dbt
com
de
it
fr
es
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Rondje Zeeuwse Eilanden
Rondje Zeeuwse Eilanden
Soort :
Hybride :
E-Bike :
Reisduur :
8 dagen
Fietsdagen :
 6
Comfort :
Periode:
mrt apr mei jun jul aug sep
Code:
8-21
Natuur Strand Cultuur
Prijs vanaf € 945
Rondje Zeeuwse Eilanden
Bekijk Foto's

Rondje Zeeuwse Eilanden

Print

Fietsvakantie: Rondje Zeeuwse Eilanden - 8 dagen

Fietsen door de provincie Zeeland is een unieke ervaring. De provincie is gezegend met een cluster van eilanden en een spectaculaire kustlijn met altijd veranderende zeegezichten. U begint de reis in Zuid-Holland in de stad Rotterdam. Landinwaarts geniet u van tal van levendige steden en charmante dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. En Zeeland zou Zeeland niet zijn zonder de wereldberoemde Deltawerken. 

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Rotterdam
Dag 2: Rotterdam - Willemstad
Dag 3: Willemstad - Noordgouwe (Zierikzee)
Dag 4: Noordgouwe (Zierikzee) - Vlissingen
Dag 5: Vlissingen - Burgh Haamstede
Dag 6: Burgh Haamstede - Brielle
Dag 7: Brielle - Rotterdam
Dag 8: Vertrek

Dag 1:    Aankomst in Rotterdam

Aankomst in Rotterdam. 
Als u de tijd heeft, ga dan zeker even de stad verkennen. Bezoek de Markthallen, het spectaculaire Centraal Station of begin uw vakantie met een drankje op één van de vele terrasjes in de stad.

Mocht u met de auto komen, houd rekening met hoge parkeerkosten in de stad. Het is ook mogelijk de reis in Burgh Haamstede te starten, waar u uw auto gratis kunt parkeren bij het hotel. De startdagen zijn in dit geval maandag t/m vrijdag. 

Dag 2:    Rotterdam - Willemstad
66 km

Vandaag begint u met een wat langere fietsdag. Maar u komt wel door het prachtige centrum van Dordrecht wat zeker de moeite waard is om te bezichtigen.

Dag 3:    Willemstad - Noordgouwe (Zierikzee)
50 km

Vandaag fietst u over het eiland Goeree – Overflakkee naar Oud Tonge. U geniet van een mozaïsch landschap van uitgestrekte polders, golvende duinen en goudgele zandplaten. Via de brug over het Grevelingenmeer bereikt u het gezellige mosselstadje Bruinisse, gelegen op het eiland Schouwen-Duiveland. Niet voor niets wordt dit stadje "de poort van Zeeland” genoemd. Vlakbij het stadje ligt namelijk Jachthaven Bruinisse. Neemt u de tijd om een mooie wandeling te maken door het havengebied, of geniet van een kopje koffie op een van de vele terrasjes. U vervolgt uw tocht door Schouwen-Duiveland. Het eiland staat bekend om zijn rust, ruimte en rijke natuur. U bereikt het historische stadje Zierikzee, gelegen aan de zeearm Oosterschelde. Met zijn middeleeuws stratenpatroon, meer dan vijfhonderd historische attracties, en een indrukwekkende jachthaven, is Zierikzee een van de belangrijkste toeristische attracties van het eiland. PS Vergeet u zichzelf niet te trakteren op een typisch Zeeuwse specialiteit, zoals een Zeeuwse bolus (zoet gebak) of een Schouws palingbroodje (paling roll).

Dag 4:    Noordgouwe (Zierikzee) - Vlissingen
50 km

Vandaag begeeft u zich opnieuw in magisch maritieme sferen. De Zeelandbrug, eens de langste brug van Europa die gesierd wordt door maar liefst vijftig bogen, brengt u over de Oosterschelde naar Noord-Beveland. Van daaruit brengt het veerpontje u naar het voormalige eiland Walcheren, dat wordt omgeven door een stervormige ring van grachten en kanalen. U vervolgt uw route naar het charmante watersportplaatsje Veere. U fietst verder richting Middelburg. Deze Zeeuwse hoofdstad is een van Nederlands oudste steden. En dát is te zien aan de vele historische gebouwen die de stad zo bijzonder maken. Aan het einde van de dag bereikt u Vlissingen, maritieme stad bij uitstek. De stad dankt zijn onweerstaanbare aantrekkingskracht aan zijn ligging aan de zee. Vlissingen wordt omgeven met prachtige stranden en is gezegend met een unieke boulevard waar grote zeeschepen op een steenworp afstand voorbij varen. En het altijd spelende windorgel zorgt voor een mysterieuze sfeer. Brengt u ook zeker een bezoek aan het standbeeld van Michiel de Ruyter, de bekendste zeeheld in de Nederlandse geschiedenis.

Dag 5:    Vlissingen - Burgh Haamstede
53 km

Vandaag fietst u dwars door het voormalige eiland Walcheren. Walcheren biedt u alles wat u maar wensen kan: dijken, bossen en eeuwenoude plaatsjes met een rijke geschiedenis.  U fietst naar het schilderachtige Domburg, de oudste badplaats aan de Walcherse kust. De Walcherse kust doet u zonder meer versteld staan. De stranden zijn breed en goudgeel. En de duinen, die soms wel vijftig meter hoog zijn, geven u een uniek uitzicht over de prachtige stranden en de zee.  U fietst verder over de Oosterscheldekering en vervolgt uw route op het eiland Schouwen-Duiveland, waar u uw Zeeland ervaring bent begonnen. Hier fietst u dwars door het grootste bos van Zeeland, het natuurgebied ‘De Kop van Schouwen’. Niet voor niets wordt dit gebied beschouwd als een van de mooiste gebieden van Staatsbosbeheer. Het heuvelachtige duinlandschap met zandverstuivingen, valleien en duinweiden is werkelijk schitterend. Aan het einde van de dag bent u weer terug bij uw starthotel in Burgh Haamstede.

Dag 6:    Burgh Haamstede - Brielle
51 km

Vandaag fietst u langs een van Nederlands meest ongerepte kustlijnen. De kustlijn van Schouwen–Duiveland is maar liefst 21 kilometer lang. De hagelwitte stranden, gesierd door golvende duinen, staan bekend als de mooiste stranden van Nederland. De route van vandaag heeft méér Nederlands trots voor u in petto. U maakt kennis met de Deltawerken, een constructie van dijken, dammen en sluizen die Nederland beschermen tegen overstromingen. De bouw van de Deltawerken nam meer dan dertig jaar in beslag en dit unieke systeem van watermanagement is inmiddels wereldberoemd. Via de Delta constructies de Grevelingendam en de Brouwersdam fietst u van het eiland Schouwen-Duiveland naar het eiland Goeree-Overflakkee. Aan het einde van de middag fietst u over een derde Deltaconstructie: de Haringvlietdam. U overnacht in het oude vestingstadje Brielle, een van Nederlands belangrijkste bedevaartsoorden.

Dag 7:    Brielle - Rotterdam
38 km

De laatste fietsdag is een korte dag, zodat u nog tijd genoeg overheeft om de stad Rotterdam te bewonderen.

Dag 8:    Vertrek

Na het ontbijt vertrekt u weer naar huis.

Prijzen

Start:
Woensdag t/m maandag mogelijk vanaf 1 april t/m 23 september


Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 940.00
1-persoonskamer, ontbijt 1,395.00
Extra nacht tweepersoonskamer (logies/ontbijt) 80.00
Upgrades p.p.p.n.
Fletcher Hotel Arion, Vlissingen 55.00
Fletcher Strandhotel Haamstede, Burgh Haamstede 25.00
Hotel Mondragon, Zierikzee 0.00
Huurfiets (d/h)
Kinderfiets 77.00
Hybride 91.00
Elektrische fiets 189.00
Extra service
Fietspechpas € 4.00 x 7 28.00
Kinder zitje € 5.00 x 7 35.00
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 7 21.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 7 42.00
Extra bagage € 5.00 x 7 35.00
Aanhangfiets € 6.00 x 7 42.00
Kinderkar € 17.50 x 7 122.50
Fietshelm per stuk 10.00
SGR per stuk 5.00

Startplaats:
Rotterdam of Burgh Haamstede

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan proberen wij een vergelijkbaar alternatief te boeken waar mogelijk.
Bij het selecteren van de hotels proberen wij zo veel mogelijk rekening te houden met een veilige afgesloten fietsenstalling. Echter kunnen we dit niet bij alle hotels garanderen en is dit mede afhankelijk van het aantal fietsen van andere hotelgasten.  

NH Hotel Atlanta Rotterdam **** (Rotterdam)
Hotel Mauritz *** (Willemstad)
Hostellerie Schuddebeurs *** (Noordgouwe)

www.schuddebeurs.nl

Be aware that the restaurant of the hotel is very populair so advance reservations is recommended. There is no other restaurant nearby. The nearest alternatives are in Zierikzee, 3 km away. 

Hotel Piccard **** (Vlissingen)
Fletcher Duinhotel Burgh Haamstede **** (Burgh Haamstede)
Boutique Hotel Poorter **** (Brielle)
Praktische info

7 Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief

Gedetailleerde route-boekjes met kaarten en toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Rotterdam

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief

Reis info

De dichtstbijzijnde luchthaven is Rotterdam The Hague Airport (RTM) of Amsterdam Airport Schiphol (AMS)

Vanaf Rotterdam The Hague Airport neem je de bus en metro om het hotel te bereiken. Voor dienstregelingen en tickets: https://9292.nl.
De trein van Schiphol naar Rotterdam vertrekt 4 keer per uur. De reistijd is ongeveer 2 uur. Een enkele reis kost ca. € 15, - per persoon excl. fiets.

Kijk voor dienstregelingen en tickets op https://www.ns.nl.
Vanaf station Rotterdam neemt u de metro en de bus om het hotel te bereiken. Voor details over metro en bus, hoe het hotel te bereiken, check: https://9292ov.nl.

Reviews

03-07-2023

Met de fiets door eigen land rijden ervaren wij als een sportieve manier om je eigen land beter te leren kennen. Nederland is een prachtig land met een schitterende natuur en vele waterwerken. Luxe dat je na een dag fietsen je koffer met spullen in een fijn hotel aantreft, douchen en lekker kunt gaan eten. Volgende ochtend een ontbijtje en weer verder, nieuwsgierig wat de dag ons brengt.,


Jan van de Knaap - NL

14-07-2015

....Alles is prima verlopen in Zeeland, Prima Hotels, duidelijk en mooie routes en de koffers zijn keurig meegekomen, kortom tot de volgende keer,...

22-06-2015

....complimenten voor de hotels, vervoer bagage en de fietstochten....

23-08-2014

...Ik ben uitermate tevreden over mijn fietsvakantie in Zeeland. De hotels waren prima en gastvrij. De route beschrijving was prima op een minpuntje na, in Vlissingen was het erg onduidelijk om naar het hotel te komen, gelukkig was ik bekend in Vlissingen. Verder alleen maar lof over de organisatie...

22-07-2013

....Afgelopen week hebben wij het rondje Zeeuwse  eilanden gefietst. Een goed uitgezet fietsvakantie, onderstaande enkel op een aanmerkingen welke in de toekomst het arrangement nog zouden kunnen verbeteren. Prijs kwaliteit ruim voldoende op onderstaande opmerkingen na;
- Hotel Zierikzee is een erg gedateerd Hotel en past naar mijn mening niet in het rijtje ven de andere  goede Hotels ,
- Van het begin / einde knooppunt naar de accommodatie zou volgens mij sterker en beter omschreven kunnen worden....

Misschien vindt u deze reizen ook leuk:

Dutch Bike Tours gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice