dbt
com
de
it
fr
es
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Postiljon Tour
Postiljon Tour
Soort :
Hybride :
E-Bike :
Reisduur :
7 dagen
Fietsdagen :
 5
Comfort :
Periode:
mrt apr mei jun jul aug sep
Code:
7-03
Natuur Strand Historie Cultuur
Prijs vanaf € 690
Postiljon Tour
Bekijk Foto's

Postiljon Tour

Print

Fietsvakantie: Postiljon Tour - 7 dagen

Heerlijk fietsen door bos, heide, polders en riviervalleien...
De Postiljon Route is een mooie fietsroute door zeer aantrekkelijke en gevarieerde gebieden en stadjes, zoals het Nationaal Park de Veluwezoom met de Posbank. U komt langs de voormalige Hanzestadjes en- steden  zoals Hattem, Zwolle, Deventer, Zutphen, Harderwijk en Elburg. Met deze route heeft het voordeel dat u overnacht in een uitstekende hotels zodat u na een uitgebreid ontbijt de volgende dag weer fris op de fiets te stapt. En over de bagage hoeft u zich geen zorgen te maken, wij halen en brengen uw bagage.
lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Ede
Dag 2: Ede - Strand Nulde (Putten)
Dag 3: Strand Nulde (Putten) - Zwolle
Dag 4: Zwolle - Deventer
Dag 5: Deventer - Arnhem
Dag 6: Arnhem - Ede
Dag 7: De terugreis

Dag 1:    Aankomst in Ede

Aankomst in Ede

Dag 2:    Ede - Strand Nulde (Putten)
56 km

Vanuit het hotel verlaat u Ede en gaat u richting Lunteren. Uw eerste bestemming is het geografische middelpunt van Nederland bij de Lunterse Goudsberg, waarbij u fietst tussen bos, heide, stuifzanden en oude landbouwgronden. 
Kiest u voor de standaard (langere) route, dan treft u net voorbij het stuifzandgebied het Wekeromse Zand z.g. Celtic Fields aan, landbouw gronden uit de IJzertijd, met een reconstrueerde boerderij. Vervolg de route naar de Veluwe, met een mix van bos, heide en zand met tussendoor agrarische dorpjes zoals Kootwijk en Garderen.
De kortere route van 47 km gaat over Barneveld, eens knooppunt van Hanze- en Hessenweggen. Deze route slingert door een gevarieerd agrarisch landschap afgewisseld met bosjes, heide en veengronden en vele buurtschappen zoals Appel.
Uw hotel ligt vlakbij Strand Nulde, een recreatie- en watersportgebied aan het Veluwemeer, zeg maar aan de kust van de voormalige Zuiderzee. Het terras van het hotel is een heerlijke plek om te ontspannen met een drankje na de mooie fietstocht van vandaag en te genieten van het uitzicht over het water. 

Dag 3:    Strand Nulde (Putten) - Zwolle
70 km

Uw weg vervolgend komt u in het mooie Hanzestadje Harderwijk. De mogelijkheden zijn hier legio om te genieten van oude bouwwerken zoals de Vispoort. U verlaat u het "oude" land om de route voort te zetten in het "nieuwe" land langs de kust van het Veluwemeer tot het alleraardigst oude Hanzestadje stadje Elburg. Via Hattem (alweer zo'n leuk Hanzestadje), bereikt u de Hanzestad Zwolle, het eindpuntvan deze fietsdag. Er zijn zoveel mooie oude bouwwerken, kerken, huizen, dat u er vele uren zou kunnen doorbrengen.
Het is mogelijk om de route in te korten naar 60 km.

Dag 4:    Zwolle - Deventer
49 km

Dit deel van de fietstocht wordt voornamelijk gedomineerd door de rivier de IJssel en de aangrenzende kleine en grote steden. U fietst door de zogenaamde IJssel uiterwaarden. Op de rechter oostelijke oever van de rivier met zijn mooie uitzichten kom je langs leuke plaatsen als Wijhe en Olst. De heerlijke oude Hanzestad Deventer overtreft ze allemaal. In deze ooit machtige stad, prachtig gelegen aan de IJssel, is nog veel van het rijke verleden te zien. In de stad zijn honderden historische gebouwen bewaard gebleven, waarvan vele op het Brinkplein. Hier vind je ook een banketbakker met de lokale lekkernij Deventer Bussink koek, die natuurlijk moet worden geproeft. Deventer staat ook bekend om zijn markten, braderieën en festivals. Er is veel te zien en te doen, kortom, laat u verrassen.

Dag 5:    Deventer - Arnhem
57 km

Het eerste stuk van deze route voert ook door de IJsselvallei met prachtige weidse vergezichten. Na Zutphen en Brummen bereikt u via het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst, de rand van het Nationale Park Veluwezoom. Het is hier werkelijk prachtig. De route gaat door bos en heide over de Posbank. 
U kunt ook kiezen voor een lange versie via Hanzestad Doesburg, 66 km. 

Dag 6:    Arnhem - Ede
62 km

Volg de rivier de Rijn langs de voet van de Zuid Veluwe heuvels. Kasteel Doorwerth is een mooie plek om te bezoeken en te genieten van een kopje koffie met taart. Een pittige klim over de Holleweg brengt u via de landgoederen Duno en Hoog Oorsprong naar het Airbornmuseum in Oosterbeek, waar u alles leert over de Slag om Arnhem (1944). 
U fietst daarna door het heuvelachtige, bosrijke Groot Warnsborn. Het landgoed staat bekend om zijn majestueuze terrassentuin.
Vanaf Schaarsbergen fietst u zo de ongerepte natuur van Nationaal Park Hoge Veluwe in. Met uitgestrekte heidevelden, prachtige bossen en resten stuifzand, is Nederlands oudste nationale park een paradijs voor fietsers. Hier vindt u ook het kunstmuseum Kröller-Müller, waar u de op één na grootste van Goghverzameling ter wereld vindt. Een entreeticket voor het park (exclusief museum) is inbegrepen in de prijs.
Het laatste deel van u reis gaat door het natuurgebied De Planken Wambuis, dat rijk is aan groot wild en vogelsoorten, en de Ginkelse Heide. Midden in dit gebied ligt de eeuwenoude landbouwenclave Mossel. Het theehuis in Mossel is een geliefde plek voor een kopje koffie en een prima plek om nog even nagenieten van deze reis. 

Deze afstand kan 20 km worden ingekort, door het gedeelte richting Oosterbeek over te slaan. 

Dag 7:    De terugreis

Na het ontbijt vertrekt u weer naar huis.

Prijzen

Start:
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 24 september


Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 685.00
1-persoonskamer, ontbijt 955.00
Extra nacht tweepersoonskamer (logies/ontbijt) 80.00
Upgrades p.p.p.n.
Pillows Grand Hotel Ter Borch, Zwolle 50.00
Huurfiets (d/h)
Kinderfiets 66.00
Hybride 78.00
Elektrische fiets 162.00
Extra service
Fietspechpas € 4.00 x 6 24.00
Kinder zitje € 5.00 x 6 30.00
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 6 18.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 6 36.00
Extra bagage € 5.00 x 6 30.00
Aanhangfiets € 6.00 x 6 36.00
Kinderkar € 17.50 x 6 105.00
Fietshelm per stuk 10.00
SGR per stuk 5.00

Startplaats:
Ede

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan proberen wij een vergelijkbaar alternatief te boeken waar mogelijk.
Bij het selecteren van de hotels proberen wij zo veel mogelijk rekening te houden met een veilige afgesloten fietsenstalling. Echter kunnen we dit niet bij alle hotels garanderen en is dit mede afhankelijk van het aantal fietsen van andere hotelgasten.  

Parkhotel de Bosrand *** (Ede)
Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer *** (Putten)
Hotel Fidder *** (Zwolle)
Postillion Hotel Deventer **** (Deventer)
Hotel Haarhuis *** (Arnhem)
Fietsen

Als u niet zelf uw eigen fiets mee wenst te nemen, kunt u bij ons een fiets huren. Onze toerfietsen zijn 24-versnellingen. Hieronder vindt u alle informatie over onze huurfietsen.

Bij uw eerste hotel staan uw huurfietsen voor u klaar. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de sleutels van uw fietsen en wijzen u naar de fietsenstalling. Alle fietsen zijn voorzien van kettingsloten.

Waarom Nederlanders geen helm dragen!

 

 

 

 

 

Onze hybride fietsen hebben 24-versnellingen met handremmen. 
De hybride fiets weegt ca. 16,5 kilo.

Huurfiets

De e-bikes hebben een kleine elektromotor en accu, die bij de hotels opgeladen kunnen worden. U moet nog steeds trappen: een e-bike maakt het trappen alleen veel gemakkelijker. Enige ervaring met e-bikes wordt aanbevolen, omdat de fietsen sneller accelereren en zwaarder zijn dan gewone fietsen (door de elektromotor). Een e-bike weegt ca. 25 kilo. De actieradius op een volle batterij is +/- 100 KM. Voor de e-bike adviseren wij een minimale hoogte van 160 cm.

E-bike

Voor kinderen met een lichaamslengte van tenminste 125 cm hebben wij ook kinderfietsen beschikbaar (deze zijn 24”of 26” voor kinderen die groter zijn dan 140 cm).
Een kinderfiets heeft handremmen en ten minste 7-versnellingen.
De maximale lichaamslengte voor een kinderfiets is 155 cm. 

24" kinderfiets:

26" kinderfiets:

Kinderfiets 26 inch

Bidon

Dutch Biketours verzorgt geen waterflessen of bidons. Daarnaast kunnen wij ook niet garanderen dat er een bidonhouder op de fiets zit. U ontvangt altijd één fietstas, dus u kunt uw bidon altijd in uw fietstas opbergen. 


Fietsbel

Al onze huurfietsen hebben een fietsbel.


Fietstas

Eén fietstas is inclusief bij onze standaard hybride fietsen en e-bikes. 

Hoogte: 42 cm
Diepte voorkant naar zijkant: 17 cm
Breedte bovenkant: 32 cm
Breedte onderkant: 23 cm
Inhoud: 20 liter

De fietstassen hebben een gemakkelijk click-on/click-off systeem. De fietstassen zijn waterdicht, zodat uw spullen droog zullen blijven.


Fietsverlichting

Al onze huurfietsen hebben voor- en achterverlichting. Wanneer u op het knopje op de lamp drukt, zal deze drie keer flitsen. Dit betekent dat de verlichting automatisch aan gaat zodra het donker wordt.

Als u nogmaals drukt, flitst de lamp één keer en zijn de lampen uitgeschakeld.


Helmen

Helmen zijn niet verplicht in Nederland, maar kunnen gehuurd worden voor € 10,- per stuk.
Beschikbare maten: Volwassenen: 54 - 61 cm, Kinderen: 50 - 55 cm (alleen voor kinderen vanaf 5 jaar).


Kinderzitjes

Voor kinderen tot 30 maanden oud (max. 15 kilo) is het mogelijk om een voorzitje te huren. Dit is niet mogelijk bij e-bikes, in verband met de display van de fiets.

Voor kinderen ouder dan 30 maanden (max. 22 kilo) is het mogelijk om een achterzitje te huren. Dit is ook mogelijk bij een e-bike.

De prijs voor beide type zitjes is € 5,- per dag.


Pedalen

Al onze huurfietsen komen met reguliere pedalen, dus geen click- of SPD pedalen.


Quickrelease

Al onze huurfietsen hebben een quickrelease systeem. Hierdoor wordt het aanpassen van de hoogte van de sturen en zadels gemakkelijk en heeft u geen gereedschap nodig.


Remmen

Al onze huurfietsen voor volwassenen hebben handremmen. 


Reparatieset

Er wordt een klein bandenplaksetje meegeleverd, welke u kunt vinden in uw fietstas. Wanneer een huurfiets een ander probleem heeft, raden wij u altijd aan om naar een fietsenmaker te gaan of om het noodnummer voor fietspech te bellen. Dit laatste telefoonnummer vindt u in uw reisbescheiden, indien u deze service heeft bijgeboekt.


Sloten

Onze huurfietsen hebben een insteekslot (een kabelslot dat aan het ringslot van de fiets vastzit, zie afbeelding).

U moet uw fietsleutel een kwartslag draaien, de pin van het kabelslot uit het ringslot halen en deze vastmaken om een paal/hek etc.

Wanneer u de pin weer terugsteekt in het ringslot, dient u het ringlsot vervolgens op slot te zetten zoals u gewend hebt en beide sloten zullen op slot zitten.


Zadels

Zadels kunnen gemakkelijk in hoogte versteld worden zonder gereedschap, zie 'Quickrelease'.
De zadels hebben geen gelcover.


We hebben een beperkt aantal tandems beschikbaar op aanvraag.
Tandems zijn geschikt voor twee volwassenen.
De framemaat van de tandems zijn 48 cm.
We gebruiken voornamelijk het model Victoria Spezial 8.7.
Deze tandem heeft 24-derailleur versnellingen of nuvinci versnellingen.
De hoogte van de sturen kan niet worden aangepast.

We hebben een beperkt aantal familietandems beschikbaar op aanvraag. 
De familietandems hebben 7-versnellingen en zijn geschikt voor één volwassene en één kind van tenminste 125 cm groot.

Een aanhangfiets is een goed alternatief voor kinderen tussen ca. 100 cm en 125 cm groot. Kinderen kunnen zelf fietsen op hun eigen tempo, maar hoeven zich niet bezig te houden met het overige verkeer.

De aanhangfiets is niet voor alle reizen beschikbaar. 

 

Een kinderkar kan gebruikt worden voor maximaal twee kinderen van maximaal 100 cm en maximaal 35 kilo in totaal. 
Wij gebruiken voornamelijk de XLC Duo 2 kinderkar.
Een kinderkar is niet mogelijk in combinatie met een e-bike.

Lekker fietsen en veel kilometers fietsplezier, dat wensen we u toe. Maar helaas is er een kans (hoe klein ook) op pech onderweg. Daarom is er nu de pech-onderweg-service via onze partner ANWB pechhulp. Deze service is €4 per fiets per dag. U ontvangt een pechpas waarmee u als het ware altijd uw fietsenmaker bij de hand heeft, die u in geval van pech kosteloos verder helpt. Bij eigen fietsen betaalt u alleen de nieuwe onderdelen, bij huurfietsen dragen wij zorg voor de betaling.
De Pechhulppas geeft recht op kosteloze reparatie bij pech onderweg. Kan uw fiets op de pechlocatie niet gemaakt worden of kunt u niet meer verder fietsen, dan vervoert ANWB u en uw rijwiel.
Fietst u samen met iemand anders, dan vervoert ANWB ook uw reisgenoot en diens fiets (max. 1 extra persoon). Samen uit, samen thuis!

Wilt u uw fiets verzekeren tegen diefstal?
Dat kan. Dit kost €3,- per dag per standaard hybride fiets.
Voor een e-bike, premium fiets of race fiets kost dit €6,- per dag per fiets.
Zie ook de voorwaarden voor huurfietsen.

Als een huurfiets gestolen wordt of beschadigd raakt, houden we de gast verantwoordelijk.
Als uw verzekering deze zaken niet vergoed, dient u de eventuele kosten zelf te betalen.

Artikel 1 Huursom
De huursom is bepaald aan de hand van het bij de boeking geldende tarief of is naderhand overeengekomen. De tarieven staan vermeld op de website van Dutch Biketours. 

Artikel 2 Betaling
a. De huursom evenals alle andere te zake van de huurovereenkomst verschuldigde bedragen dienen vóór de beschikbaar stelling van de fiets(en) te zijn voldaan

b. Indien de huurder door welke oorzaak dan ook geen gebruik kan maken van de fiets(en) draagt de verhuurder voor de daaruit voortvloeiende kosten en schaden geen aansprakelijkheid.

c. In het geval in het vorige lid bedoeld blijft de huurder verplicht de volledige huursom en eventuele andere in de (af-)rekening vermelde bedragen te voldoen, in overeenstemming met de reisvoorwaarden van Dutch Bike Tours tenzij hij met betrekking tot de huursom aantoont, dat het niet kunnen gebruiken van de fiets(en) een gevolg was van een defect dat al aanwezig was bij de aanvang van de huurperiode. 

Artikel 3 Huurperiode
a. De huurperiode is de periode gelegen tussen de tijdstippen van aanvang (dag van aankomst) en einde (dag vóór vertrek) van de fietsvakantie, conform de boekingsbevestiging.

b. Verlenging van de huurperiode kan slechts plaatsvinden na toestemming van de verhuurder en wel tegen de (verlengings-)tarieven als bedoeld in artikel 1.

c. Tussentijdse inlevering van de fiets(en) doet de huurovereenkomst eindigen zonder dat recht op vermindering van de in het contract vermelde of de wegens verlenging vermeerderde huursom bestaat.

d. De fiets(en) moet(en) bij het uitgiftehotel worden ingeleverd uiterlijk op de in de betreffende boekingsbevestiging overeengekomen periode.

e. Zijn de fiets(en) niet binnen de overeengekomen huurperiode bij het beginhotel ingeleverd, dan loopt de huur door tot het tijdstip dat de fiets(en) wordt (worden) ingeleverd of door de verhuurder is (zijn) ontvangen, tegen de tarieven als bedoeld in artikel 1, vermeerderd met een boete van € 25,00 voor elke dag dat de fiets(en) te laat wordt (worden) ingeleverd of ontvangen zijn en onverminderd het recht op vergoeding van eventuele door de verhuurder te lijden kosten en schaden.

f. Onverminderd het bepaalde in het vorige lid heeft de verhuurder in dat geval het recht om de huurovereenkomst ontbonden te verklaren zonder rechterlijke tussenkomst en de teruggave van de fiets(en) onverwijld te vorderen of deze terug te nemen waar en bij wie de fiets(en) zich ook bevindt (bevinden). Deze bevoegdheid heeft de verhuurder ook indien de huurder enige voorwaarden van de huurovereenkomst niet naleeft. 

Artikel 4 Gebruik
a. De fiets(en) mag (mogen) slechts gebruikt worden overeenkomstig hun normale bestemming en door de in het huurcontract genoemde berijders(s). De fiets(en) moet(en) bij verhuurders adres schoon worden ingeleverd in de staat waarin de fiets(en) werd(en) ontvangen.

b. De huurder dient als een goed huisvader voor de fiets(en) te zorgen. Zo dient huurder alle voorzorgsmaatregelen te treffen tegen beschadigingen, verlies of diefstal.

c. De fiets(en) mag (mogen) niet gebruikt worden op het strand of op zandpaden in de duinen, behalve wanneer geen gebruik gemaakt kan worden van verharde paden en/of wegen.

Artikel 5 Schade, verlies en diefstal
a. De huurder is aansprakelijk voor beschadigingen aan of verlies van de fiets(en) of onderdelen daarvan, zomede van fietssleutels en ketting(en)/sloten, tegen bedragen welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld,. De fiets(en) is (zijn) niet verzekerd tegen aansprakelijkheid- of cascoschade.

Artikel 6. Verzekering tegen diefstal
a. De fiets(en) kan (kunnen) verzekerd worden tegen diefstal. Verzekerd is: Schade door diefstal van de fiets, evenals schade aan de fiets als gevolg van die diefstal. Schade ten gevolge van een poging tot diefstal of diefstal van onderdelen is niet verzekerd. 

Artikel 7. Premie
a. De premie voor de diefstalverzekering bedraagt € 3,00 per dag per standaard hybride fiets.

Voor een elektrische fiets, premium fiets of racefiets € 6,00 per dag per fiets. Het in rekening te brengen aantal dagen is in overeenstemming met het aantal fietsdagen zoals vermeld in de boekingsbevestiging. 

Artikel 8. Aansprakelijkheid
a. Heeft de huurder vooraf geen fietsverzekering bij de verhuurder afgesloten dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld.

b. Heeft de huurder wel een diefstal verzekering bij de verhuurder afgesloten, maar de huurfiets niet met het vaste slot op slot gezet, kan aan de verhuurder niet het originele fietssleuteltje overhandigen en kan een door de politie opgemaakt proces-verbaal niet overleggen, dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 

Artikel 9. Kosten tijdens huurperiode
Alle lasten en belastingen ter zake van de fiets(en) is (zijn) voor rekening van de huurder. Evenzo zijn voor zijn rekening alle kosten aan het gebruik daarvan verbonden, zoals stalling, onderhoud en reparaties.

Praktische info

6 Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief

Gedetailleerde route-boekjes met kaarten en toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Ede-Wageningen

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief

Reis info

De dichtstbijzijnde luchthaven is Amsterdam Airport Schiphol (AMS)

De trein van Schiphol naar Ede-Wageningen vertrekt 4 keer per uur. De reistijd is ongeveer 1 uur. Een enkele reis kost ongeveer € 17, - per persoon excl. fiets.

Kijk voor dienstregelingen en tickets op www.ns.nl. Voor busdetails, hoe het hotel te bereiken, klik hier: www.9292.nl.

Reviews

18-06-2020

Vanwege de coronablues een fietstocht in Nederland geboekt. Gekozen voor de zeer afwisselende Gelderland toer. Geen spijt van gehad. Leuke stadjes gezien en via mooie routes van hotel naar hotel gereden. 

06-08-2019

...Die Auswahl der Strecken war gut. Das holländische System mit den Knotenpunkten ist prima, und Fahrräder haben gegenüber den Autos viele Vorrechte in Holland, sehr angenehm!...

11-08-2014

...De fietsvakantie was erg leuk mede dankzij het mooie weer. De laatste dag hebben wij afgeweken van de route en zijn over de Veluwe gefietst. Wij hebben geen gebruik gemaakt van het bagagetransport en dan is de prijs naar onze mening niet helemaal in verhouding met de dienstverlening, maar dat is uiteraard onze eigen keus geweest...

04-08-2014

...Wij hebben genoten van onze fietsvakantie zowel qua weer als de mooie natuur, steden etc. Wat is Nederland toch mooi, zeker als je het per fiets mag bekijken!...

Dutch Bike Tours gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice