com
de
it
fr
es
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Van der Valk Veluwe en Rivierenland
Van der Valk Veluwe en Rivierenland
Soort :
Niveau :
Reisduur :
7 dagen
Fietsdagen :
 5
Comfort :
Periode:
apr mei jun jul aug sep
Code:
7-24
Natuur Steden
Prijs vanaf € 600
Van der Valk Veluwe en Rivierenland
Bekijk Foto's

Van der Valk Veluwe en Rivierenland

Print

Fietsvakantie: Van der Valk Veluwe en Rivierenland - 7 dagen

U maakt uitgebreid kennis met natuurpark De Veluwe, als Natura 2000-gebied Europees beschermd. U bent verzekerd van een grote biodiversiteit. Ook uw accommodatie is van hoog niveau. U verblijft in drie topklasse Van der Valk-hotels. Op de bijzondere en heuvelachtige Veluwe geniet u van een prachtige afwisseling in bos, heide, zandvlakten, landgoederen en vergezichten. Boekt u in augustus of september, dan beleeft u de prachtig paars bloeiende heide op de Posbank als een uitzonderlijke ervaring.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Nijmegen
Dag 2: Nijmegen (Lent) - Arnhem (Papendal)
Dag 3: Rondrit Arnhem (Papendal)
Dag 4: Arnhem (Papendal) - Apeldoorn (Ugchelen)
Dag 5: Rondrit Apeldoorn (Ugchelen)
Dag 6: Apeldoorn (Ugchelen) - Nijmegen (Lent)
Dag 7: Terugreis

Dag 1:    Aankomst in Nijmegen

U start uw fietsvakantie bij het comfortabele Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Deze pas in 2016 geopende moderne Van der Valk noemt zich het meest duurzame hotel van Nederland. In vijf minuten wandelt u naar de Spiegelwaal bij de oude brug van Nijmegen. Deze nieuwe nevengeul van vier kilometer lang voorkomt overstromingen. Vanaf de Lentse kade heeft u een schitterende aanblik van de Nijmeegse stad naast vijf bruggen over de Waal. Ook ziet u de nieuwe architectonisch fraaie brug De Oversteek. Op die plaats probeerden geallieerden op 20 september 1944 in kleine bootjes de Waal over te steken. Bij de verovering van de bruggen was het Duitse verzet groot. Als u de oude brug over wandelt, bent u snel in het gezellige centrum van Nederlands oudste stad. De geschiedenis gaat ruim 2000 jaar terug. In het Hunnerpark vindt u resten van oude stadsmuren. Het centrum herbergt diverse musea, waaronder Museum Het Valkhof, dat een collectie toont van Romeinse archeologie, oude kunst en kunstnijverheid, en moderne kunst.

U kunt starten in elk stad, en u verblijft 2 opeenvolgende nachten in de andere 2 hotels waarbij u een mooie langere of korte rondrit kun maken. Indien u uw huurfiets al op de aankomstdag wilt gebruiken voor een rondrit Nijmegen-Lent, vermeld dit dan in het boekingsformulier!

Rondrit vanaf Nijmegen-Lent 64/52 km
U zet eerst koers naar het natuurgebied de Hatertse en Overasseltse Vennen. Er liggen zo’n 20 vennen te midden van heide, bossen en rivierduinen. Bij de ruine van de St Walrick kapel staat een koortsboom, een zomereik met lapjes stof. Volgens volksgeloof kan men van koorts verlost worden door een stukje kleding van de patiënt stiekem aan de boom te binden. Na het oversteken van de Maas loont het zeer de moeite Grave te bezoeken. De grachten, stadspoorten en de kanonnen op de Maaskade getuigen nog van het verleden als vestingstad. Via een afgesneden meander van de Maas komt u in het volgende voormalige vestingstadje, Ravenstein met een fraaie historisch centrum dat wordt gedomineerd door de hoge stellingmolen.

De Maas weer overstekend komt u in het Land van Maas en Waas. Batenburg oogt als een dorp maar is een van de oudste steden van Gelderland, met dank aan het machtige kasteel waarvan de ruïnes nog getuigen. Een paar km verder duikt Kasteel Hernen op. Het is een van de meest authentieke kastelen en een bezoek zeker waard. Tot slot kronkelt u over de Waaldijk terug naar het hotel.

Na de Hatertse en Overasseltse Vennen kunt u ook kiezen voor een kortere maar heuvelachtige route (52 km) door de Maasvallei en het Rijk van Nijmegen. Via Cuijck, Plasmolen, het prachtige Zevendal bij de Mookerheide en over een voormalige spoorlijn komt u in Groesbeek. Als sluitstuk mag u de, in Nederland befaamde, “Zevenheuvelenweg” bedwingen, waarna u snel weer terug bent in Nijmegen.

Dag 2:    Nijmegen (Lent) - Arnhem (Papendal)
65 km

Uw fietstour start met een mooie kronkelige route door de Ooijpolder. U ziet een divers landschap met prachtige rivierlopen, zandgaten, moerassen, stuifduinen en uiterwaarden. Ook merkt u diverse oude steenfabrieken op, die inmiddels gesloten zijn. Na het plaatsje Ooij komt u de leuke koffieplek De Thornsche Molen tegen. Het terras biedt mooi zicht op de oude molen. Via Duitsland fietst u naar Millingen aan de Rijn. Daar steekt u met het pontje de Rijn over en gaat langs het meer De Bijland naar Herwen. Sta daar even stil bij Huis Aerdt, een prachtig historisch pand dat omringd is door grachten en knotwilgen. U fietst daarna door het Rijnstrangengebied over oude dijkjes bij Aerdt en Pannerden naar Loo. Daar neemt u het pontje naar Huissen en fietst langs de Rijn naar de John Frostbrug, bekend van Operatie Market Garden in september 1944. Ondanks geallieerd offensief mislukte de verovering van deze brug. Duizenden slachtoffers waren het gevolg. Via Arnhem-centrum fietst u naar Oosterbeek. Interessant is een bezoek aan Airborne Museum 'Hartenstein'. Daar ontdekt u alles over de Slag om Arnhem. Op de Veluwe bereikt u daarna Van Der Valkhotel Arnhem-Papendal. Vanuit Nijmegen is ook een 13 km kortere route langs de Waal, Kasteel Doornenburg met de “Duizendjarige Eik” en de pont bij Pannerden mogelijk.

Dag 3:    Rondrit Arnhem (Papendal)
62 km

U maakt vandaag een rondrit om het geografische hart van Nederland bij de Lunterse Goudsberg, waarbij u fietst tussen bos, heide, stuifzanden en oude landbouwgronden. Het theehuis van Mossel is een geliefde plek voor een kopje koffie. Deze eeuwenoude landbouwenclave ligt midden in het natuurgebied De Planken Wambuis , dat rijk is aan groot wild en vogelsoorten, waaronder de Nederland thans zeldzame Raaf. Net voorbij het stuifzandgebied het Wekeromse Zand treft u z.g. Celtic Fields aan, landbouw gronden uit de IJzertijd, met een reconstrueerde boerderij. Op hete dagen kunt u verkoeling zoeken in het Bosbad of in naaldbomentuin De Dennenhorst. Vanaf uitkijktoren de Koepel heeft u een prachtig wijds uitzicht. Als lunch is een pannenkoek bij Landhuis Kernhem en een wandeling naar het naburig doolhof aan te raden.

Over de uitgestrekte heidevelden van de Ginkelse Heide fiets u naar de het landgoed Quadenoord, waar een wandeling langs de (Afrikaanse) beeldentuin beslist de moeite waard is. Door een mooi beekdal gaat het verder naar Renkum. Dit dorp heeft zwaar te leiden gehad onder het oorlogsgeweld in WO II en is daarna herbouwd in z.g. Delfste Schoolstijl.   

U kunt ook een kortere rondrit van 44 km maken waarbij u o.a. landgoed Quadenoord en het Renkumse beekdal overslaat, maar wel meer tijd overhoudt voor een spelletje Pitch& Putt in het sportcentrum Papendal.

Dag 4:    Arnhem (Papendal) - Apeldoorn (Ugchelen)
62 km

Vandaag een dagje 100% Veluwe. Met onderweg Nationaal Park de Veluwezoom. U fietst over landgoed Warnsborn, waar de zeldzame jeneverbes voorkomt. Daarna gaat u langs het Nederlands Openluchtmuseum en Kasteel Roosendael naar Schaapskooi Heuven. Overdag graast de Rhedense schaapskudde op de heide, ’s nachts verblijven ze in de kooi. Samen met heideplaggen en/of stro wordt de mest gebruikt voor akkers van schrale zandgronden. Spoedig daarna bereikt u de heuvelachtige Posbank. Hier kunt u een heerlijke wandeling maken door de heide, die in augustus en september prachtig paars bloeit. Op de top bij Paviljoen de Posbank kunt u midden in de natuur een lekkere en gezonde lunch nemen. Daarna fietst u via de prachtige natuur van Nationaal Park Veluwezoom naar Laag-Soeren, Eerbeek en langs het Apeldoorns Kanaal naar Loenen. Op weg naar Beekbergen komt u de kleine en grote Loenense Waterval tegen. Vervolgens fietst u verder door de bossen van Ugchelen en bereikt Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel. U kunt ook een 9 km kortere én puur groene route kiezen: na de Elsberg fietst u rechtstreeks naar Loenen.

Dag 5:    Rondrit Apeldoorn (Ugchelen)
58 km

De Nederlandse Koninklijke familie heeft zijn sporen nagelaten in het gebied rond Apeldoorn. U vindt er het Kroondomein het Loo, Nederlands grootste landgoed en nog steeds in gebruik door de Koninklijke familie. De rondrit van vandaag voert ook langs het voormalige paleis Het Loo. Thans een museum met historische tuinen, stallen en koetshuizen. In de koetshuizen zijn de koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden van dichtbij te bekijken. 

Voor u het paleis bereikt, klimt u door bos en heide naar het hoog geleden dorp Hoog Soeren. Vervolgens heeft u de mogelijkheid de bijzondere dierentuin de Apenheul te bezoeken, waarbij de kleinere apensoorten los rondlopen en de grote soorten ruim behuisd zijn op boomrijke eilanden en in natuurlijke groepen kunnen leven.

Na het paleis fiets u verder door een afwisselde landschap aan de bosrand naar de watermolen van Wenum. Mocht u na al deze highlights niet veel tijd meer over hebben, kunt u de fietstocht beperken tot 41 km door rechtstreeks via Apeldoorn terug te fietsen.

Anders gaat u verder naar het, door prehistorische grafheuvels omgeven, authentieke gehucht Niersen en het fraaie kasteel Cannenburch in Vaassen.

Dag 6:    Apeldoorn (Ugchelen) - Nijmegen (Lent)
65 km

U fietst door het bos en heidevelden naar gehucht Hoog Buurlo en Hoenderloo. Dan door de groene schatkamer van Nederland, Nationaal Park De Hoge Veluwe. Pakt u meteen de parels het Jachthuis Sint Hubertus of het Kröller-Müller Museum mee? In het Kröller-Müller vindt u zelfs de op één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld! Ook de enorme beeldentuin is indrukwekkend. Toegangstickets voor het park is inbegrepen (exclusief museum toegang). Ontspannen fietst u verder in de afwisselende natuur naar Schaarsbergen, langs Hotel Warnsborn en de indrukwekkende Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Vervolgens komt u via fietspaadjes langs Kasteel Doorwerth. Neem de tijd voor een korte wandeling om het kasteel en geniet van een heerlijke chocoladetaart bij de dikke acacia uit 1678 op het binnenplein. Over de Fonteinallee bent u snel bij het fietspontje van Driel. U steekt de Rijn over waar de Polen in 1944 tevergeefs probeerden de overkant te bereiken in de strijd om de brug in Arnhem. U fietst via het sfeervolle Elst (leuke tussenstop bij tijd over) naar het prachtige Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. U kunt ook een 6 km kortere route kiezen: bij Ugchelen gaat u rechtstreeks naar Hoenderloo.

Dag 7:    Terugreis

Na een heerlijke nacht in een goed bed geniet u van een fantastisch ontbijtbuffet in het comfortabele Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Daarna eindigt uw fietsvakantie. 

Prijzen

Start:
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 24 september


Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 600.00
1-persoonskamer, ontbijt 900.00
Diner 195.00
Extra nacht (logies/ontbijt) 70.00
Huurfiets
Kinderfiets 60.00
Hybride 72.00
Premium fiets 120.00
Elektrische fiets 150.00
Extra service
Fietspechpas € 3.00 x 6 18.00
Kinder zitje € 5.00 x 6 30.00
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 6 18.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 6 36.00
Diefstalverzekering premium fiets € 6.00 x 6 36.00
Extra bagage € 5.00 x 6 30.00
Aanhangfiets € 6.00 x 6 36.00
Kinderkar € 17.50 x 6 105.00
Fietshelm per stuk 10.00

Startplaats:
Nijmegen

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Nijmegen - Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent ****

Arnhem - Van der Valk Hotel Arnhem ****

Apeldoorn - Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel ****

Praktische info

6 Overnachtingen inclusief

4 Sterren hotels

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Gedetailleerde route-boekjes met kaarten en toeristische informatie

Mogelijkheid tot huren van fietsen

7 dagen per week hotline service

Bagagevervoer inclusief

Nijmegen-Lent

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief

Misschien vindt u deze reizen ook leuk:
Om deze website goed te laten functioneren gebruiken we cookies. Cookie beleid. cookie instellingen aanpassen
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice