Valk , een tuinkamer , een upgrade waar ik iets meer voor moest betalen, maar is zeker een aanbeveling.

28-07-2014

...Zowel onze Amerikaanse vrienden als wij hebben genoten van de fietsvakantie, Hollandse Hoogtepunten. De organisatie was prima, alle hotels waren zeer goed. Het transport van de bagage is goed verlopen. De huurfietsen waren in goede staat. Ook alle contacten met Dutch Biketours, zowel per e-mail als telefonisch heb ik als prettig en professioneel ervaren... 

 

Misschien vindt u deze reizen ook leuk:

Dutch Bike Tours gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice