dbt
com
de
it
fr
es
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Fietsen vanuit Utrecht
Fietsen vanuit Utrecht
Soort :
Hybride :
E-Bike :
Reisduur :
6 dagen
Fietsdagen :
 4
Comfort :
Periode:
mrt apr mei jun jul aug sep
Code:
6-30
Cultuur Natuur Steden
Prijs vanaf € 455
Fietsen vanuit Utrecht
Bekijk Foto's

Fietsen vanuit Utrecht

Print

Fietsvakantie: Fietsen vanuit Utrecht - 6 dagen

Deze route voert u langs prachtige natuurgebieden, vele forten, kastelen en interessante historische vestingstadjes. Kenmerkend zijn de gevarieerde landschappen en de diverse riviertjes en wateren op uw route. Het gebied De Hollandse Waterlinie, met een bijzondere historie, vormt een interressant deel van uw fietsvakantie. Kortom, een ontspannen fietsvakantie waar u veel bezienswaardigheden tegenkomt.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Utrecht
Dag 2: Rondrit Zuid - Nieuwe Hollandse Waterlinie
Dag 3: Rondrit West - Riviertjes en Oude Hollandse Waterlinie
Dag 4: Rondrit Noord - Oostelijke Vechtplassen
Dag 5: Rondrit Oost - Kastelen, Fruit en Bos
Dag 6: Vertrek

Dag 1:    Aankomst Utrecht

Uw vakantie begint in de prachtige grachtenstad Utrecht. Volgens velen is deze oude stad zelfs één van de mooiste van Europa. De grotendeels verkeersluwe binnenstad, gebouwd rondom de Domtoren, is makkelijk te belopen en heeft veel leuke cafeetjes. De lijst aan bezienswaardigheden is lang. Zo vindt u in het stadscentrum talloze rijksmonumenten en werelderfgoed. Een leuke aanrader is een boottocht over de grachten langs de traditionele en unieke werfkelders, zes meter onder straatniveau. Op ontspannen wijze geniet u volop van de talrijke sfeervolle restaurantjes, bars en gerestaureerde pandjes.

Dag 2:    Rondrit Zuid - Nieuwe Hollandse Waterlinie
67 km

De Nieuwe Hollandse Waterlinie, een belangrijke verdedigingslinie uit de Nederlandse geschiedenis, wordt ook wel het grootste rijksmonument van Nederland genoemd. De linie is genomineerd als UNESCO Werelderfgoed. De eerste fietsdag voert u langs rivieren en kanalen in een gevarieerd landschap. U fietst naar de historische stad Culemborg en weer terug naar de binnenstad van Utrecht. U kunt uw route ook 5 km inkorten via het Liniepontje bij Fort Everdingen, de stoere thuishaven van brouwerij Duits & Lauret. U kunt hier een tijdje uitrusten, genieten van een speciaal biertje en diverse lekkere hapjes. In de natuurgebieden ziet u talrijke prachtige forten, die een bezoek waard zijn. Daar vertellen ze u graag over de militaire geschiedenis en het ingenieuze waterstaatkundige systeem. Aanbevolen highlights zijn Fort Vechten, de unieke Plofsluis, het vestingstadje Vianen en de oude haven van Vreeswijk. 

Dag 3:    Rondrit West - Riviertjes en Oude Hollandse Waterlinie
66 km

U fietst de stad Utrecht uit langs rivier de Vecht naar Haarzuilens. Een bezoek aan Nederlands grootste kasteel mag eigenlijk niet ontbreken. Kasteel de Haar, in 1892 herbouwd, is architectonisch fraai uitgevoerd in neogotische stijl. U kijkt uw ogen uit in diverse oude en compleet ingerichte keukens, dienstruimtes en adembenemende zalen. Neem ook de tijd voor een wandeling door de prachtige tuinen. U zet uw tocht voort en volgt de Oude Rijn naar de vestingstad Woerden. De historie gaat eeuwen terug: in het Stadsmuseum Woerden treft u Romeinse overblijfselen aan. Vervolgens passeert u Lange Linschoten en fietst u naar het fraaie stadje Oudewater. Ongetwijfeld geniet u van de natuur langs de Hollandsche IJssel die u naar voormalige vestingstad Montfoort leidt. Het laatste deel van de rit loopt langs de Leidse Rijn naar het centrum van Utrecht. U kunt uw route 9 km inkorten door Oudewater en de riviertjes Lange Linschoten en de Hollandsche IJssel over te slaan. 

Dag 4:    Rondrit Noord - Oostelijke Vechtplassen
69 km

Oostelijke Vechtplassen is de verzamelnaam van een 7.000 hectare groot natuurgebied, dat grotendeels ontstaan is door langdurige turfwinning. Het bestaat uit laagveenmoerassen, polders en diverse meren ten oosten van de rivier de Utrechtse Vecht. Het centrale deel is het bekende watersportgebied ‘Loosdrechtse Plassen’. U fietst eerst langs de zuidelijke rand, met diverse forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Daarna gaat u langs de Vecht, omzoomd door vele landhuizen. U bezoekt desgewenst een reeks mooie oude dorpen als Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht en Vreeland. Vervolgens fietst u tussen de meren door waar u volop vogels zult spotten. Daarna komt u langs de groene rand en heidevelden van de Utrechtse Heuvelrug. Neem de tijd voor de diverse weidse vergezichten. De moerassen, trilvenen en rietlanden bij Tienhoven en Molenpolder zijn schitterend. De weilanden rond agrarische dorpen Westbroek en Groenekan stralen rust uit. U kunt uw route 8 km inkorten door Vreeland en later de natuurreservaten Tienhoven en Molenpolder over te slaan. U fietst dan rechtstreeks naar Groenekan.

Dag 5:    Rondrit Oost - Kastelen, Fruit en Bos
68 km

Vanuit Utrecht volgt u de Kromme Rijn en het kanaal Langbroekerwetering naar Wijk bij Duurstede. Dit gebied kenmerkt zich door een afwisseling van weilanden, fruitteelt, kastelen en statige landhuizen. Ook ervaart u de bosrijke rand van het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. De prachtige vestingstad Wijk bij Duurstede kent een rijke historie. Tussen de 7e en 9e eeuw was daar het internationaal handelscentrum Dorestad gevestigd. In de stad is Kasteel Duurstede zeker een bezoekje waard. U ziet nog twee imposante torens naast de ruïnes. Nabij vindt u ook het rijksmonument De Grote of Johannes de Doperkerk. Deze gotische pseudobasiliek heeft een nooit afgebouwde toren. Vervolgens fietst u terug en geniet u van het groen van de Utrechtse Heuvelrug. U gaat door Doorn en komt langs het imposante Slot Zeist, omgeven door een fraai Engels landschapspark. U kunt ook een 8 km langere route nemen. Na Wijk bij Duurstede volgt u de oude grens van het Romeinse Rijk langs de Nederrijn. Het mooie dorp Amerongen en het kasteel zijn zeker de moeite waard.

Dag 6:    Vertrek

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Prijzen

Start:
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 25 september


Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 450.00
1-persoonskamer, ontbijt 650.00
Extra nacht tweepersoonskamer (logies/ontbijt) 80.00
Upgrades p.p.p.n.
Hotel Mitland, Utrecht 40.00
Huurfiets (d/h)
Kinderfiets 77.00
Hybride 91.00
Elektrische fiets 189.00
Extra service
Fietspechpas € 5.60 x 5 28.00
Kinder zitje € 7.00 x 5 35.00
Fiets diefstalverzekering € 4.20 x 5 21.00
E-bike diefstalverzekering € 8.40 x 5 42.00
Aanhangfiets € 8.40 x 5 42.00
Kinderkar € 24.50 x 5 122.50
Fietshelm per stuk 10.00
SGR per stuk 5.00

Startplaats:
Utrecht

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan proberen wij een vergelijkbaar alternatief te boeken waar mogelijk.
Bij het selecteren van de hotels proberen wij zo veel mogelijk rekening te houden met een veilige afgesloten fietsenstalling. Echter kunnen we dit niet bij alle hotels garanderen en is dit mede afhankelijk van het aantal fietsen van andere hotelgasten.  

Hotel Mitland **** (Utrecht)
Fietsen

Als u niet zelf uw eigen fiets mee wenst te nemen, kunt u bij ons een fiets huren. Onze toerfietsen zijn 24-versnellingen. Hieronder vindt u alle informatie over onze huurfietsen.

Bij uw eerste hotel staan uw huurfietsen voor u klaar. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de sleutels van uw fietsen en wijzen u naar de fietsenstalling. Alle fietsen zijn voorzien van kettingsloten.

Waarom Nederlanders geen helm dragen!

 

 

 

 

 

Onze hybride fietsen hebben 24-versnellingen met handremmen. 
De hybride fiets weegt ca. 16,5 kilo.

Huurfiets

De e-bikes hebben een kleine elektromotor en accu, die bij de hotels opgeladen kunnen worden. U moet nog steeds trappen: een e-bike maakt het trappen alleen veel gemakkelijker. Enige ervaring met e-bikes wordt aanbevolen, omdat de fietsen sneller accelereren en zwaarder zijn dan gewone fietsen (door de elektromotor). Een e-bike weegt ca. 25 kilo. De actieradius op een volle batterij is +/- 100 KM. Voor de e-bike adviseren wij een minimale hoogte van 160 cm.

E-bike

Voor kinderen met een lichaamslengte van tenminste 125 cm hebben wij ook kinderfietsen beschikbaar (deze zijn 24”of 26” voor kinderen die groter zijn dan 140 cm).
Een kinderfiets heeft handremmen en ten minste 7-versnellingen.
De maximale lichaamslengte voor een kinderfiets is 155 cm. 

24" kinderfiets:

26" kinderfiets:

Kinderfiets 26 inch

Bidon

Dutch Biketours verzorgt geen waterflessen of bidons. Daarnaast kunnen wij ook niet garanderen dat er een bidonhouder op de fiets zit. U ontvangt altijd één fietstas, dus u kunt uw bidon altijd in uw fietstas opbergen. 


Fietsbel

Al onze huurfietsen hebben een fietsbel.


Fietstas

Eén fietstas is inclusief bij onze standaard hybride fietsen en e-bikes. 

Hoogte: 42 cm
Diepte voorkant naar zijkant: 17 cm
Breedte bovenkant: 32 cm
Breedte onderkant: 23 cm
Inhoud: 20 liter

De fietstassen hebben een gemakkelijk click-on/click-off systeem. De fietstassen zijn waterdicht, zodat uw spullen droog zullen blijven.


Fietsverlichting

Al onze huurfietsen hebben voor- en achterverlichting. Wanneer u op het knopje op de lamp drukt, zal deze drie keer flitsen. Dit betekent dat de verlichting automatisch aan gaat zodra het donker wordt.

Als u nogmaals drukt, flitst de lamp één keer en zijn de lampen uitgeschakeld.


Helmen

Helmen zijn niet verplicht in Nederland, maar kunnen gehuurd worden voor € 10,- per stuk.
Beschikbare maten: Volwassenen: 54 - 61 cm, Kinderen: 50 - 55 cm (alleen voor kinderen vanaf 5 jaar).


Kinderzitjes

Voor kinderen tot 30 maanden oud (max. 15 kilo) is het mogelijk om een voorzitje te huren. Dit is niet mogelijk bij e-bikes, in verband met de display van de fiets.

Voor kinderen ouder dan 30 maanden (max. 22 kilo) is het mogelijk om een achterzitje te huren. Dit is ook mogelijk bij een e-bike.

De prijs voor beide type zitjes is € 5,- per dag.


Pedalen

Al onze huurfietsen komen met reguliere pedalen, dus geen click- of SPD pedalen.


Quickrelease

Al onze huurfietsen hebben een quickrelease systeem. Hierdoor wordt het aanpassen van de hoogte van de sturen en zadels gemakkelijk en heeft u geen gereedschap nodig.


Remmen

Al onze huurfietsen voor volwassenen hebben handremmen. 


Reparatieset

Er wordt een klein bandenplaksetje meegeleverd, welke u kunt vinden in uw fietstas. Wanneer een huurfiets een ander probleem heeft, raden wij u altijd aan om naar een fietsenmaker te gaan of om het noodnummer voor fietspech te bellen. Dit laatste telefoonnummer vindt u in uw reisbescheiden, indien u deze service heeft bijgeboekt.


Sloten

Onze huurfietsen hebben een insteekslot (een kabelslot dat aan het ringslot van de fiets vastzit, zie afbeelding).

U moet uw fietsleutel een kwartslag draaien, de pin van het kabelslot uit het ringslot halen en deze vastmaken om een paal/hek etc.

Wanneer u de pin weer terugsteekt in het ringslot, dient u het ringlsot vervolgens op slot te zetten zoals u gewend hebt en beide sloten zullen op slot zitten.


Zadels

Zadels kunnen gemakkelijk in hoogte versteld worden zonder gereedschap, zie 'Quickrelease'.
De zadels hebben geen gelcover.


We hebben een beperkt aantal tandems beschikbaar op aanvraag.
Tandems zijn geschikt voor twee volwassenen.
De framemaat van de tandems zijn 48 cm.
We gebruiken voornamelijk het model Victoria Spezial 8.7.
Deze tandem heeft 24-derailleur versnellingen of nuvinci versnellingen.
De hoogte van de sturen kan niet worden aangepast.

We hebben een beperkt aantal familietandems beschikbaar op aanvraag. 
De familietandems hebben 7-versnellingen en zijn geschikt voor één volwassene en één kind van tenminste 125 cm groot.

Een aanhangfiets is een goed alternatief voor kinderen tussen ca. 100 cm en 125 cm groot. Kinderen kunnen zelf fietsen op hun eigen tempo, maar hoeven zich niet bezig te houden met het overige verkeer.

De aanhangfiets is niet voor alle reizen beschikbaar. 

 

Een kinderkar kan gebruikt worden voor maximaal twee kinderen van maximaal 100 cm en maximaal 35 kilo in totaal. 
Wij gebruiken voornamelijk de XLC Duo 2 kinderkar.
Een kinderkar is niet mogelijk in combinatie met een e-bike.

Lekker fietsen en veel kilometers fietsplezier, dat wensen we u toe. Maar helaas is er een kans (hoe klein ook) op pech onderweg. Daarom is er nu de pech-onderweg-service via onze partner ANWB pechhulp. Deze service is €4 per fiets per dag. U ontvangt een pechpas waarmee u als het ware altijd uw fietsenmaker bij de hand heeft, die u in geval van pech kosteloos verder helpt. Bij eigen fietsen betaalt u alleen de nieuwe onderdelen, bij huurfietsen dragen wij zorg voor de betaling.
De Pechhulppas geeft recht op kosteloze reparatie bij pech onderweg. Kan uw fiets op de pechlocatie niet gemaakt worden of kunt u niet meer verder fietsen, dan vervoert ANWB u en uw rijwiel.
Fietst u samen met iemand anders, dan vervoert ANWB ook uw reisgenoot en diens fiets (max. 1 extra persoon). Samen uit, samen thuis!

Wilt u uw fiets verzekeren tegen diefstal?
Dat kan. Dit kost €3,- per dag per standaard hybride fiets.
Voor een e-bike, premium fiets of race fiets kost dit €6,- per dag per fiets.
Zie ook de voorwaarden voor huurfietsen.

Als een huurfiets gestolen wordt of beschadigd raakt, houden we de gast verantwoordelijk.
Als uw verzekering deze zaken niet vergoed, dient u de eventuele kosten zelf te betalen.

Artikel 1 Huursom
De huursom is bepaald aan de hand van het bij de boeking geldende tarief of is naderhand overeengekomen. De tarieven staan vermeld op de website van Dutch Biketours. 

Artikel 2 Betaling
a. De huursom evenals alle andere te zake van de huurovereenkomst verschuldigde bedragen dienen vóór de beschikbaar stelling van de fiets(en) te zijn voldaan

b. Indien de huurder door welke oorzaak dan ook geen gebruik kan maken van de fiets(en) draagt de verhuurder voor de daaruit voortvloeiende kosten en schaden geen aansprakelijkheid.

c. In het geval in het vorige lid bedoeld blijft de huurder verplicht de volledige huursom en eventuele andere in de (af-)rekening vermelde bedragen te voldoen, in overeenstemming met de reisvoorwaarden van Dutch Bike Tours tenzij hij met betrekking tot de huursom aantoont, dat het niet kunnen gebruiken van de fiets(en) een gevolg was van een defect dat al aanwezig was bij de aanvang van de huurperiode. 

Artikel 3 Huurperiode
a. De huurperiode is de periode gelegen tussen de tijdstippen van aanvang (dag van aankomst) en einde (dag vóór vertrek) van de fietsvakantie, conform de boekingsbevestiging.

b. Verlenging van de huurperiode kan slechts plaatsvinden na toestemming van de verhuurder en wel tegen de (verlengings-)tarieven als bedoeld in artikel 1.

c. Tussentijdse inlevering van de fiets(en) doet de huurovereenkomst eindigen zonder dat recht op vermindering van de in het contract vermelde of de wegens verlenging vermeerderde huursom bestaat.

d. De fiets(en) moet(en) bij het uitgiftehotel worden ingeleverd uiterlijk op de in de betreffende boekingsbevestiging overeengekomen periode.

e. Zijn de fiets(en) niet binnen de overeengekomen huurperiode bij het beginhotel ingeleverd, dan loopt de huur door tot het tijdstip dat de fiets(en) wordt (worden) ingeleverd of door de verhuurder is (zijn) ontvangen, tegen de tarieven als bedoeld in artikel 1, vermeerderd met een boete van € 25,00 voor elke dag dat de fiets(en) te laat wordt (worden) ingeleverd of ontvangen zijn en onverminderd het recht op vergoeding van eventuele door de verhuurder te lijden kosten en schaden.

f. Onverminderd het bepaalde in het vorige lid heeft de verhuurder in dat geval het recht om de huurovereenkomst ontbonden te verklaren zonder rechterlijke tussenkomst en de teruggave van de fiets(en) onverwijld te vorderen of deze terug te nemen waar en bij wie de fiets(en) zich ook bevindt (bevinden). Deze bevoegdheid heeft de verhuurder ook indien de huurder enige voorwaarden van de huurovereenkomst niet naleeft. 

Artikel 4 Gebruik
a. De fiets(en) mag (mogen) slechts gebruikt worden overeenkomstig hun normale bestemming en door de in het huurcontract genoemde berijders(s). De fiets(en) moet(en) bij verhuurders adres schoon worden ingeleverd in de staat waarin de fiets(en) werd(en) ontvangen.

b. De huurder dient als een goed huisvader voor de fiets(en) te zorgen. Zo dient huurder alle voorzorgsmaatregelen te treffen tegen beschadigingen, verlies of diefstal.

c. De fiets(en) mag (mogen) niet gebruikt worden op het strand of op zandpaden in de duinen, behalve wanneer geen gebruik gemaakt kan worden van verharde paden en/of wegen.

Artikel 5 Schade, verlies en diefstal
a. De huurder is aansprakelijk voor beschadigingen aan of verlies van de fiets(en) of onderdelen daarvan, zomede van fietssleutels en ketting(en)/sloten, tegen bedragen welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld,. De fiets(en) is (zijn) niet verzekerd tegen aansprakelijkheid- of cascoschade.

Artikel 6. Verzekering tegen diefstal
a. De fiets(en) kan (kunnen) verzekerd worden tegen diefstal. Verzekerd is: Schade door diefstal van de fiets, evenals schade aan de fiets als gevolg van die diefstal. Schade ten gevolge van een poging tot diefstal of diefstal van onderdelen is niet verzekerd. 

Artikel 7. Premie
a. De premie voor de diefstalverzekering bedraagt € 3,00 per dag per standaard hybride fiets.

Voor een elektrische fiets, premium fiets of racefiets € 6,00 per dag per fiets. Het in rekening te brengen aantal dagen is in overeenstemming met het aantal fietsdagen zoals vermeld in de boekingsbevestiging. 

Artikel 8. Aansprakelijkheid
a. Heeft de huurder vooraf geen fietsverzekering bij de verhuurder afgesloten dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld.

b. Heeft de huurder wel een diefstal verzekering bij de verhuurder afgesloten, maar de huurfiets niet met het vaste slot op slot gezet, kan aan de verhuurder niet het originele fietssleuteltje overhandigen en kan een door de politie opgemaakt proces-verbaal niet overleggen, dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 

Artikel 9. Kosten tijdens huurperiode
Alle lasten en belastingen ter zake van de fiets(en) is (zijn) voor rekening van de huurder. Evenzo zijn voor zijn rekening alle kosten aan het gebruik daarvan verbonden, zoals stalling, onderhoud en reparaties.

Praktische info

5 Overnachtingen inclusief

4 Sterren hotel

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief

Gedetailleerde route-boekjes met kaarten en toeristische informatie

Mogelijkheid tot huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Utrecht Centraal

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief

Reis info

De dichtstbijzijnde luchthaven is Amsterdam Airport Schiphol (AMS)

De trein van Schiphol naar Utrecht vertrekt 4 keer per uur. De reistijd is ongeveer 30 minuten. Een enkele reis kost ca. € 10, - per persoon excl. fiets.

Kijk voor dienstregelingen en tickets op www.ns.nl. Voor busdetails, hoe het hotel te bereiken, klik hier: www.9292.nl.

Reviews

17-06-2020

Hotel Mitland was gewoon super! Ontzettend vriendelijk personeel, alles schoon en hygiënisch in deze coronatijd.

Misschien vindt u deze reizen ook leuk:

Dutch Bike Tours gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice