com
de
it
fr
es
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Nieuwe Hollandse Waterlinie Tour
Nieuwe Hollandse Waterlinie Tour
Soort :
Niveau :
Reisduur :
7 dagen
Fietsdagen :
 5
Comfort :
Periode:
apr mei jun jul aug sep okt
Code:
7-23
Natuur
Prijs vanaf € 625
Nieuwe Hollandse Waterlinie Tour
Bekijk Foto's

Nieuwe Hollandse Waterlinie Tour

Print

Fietsvakantie: Nieuwe Hollandse Waterlinie Tour - 7 dagen

Laat u verrassen door forten, kastelen, loopgraven, vestingsteden, rivieren en prachtige natuur! U fietst deze week door een uniek militair landschap: de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een ingenieus verdedigingssysteem van dijken, sluizen, kanalen, forten en bunkers dwars door Nederland. Door het land met een laagje van 40 cm onder water te zetten was het onbegaanbaar voor soldaten en niet diep genoeg voor boten. 

Nu is dit groene waterlinielandschap een prachtig gebied om met de fiets te ontdekken, want de waterlinie ligt fraai verscholen in het landschap en is daarom misschien wel het grootste geheim van Nederland! Genomineerd als UNESCO Werelderfgoed en het grootste rijksmonument van Nederland.

Fiets door mooie historische stadjes zoals Naarden, Wijk bij Duurstede, Leerdam, Woudrichem en Gorinchem. Ze ademen de sfeer van vroeger.

lees meer >>
7-23
Route
Dag 1: Aankomst Abcoude
Dag 2: Abcoude –Oud Loosdrecht
Dag 3: Oud Loosdrecht – Utrecht
Dag 4: Utrecht – Wijk bij Duurstede
Dag 5: Wijk bij Duurstede – Leerdam
Dag 6: Leerdam – Gorinchem
Dag 7: De terugreis

Dag 1:    Aankomst Abcoude

Uw ontdekkingstocht start in Abcoude. Bekijk hier het bijzondere Fort bij Abcoude, één van de historische kerken en ontdek Piet Mondriaan die vele van zijn werken hier heeft geschilderd. Of duik  Amsterdam in! Vanaf station Abcoude bent u in 20 minuten in hartje Amsterdam.

Dag 2:    Abcoude –Oud Loosdrecht
57 km

Na een heerlijk ontbijt start u met een tocht langs rivier het Gein. U ontdekt vandaag hoe koningen, kasteelheren, dichters en schrijvers door de eeuwen heen leefden op het Muiderslot. Dit middeleeuwse kasteel met slotgracht, wallen en bolwerken vormde een belangrijk onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Maar eerst komt u langs Fort Nigtevecht, een prachtige, rustige plek midden in de natuur.
Uw route vervolgt naar een volgend hoogtepunt, Vesting Naarden, gebouwd in de 17e eeuw. Het eeuwenoude stadje staat bol van de bijzondere monumenten, winkels, antiekzaken, galeries, horeca en musea. Een absolute aanrader is het Nederlands Vestingmuseum. U sluit uw fietstocht af met een mooie tocht langs de rivier de Vecht en dwars door de Loosdrechtse Plassen waar ook uw hotel is.

Dag 3:    Oud Loosdrecht – Utrecht
34 km

Vandaag verder langs de Loosdrechtse Plassen naar Loenen aan de Vecht, een van de charmantste dorpen van Nederland met maar liefst 144 rijksmonumenten. Vanaf hier fietst u langs de Vecht naar Breukelen dat bekend staat om zijn historische buitenplaatsen langs de rivier. Wist u dat stadsdeel Brooklyn in New York naar Breukelen is vernoemd? Na Breukelen komt dan langs Fort Aan de Klop, waar het goed toeven is op het terras bij het bomvrij Wachthuis met lokale producten. Het Vechtplassengebied en Fort de Gagel en Fort Ruigenhoek fietst u door mooi Hollands polderlandschap naar uw eindbestemming voor vandaag. Utrecht, de op vier na grootste stad van Nederland, is een absolute aanrader met haar historische sfeer en de bijzondere grachten met z’n werven en terrasjes.

Dag 4:    Utrecht – Wijk bij Duurstede
54 km

Vanuit de stad Utrecht fietst u langs fort Rijnauwen naar Fort Vechten in Bunnik. Hier kunt u zich volledig onderdompelen in de Nieuwe Hollandse Waterlinie met een bezoek aan het Waterliniemuseum. Met een virtual reality-bril maakt u een parachutesprong boven de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
Vervolgens gaat u verder richting de Plofsluis: uniek in de wereld! Een sluis die tot ontploffing kon worden gebracht om het kanaal af te dammen. De tocht gaat verder via Fort Jutphaas door historisch Vreeswijk, met drie prachtige sluizen: de Oude Sluis, de Rijkshulpschutsluis en de Koninginnensluis.
Daarna fietst u over het Eiland van Schalkwijk. Een waar openluchtmuseum voor liefhebbers van cultuurhistorie en natuur: Het Fort Werk aan de Korte Uitweg (met fantastische theetuin), de Gedekte Gemeenschapsweg, het imposante Fort Honswijk en de loopgraven van Werk aan de Groeneweg.
Uw fietstocht eindigt in Wijk bij Duurstede, een kleine stad met een grote geschiedenis. Deze plaats stond in de Middeleeuwen bekend als Dorestad. De rivier de Kromme Rijn en de grote sluis in Wijk bij Duurstede speelden een belangrijke rol in de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het onder water kunnen zetten van het gebied rond de stad Utrecht.

Dag 5:    Wijk bij Duurstede – Leerdam
53 km

Van Wijk bij Duurstede fietst u door het rivierenlandschap van de Lek naar het historische Culemborg en komt u langs Werk aan het Spoel met aantrekkelijke horeca en zonneterras.  De route vervolgt langs Fort Everdingen, de stoere thuishaven van bierbrouwerij Duits&Lauret, met proeflokaal. U vervolgt de route via de Diefdijklinie met diverse groepsschuilplaatsen (bunkers). Vervolgens komt u langs Fort Asperen een cultuureiland aan de rivier de Linge. Uw toch eindigt vandaag in Leerdam, sinds 1765 dé glasstad van Nederland en bekend van het Nationaal Glasmuseum en de Leerdammer kaas. 

Na Fort Asperen maakt de route een uitstapje naar de Betuwe, met een rondrit langs het prachtige meanderende riviertje de Linge. Tussen de boomgaarden liggen mooie dorpjes zoals Acquoy met zijn even scheve toren als die van Pisa, Beesd met molen de Vrijheid en Heerlijkheid Mariënwaerdt. Neem een kijkje in het Uilen- en dierpark De Paay en het Geofort met een interactief science centrum over de aarde en navigatie. 
U kunt op diverse plekken de Linge oversteken en daarmee de route inkorten tot 43 of slechts 33 km.

Dag 6:    Leerdam – Gorinchem
57 km

Vanuit Leerdam fietst u naar het rivierenlandschap van de Waal en steekt u tweemaal per pont de rivier over. Eén van de hoogtepunten is Slot Loevestein dat prachtig is gelegen aan de rivier in en midden in de natuur. Het slot heeft een belangrijke geschiedenis als middeleeuws tolkasteel, vesting en gevangenis. 
U fiets vervolgens door het stoere vestingstadje Woudrichem en komt ook nog langs Fort Altena. Uw fietsvakantie eindigt in Vestingstad Gorinchem. Dit is een van de mooist bewaarde vestingen van Nederland met haar stadswallen, imposante kanonnen en molens. Ook is het erg gezellig in het stadcentrum met de vele terrasjes op de Oude Markt.  

Wie nog meer wil zien, kan doorfietsen naar Fort Bakkerskil en langs het riviertje De Steur aan de rand van de Biesbosch naar Fort Steurgat, aan het zuidwestelijke einde van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze alternatieve route is 74 km lang.

Dag 7:    De terugreis

Desgewenst kan de route worden verlengd, en kunt u in twee dagen terugfietsen naar het startpunt in Abcoude. Zie hiervoor 9-04.

Prijzen
Start:
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 24 september
Prijs € 

Per persoon voor een tweepersoonskamer 
6 x overnachtingen met ontbijt Cat B.

6 x overnachtingen met ontbijt Cat A.

 

575,00

625,00

Een toeslag wordt berekend voor :
6 x éénpersoonskamer  180,00
6 x diner  180,00
6 x huurfiets  72,00
6 x E-Bike 150,00
Fietspech pas (€ 2,75 x 6) 16,50
Extra nacht  70,00

Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 625.00
1-persoonskamer, ontbijt 805.00
Diner 180.00
Extra nacht (logies/ontbijt) 70.00
Season surcharges
2020-07-01 - 2020-08-31 10.00
Huurfiets
Kinderfiets 60.00
Hybride 72.00
Premium fiets 120.00
Elektrische fiets 150.00
Extra service
Fietspechpas € 2.75 x 6 16.50
Kinder zitje € 5.00 x 6 30.00
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 6 18.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 6 36.00
Diefstalverzekering premium fiets € 6.00 x 6 36.00
Extra bagage € 5.00 x 6 30.00
Aanhangfiets € 6.00 x 6 36.00
Kinderkar € 17.50 x 6 105.00
Fietshelm per stuk 10.00
Startplek:
Abcoude

Startplek categorie B:
Abcoude
Bij Categorie B worden er hotels geboekt die verder buiten het centrum liggen.
Start:
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 24 september

Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 575.00
1-persoonskamer, ontbijt 755.00
Diner 180.00
Extra nacht (logies/ontbijt) 70.00
Season surcharges
2020-07-01 - 2020-08-31 10.00
Huurfiets
Kinderfiets 60.00
Hybride 72.00
Premium fiets 120.00
Elektrische fiets 150.00
Extra service
Fietspechpas € 2.75 x 6 16.50
Kinder zitje € 5.00 x 6 30.00
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 6 18.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 6 36.00
Diefstalverzekering premium fiets € 6.00 x 6 36.00
Extra bagage € 5.00 x 6 30.00
Aanhangfiets € 6.00 x 6 36.00
Kinderkar € 17.50 x 6 105.00
Fietshelm per stuk 10.00

Startplaats:
Abcoude

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

U kunt bij deze reis kiezen uit Categorie A en Categorie B. 
Categorie B heeft een lagere prijs. De hotels van categorie B liggen soms verder van het centrum of het hotel heeft minder sterren.  

Category A:
Boutique Hotel De Witte Dame *** (Abcoude)
Fletcher Hotel Loosdrecht *** (Oud Loosdrecht)
Hotel Mitland **** (Utrecht)
O.T.T.O. (Wijk bij Duurstede)
Gasterij het Oude Posthuys *** (Leerdam)
Boutique Hotel Karel de Stoute (Gorinchem)
Category B:
Hotel Abcoude *** (Abcoude)
Fletcher Hotel Loosdrecht *** (Oud Loosdrecht)
Postillion Hotel Bunnik *** (Bunnik)
‘t VeerHuys *** (Beusichem)
Gasterij het Oude Posthuys *** (Leerdam)
Hotel Le Bon Apart *** (Gorinchem)
Fietsen

Als u niet zelf uw eigen fiets mee wenst t enamen, kunt u bij ons een fiets huren. Onze toerfietsen zijn 24-versnellingen. Hieronder vindt u alle informatie over onze huurfietsen.

Bij uw eerste hotel staan uw huurfietsen voor u klaar. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de sleutels van uw fietsen en wijzen u naar de fietsenstalling. Alle fietsen zijn voorzien van kettingsloten.

 

Waarom Nederlanders geen helm dragen!

 

Instructievideo hybride fiets en e-bike


Instructievideo hybride fiets en e-bike

 

Praktische info

6 overnachtingen inclusief

3/4 sterren hotels

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief, halfpension bij te boeken

Gedetailleerde route-boekjes met kaarten en toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

(Start) Abcoude
(Eind) Gorinchem

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief

Reis info

De dichtstbijzijnde luchthaven is Amsterdam Airport Schiphol (AMS)

De trein van Schiphol naar Abcoude vertrekt 2 keer per uur. De reistijd is ongeveer 20 minuten. Een enkele reis kost ongeveer € 5, - per persoon excl. fiets.

Kijk voor dienstregelingen en tickets op www.ns.nl. Voor busdetails, hoe het hotel te bereiken, check: www.9292.nl.

Reviews

23-07-2020

Mooie route langs de Vecht; kamer en uitzicht Loosdrecht; Muiderberg prima ontvangst. 

02-07-2020

De routes langst de Loosdrechtse Plassen en de Vecht waren bijzonder mooi. De locatie van Hotel Mitland was zeer gunstig (vlak naast Fort De Bilt; 10 minuten fietsen naar Utrecht-Centrum langs de Biltstraat). Historische plaatsen (Wijk bij Duurstede, Leerdam, Vestingdriehoek). 

Cat. A Cat. B
Om deze website goed te laten functioneren gebruiken we cookies. Cookie beleid. cookie instellingen aanpassen
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice