dbt
com
de
it
fr
es
NP Veluwe
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Van der Valk Veluwetour
Van der Valk Veluwetour
Soort :
Hybride :
E-Bike :
Reisduur :
5 dagen
Fietsdagen :
 3
Comfort :
Periode:
apr mei jun jul aug sep
Code:
5-13
Steden
Prijs vanaf € 530
Van der Valk Veluwetour
Bekijk Foto's

Van der Valk Veluwetour

Print

Fietsvakantie: Van der Valk Veluwetour - 5 dagen

U maakt uitgebreid kennis met natuurpark De Veluwe, als Natura 2000-gebied Europees beschermd. U bent verzekerd van een grote biodiversiteit. Ook uw accommodatie is van hoog niveau. U verblijft in drie topklasse Van der Valk-hotels. Op de bijzondere en heuvelachtige Veluwe geniet u van een prachtige afwisseling in bos, heide, zandvlakten, landgoederen en vergezichten. Boekt u in augustus of september, dan beleeft u de prachtig paars bloeiende heide op de Posbank als een uitzonderlijke ervaring.

We bieden ook een 7-daagse variant van deze reis aan, met extra rondritten. 

 

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Apeldoorn (Ugchelen)
Dag 2: Apeldoorn (Ugchelen) - Nijmegen (Lent) 64 km
Dag 3: Nijmegen (Lent) - Arnhem (Papendal) 61 km
Dag 4: Arnhem (Papendal) - Apeldoorn (Ugchelen) 62 km
Dag 5: Terugreis

Dag 1:    Aankomst in Apeldoorn (Ugchelen)

U start uw fietsvakantie in het comfortabele Van der Valk Hotel in Apeldoorn, de Cantharel, fraai gelegen in het groen. In dit luxe hotel op de Veluwe zul je je direct thuis voelen. De Cantharel beschikt over een binnen- en buitenzwembad, en wellness faciliteiten. 

Mocht u met de trein naar de startlocatie reizen, dan raden we aan om te beginnen in Lent vanwege de locatie van het hotel tegenover het treinstation Nijmegen-Lent. 

Indien u uw huurfiets al op de aankomstdag wilt gebruiken voor een rondrit Apeldoorn (of een rondrit Nijmegen-Lent of Arnhem als u daar start met de reis) vermeld dit dan in het boekingsformulier. 

Dag 2:     Apeldoorn (Ugchelen) - Nijmegen (Lent) 64 km

U fietst door het bos en heidevelden naar gehucht Hoog Buurlo en Hoenderloo. Dan door de groene schatkamer van Nederland, Nationaal Park De Hoge Veluwe. Pakt u meteen de parels het Jachthuis Sint Hubertus of het Kröller-Müller Museum mee? In het Kröller-Müller vindt u zelfs de op één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld! Ook de enorme beeldentuin is indrukwekkend. Toegangsticket voor het park is inbegrepen (niet het museum). Ontspannen fietst u verder in de afwisselende natuur naar Schaarsbergen, langs Hotel Warnsborn en de indrukwekkende Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Vervolgens komt u via fietspaadjes langs Kasteel Doorwerth. Neem de tijd voor een korte wandeling om het kasteel en geniet van een heerlijke chocoladetaart bij de dikke acacia uit 1678 op het binnenplein. Over de Fonteinallee bent u snel bij het fietspontje van Driel. U steekt de Rijn over waar de Polen in 1944 tevergeefs probeerden de overkant te bereiken in de strijd om de brug in Arnhem. U fietst via het sfeervolle Elst (leuke tussenstop bij tijd over) naar het prachtige Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Komt u in tijdnood, op 3 plekken kunt u de route inkorten. De kortste variant is 48 km. 

Dag 3:    Nijmegen (Lent) - Arnhem (Papendal) 61 km

Uw fietstour start met een mooie kronkelige route door de Ooijpolder. U ziet een divers landschap met prachtige rivierlopen, zandgaten, moerassen, stuifduinen en uiterwaarden. Ook merkt u diverse oude steenfabrieken op, die inmiddels gesloten zijn. Na het plaatsje Ooij komt u de leuke koffieplek De Thornsche Molen tegen. Het terras biedt mooi zicht op de oude molen. Via Duitsland fietst u naar Millingen aan de Rijn. Daar steekt u met het pontje de Rijn over en gaat langs het meer De Bijland naar Herwen. Sta daar even stil bij Huis Aerdt, een prachtig historisch pand dat omringd is door grachten en knotwilgen. U fietst daarna door het Rijnstrangengebied over oude dijkjes bij Aerdt en Pannerden naar Loo. Daar neemt u het pontje naar Huissen en fietst langs de Rijn naar de John Frostbrug, bekend van Operatie Market Garden in september 1944. Ondanks geallieerd offensief mislukte de verovering van deze brug. Duizenden slachtoffers waren het gevolg. Via Arnhem-centrum fietst u naar Oosterbeek. Interessant is een bezoek aan Airborne Museum 'Hartenstein'. Daar ontdekt u alles over de Slag om Arnhem. Op de Veluwe bereikt u daarna Van Der Valkhotel Arnhem-Papendal. Vanuit Nijmegen is ook een 10 km kortere route langs de Waal, Kasteel Doornenburg met de “Duizendjarige Eik” en de pont bij Pannerden mogelijk.

Dag 4:    Arnhem (Papendal) - Apeldoorn (Ugchelen) 62 km

Vandaag een dagje 100% Veluwe. Met onderweg Nationaal Park de Veluwezoom. U fietst over landgoed Warnsborn, waar de zeldzame jeneverbes voorkomt. Daarna gaat u langs het Nederlands Openluchtmuseum en Kasteel Roosendael naar Schaapskooi Heuven. Overdag graast de Rhedense schaapskudde op de heide, ’s nachts verblijven ze in de kooi. Samen met heideplaggen en/of stro wordt de mest gebruikt voor akkers van schrale zandgronden. Spoedig daarna bereikt u de heuvelachtige Posbank. Hier kunt u een heerlijke wandeling maken door de heide, die in augustus en september prachtig paars bloeit. Op de top bij Paviljoen de Posbank kunt u midden in de natuur een lekkere en gezonde lunch nemen. Daarna fietst u via de prachtige natuur van Nationaal Park Veluwezoom naar Laag-Soeren, Eerbeek en langs het Apeldoorns Kanaal naar Loenen. Op weg naar Beekbergen komt u de kleine en grote Loenense Waterval tegen. Vervolgens fietst u verder door de bossen van Ugchelen en bereikt Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel. U kunt ook een 14 km kortere én puur groene route kiezen: na de Elsberg fietst u rechtstreeks naar Loenen. U slaat dan Eerbeek en de klim naar de Posbank over. 

Dag 5:    Terugreis

Na een heerlijke nacht in een goed bed geniet u van een fantastisch ontbijtbuffet in het comfortabele Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel. Daarna eindigt uw fietsvakantie. 

Prijzen

Start: 
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 26 september 


Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 525.00
1-persoonskamer, ontbijt 805.00
Extra nacht tweepersoonskamer (logies/ontbijt) 80.00
Huurfiets (d/h)
Kinderfiets 44.00
Hybride 52.00
Elektrische fiets 108.00
Extra service
Fietspechpas € 4.00 x 4 16.00
Kinder zitje € 5.00 x 4 20.00
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 4 12.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 4 24.00
Extra bagage € 5.00 x 4 20.00
Aanhangfiets € 6.00 x 4 24.00
Kinderkar € 17.50 x 4 70.00
Fietshelm per stuk 10.00
SGR per stuk 5.00

Startplaats:
Apeldoorn of Arnhem (met eigen auto) of Nijmegen Lent (met openbaar vervoer) 

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan proberen wij een vergelijkbaar alternatief te boeken waar mogelijk.
Bij het selecteren van de hotels proberen wij zo veel mogelijk rekening te houden met een veilige afgesloten fietsenstalling. Echter kunnen we dit niet bij alle hotels garanderen en is dit mede afhankelijk van het aantal fietsen van andere hotelgasten.  

Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel **** (Apeldoorn)
Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent **** (Lent)
Van der Valk Hotel Arnhem **** (Arnhem)
Fietsen

Als u niet zelf uw eigen fiets mee wenst te nemen, kunt u bij ons een fiets huren. Onze toerfietsen zijn 24-versnellingen. Hieronder vindt u alle informatie over onze huurfietsen.

Bij uw eerste hotel staan uw huurfietsen voor u klaar. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de sleutels van uw fietsen en wijzen u naar de fietsenstalling. Alle fietsen zijn voorzien van kettingsloten.

Waarom Nederlanders geen helm dragen!

 

 

 

 

 

Onze hybride fietsen hebben 24-versnellingen met handremmen. 
De hybride fiets weegt ca. 16,5 kilo.

Huurfiets

De e-bikes hebben een kleine elektromotor en accu, die bij de hotels opgeladen kunnen worden. U moet nog steeds trappen: een e-bike maakt het trappen alleen veel gemakkelijker. Enige ervaring met e-bikes wordt aanbevolen, omdat de fietsen sneller accelereren en zwaarder zijn dan gewone fietsen (door de elektromotor). Een e-bike weegt ca. 25 kilo. De actieradius op een volle batterij is +/- 100 KM. Voor de e-bike adviseren wij een minimale hoogte van 160 cm.

E-bike

Voor kinderen met een lichaamslengte van tenminste 125 cm hebben wij ook kinderfietsen beschikbaar (deze zijn 24”of 26” voor kinderen die groter zijn dan 140 cm).
Een kinderfiets heeft handremmen en ten minste 7-versnellingen.
De maximale lichaamslengte voor een kinderfiets is 155 cm. 

24" kinderfiets:

26" kinderfiets:

Kinderfiets 26 inch

Bidon

Dutch Biketours verzorgt geen waterflessen of bidons. Daarnaast kunnen wij ook niet garanderen dat er een bidonhouder op de fiets zit. U ontvangt altijd één fietstas, dus u kunt uw bidon altijd in uw fietstas opbergen. 


Fietsbel

Al onze huurfietsen hebben een fietsbel.


Fietstas

Eén fietstas is inclusief bij onze standaard hybride fietsen en e-bikes. 

Hoogte: 42 cm
Diepte voorkant naar zijkant: 17 cm
Breedte bovenkant: 32 cm
Breedte onderkant: 23 cm
Inhoud: 20 liter

De fietstassen hebben een gemakkelijk click-on/click-off systeem. De fietstassen zijn waterdicht, zodat uw spullen droog zullen blijven.


Fietsverlichting

Al onze huurfietsen hebben voor- en achterverlichting. Wanneer u op het knopje op de lamp drukt, zal deze drie keer flitsen. Dit betekent dat de verlichting automatisch aan gaat zodra het donker wordt.

Als u nogmaals drukt, flitst de lamp één keer en zijn de lampen uitgeschakeld.


Helmen

Helmen zijn niet verplicht in Nederland, maar kunnen gehuurd worden voor € 10,- per stuk.
Beschikbare maten: Volwassenen: 54 - 61 cm, Kinderen: 50 - 55 cm (alleen voor kinderen vanaf 5 jaar).


Kinderzitjes

Voor kinderen tot 30 maanden oud (max. 15 kilo) is het mogelijk om een voorzitje te huren. Dit is niet mogelijk bij e-bikes, in verband met de display van de fiets.

Voor kinderen ouder dan 30 maanden (max. 22 kilo) is het mogelijk om een achterzitje te huren. Dit is ook mogelijk bij een e-bike.

De prijs voor beide type zitjes is € 5,- per dag.


Pedalen

Al onze huurfietsen komen met reguliere pedalen, dus geen click- of SPD pedalen.


Quickrelease

Al onze huurfietsen hebben een quickrelease systeem. Hierdoor wordt het aanpassen van de hoogte van de sturen en zadels gemakkelijk en heeft u geen gereedschap nodig.


Remmen

Al onze huurfietsen voor volwassenen hebben handremmen. 


Reparatieset

Er wordt een klein bandenplaksetje meegeleverd, welke u kunt vinden in uw fietstas. Wanneer een huurfiets een ander probleem heeft, raden wij u altijd aan om naar een fietsenmaker te gaan of om het noodnummer voor fietspech te bellen. Dit laatste telefoonnummer vindt u in uw reisbescheiden, indien u deze service heeft bijgeboekt.


Sloten

Onze huurfietsen hebben een insteekslot (een kabelslot dat aan het ringslot van de fiets vastzit, zie afbeelding).

U moet uw fietsleutel een kwartslag draaien, de pin van het kabelslot uit het ringslot halen en deze vastmaken om een paal/hek etc.

Wanneer u de pin weer terugsteekt in het ringslot, dient u het ringlsot vervolgens op slot te zetten zoals u gewend hebt en beide sloten zullen op slot zitten.


Zadels

Zadels kunnen gemakkelijk in hoogte versteld worden zonder gereedschap, zie 'Quickrelease'.
De zadels hebben geen gelcover.


We hebben een beperkt aantal tandems beschikbaar op aanvraag.
Tandems zijn geschikt voor twee volwassenen.
De framemaat van de tandems zijn 48 cm.
We gebruiken voornamelijk het model Victoria Spezial 8.7.
Deze tandem heeft 24-derailleur versnellingen of nuvinci versnellingen.
De hoogte van de sturen kan niet worden aangepast.

We hebben een beperkt aantal familietandems beschikbaar op aanvraag. 
De familietandems hebben 7-versnellingen en zijn geschikt voor één volwassene en één kind van tenminste 125 cm groot.

Een aanhangfiets is een goed alternatief voor kinderen tussen ca. 100 cm en 125 cm groot. Kinderen kunnen zelf fietsen op hun eigen tempo, maar hoeven zich niet bezig te houden met het overige verkeer.

De aanhangfiets is niet voor alle reizen beschikbaar. 

 

Een kinderkar kan gebruikt worden voor maximaal twee kinderen van maximaal 100 cm en maximaal 35 kilo in totaal. 
Wij gebruiken voornamelijk de XLC Duo 2 kinderkar.
Een kinderkar is niet mogelijk in combinatie met een e-bike.

Lekker fietsen en veel kilometers fietsplezier, dat wensen we u toe. Maar helaas is er een kans (hoe klein ook) op pech onderweg. Daarom is er nu de pech-onderweg-service via onze partner ANWB pechhulp. Deze service is €4 per fiets per dag. U ontvangt een pechpas waarmee u als het ware altijd uw fietsenmaker bij de hand heeft, die u in geval van pech kosteloos verder helpt. Bij eigen fietsen betaalt u alleen de nieuwe onderdelen, bij huurfietsen dragen wij zorg voor de betaling.
De Pechhulppas geeft recht op kosteloze reparatie bij pech onderweg. Kan uw fiets op de pechlocatie niet gemaakt worden of kunt u niet meer verder fietsen, dan vervoert ANWB u en uw rijwiel.
Fietst u samen met iemand anders, dan vervoert ANWB ook uw reisgenoot en diens fiets (max. 1 extra persoon). Samen uit, samen thuis!

Wilt u uw fiets verzekeren tegen diefstal?
Dat kan. Dit kost €3,- per dag per standaard hybride fiets.
Voor een e-bike, premium fiets of race fiets kost dit €6,- per dag per fiets.
Zie ook de voorwaarden voor huurfietsen.

Als een huurfiets gestolen wordt of beschadigd raakt, houden we de gast verantwoordelijk.
Als uw verzekering deze zaken niet vergoed, dient u de eventuele kosten zelf te betalen.

Artikel 1 Huursom
De huursom is bepaald aan de hand van het bij de boeking geldende tarief of is naderhand overeengekomen. De tarieven staan vermeld op de website van Dutch Biketours. 

Artikel 2 Betaling
a. De huursom evenals alle andere te zake van de huurovereenkomst verschuldigde bedragen dienen vóór de beschikbaar stelling van de fiets(en) te zijn voldaan

b. Indien de huurder door welke oorzaak dan ook geen gebruik kan maken van de fiets(en) draagt de verhuurder voor de daaruit voortvloeiende kosten en schaden geen aansprakelijkheid.

c. In het geval in het vorige lid bedoeld blijft de huurder verplicht de volledige huursom en eventuele andere in de (af-)rekening vermelde bedragen te voldoen, in overeenstemming met de reisvoorwaarden van Dutch Bike Tours tenzij hij met betrekking tot de huursom aantoont, dat het niet kunnen gebruiken van de fiets(en) een gevolg was van een defect dat al aanwezig was bij de aanvang van de huurperiode. 

Artikel 3 Huurperiode
a. De huurperiode is de periode gelegen tussen de tijdstippen van aanvang (dag van aankomst) en einde (dag vóór vertrek) van de fietsvakantie, conform de boekingsbevestiging.

b. Verlenging van de huurperiode kan slechts plaatsvinden na toestemming van de verhuurder en wel tegen de (verlengings-)tarieven als bedoeld in artikel 1.

c. Tussentijdse inlevering van de fiets(en) doet de huurovereenkomst eindigen zonder dat recht op vermindering van de in het contract vermelde of de wegens verlenging vermeerderde huursom bestaat.

d. De fiets(en) moet(en) bij het uitgiftehotel worden ingeleverd uiterlijk op de in de betreffende boekingsbevestiging overeengekomen periode.

e. Zijn de fiets(en) niet binnen de overeengekomen huurperiode bij het beginhotel ingeleverd, dan loopt de huur door tot het tijdstip dat de fiets(en) wordt (worden) ingeleverd of door de verhuurder is (zijn) ontvangen, tegen de tarieven als bedoeld in artikel 1, vermeerderd met een boete van € 25,00 voor elke dag dat de fiets(en) te laat wordt (worden) ingeleverd of ontvangen zijn en onverminderd het recht op vergoeding van eventuele door de verhuurder te lijden kosten en schaden.

f. Onverminderd het bepaalde in het vorige lid heeft de verhuurder in dat geval het recht om de huurovereenkomst ontbonden te verklaren zonder rechterlijke tussenkomst en de teruggave van de fiets(en) onverwijld te vorderen of deze terug te nemen waar en bij wie de fiets(en) zich ook bevindt (bevinden). Deze bevoegdheid heeft de verhuurder ook indien de huurder enige voorwaarden van de huurovereenkomst niet naleeft. 

Artikel 4 Gebruik
a. De fiets(en) mag (mogen) slechts gebruikt worden overeenkomstig hun normale bestemming en door de in het huurcontract genoemde berijders(s). De fiets(en) moet(en) bij verhuurders adres schoon worden ingeleverd in de staat waarin de fiets(en) werd(en) ontvangen.

b. De huurder dient als een goed huisvader voor de fiets(en) te zorgen. Zo dient huurder alle voorzorgsmaatregelen te treffen tegen beschadigingen, verlies of diefstal.

c. De fiets(en) mag (mogen) niet gebruikt worden op het strand of op zandpaden in de duinen, behalve wanneer geen gebruik gemaakt kan worden van verharde paden en/of wegen.

Artikel 5 Schade, verlies en diefstal
a. De huurder is aansprakelijk voor beschadigingen aan of verlies van de fiets(en) of onderdelen daarvan, zomede van fietssleutels en ketting(en)/sloten, tegen bedragen welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld,. De fiets(en) is (zijn) niet verzekerd tegen aansprakelijkheid- of cascoschade.

Artikel 6. Verzekering tegen diefstal
a. De fiets(en) kan (kunnen) verzekerd worden tegen diefstal. Verzekerd is: Schade door diefstal van de fiets, evenals schade aan de fiets als gevolg van die diefstal. Schade ten gevolge van een poging tot diefstal of diefstal van onderdelen is niet verzekerd. 

Artikel 7. Premie
a. De premie voor de diefstalverzekering bedraagt € 3,00 per dag per standaard hybride fiets.

Voor een elektrische fiets, premium fiets of racefiets € 6,00 per dag per fiets. Het in rekening te brengen aantal dagen is in overeenstemming met het aantal fietsdagen zoals vermeld in de boekingsbevestiging. 

Artikel 8. Aansprakelijkheid
a. Heeft de huurder vooraf geen fietsverzekering bij de verhuurder afgesloten dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld.

b. Heeft de huurder wel een diefstal verzekering bij de verhuurder afgesloten, maar de huurfiets niet met het vaste slot op slot gezet, kan aan de verhuurder niet het originele fietssleuteltje overhandigen en kan een door de politie opgemaakt proces-verbaal niet overleggen, dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 

Artikel 9. Kosten tijdens huurperiode
Alle lasten en belastingen ter zake van de fiets(en) is (zijn) voor rekening van de huurder. Evenzo zijn voor zijn rekening alle kosten aan het gebruik daarvan verbonden, zoals stalling, onderhoud en reparaties.

Praktische info

4 Overnachtingen inclusief

4 Sterren hotels

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief

Gedetailleerde route-boekjes met kaarten en toeristische informatie

Mogelijkheid tot huren van fietsen

7 dagen per week hotline service

Bagagevervoer inclusief

Apeldoorn

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief

Misschien vindt u deze reizen ook leuk:

Dutch Bike Tours gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice