dbt
com
de
it
fr
es
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Veluwe Standplaats Tour
Veluwe Standplaats Tour
Soort :
Hybride :
E-Bike :
Reisduur :
4 dagen
Fietsdagen :
 2
Comfort :
Periode:
mrt apr mei jun jul aug sep
Code:
4-02
Natuur
Prijs vanaf € 280
Veluwe Standplaats Tour
Bekijk Foto's

Veluwe Standplaats Tour

Print

Fietsvakantie: Veluwe Standplaats Tour - 4 dagen

Stelt u zich eens voor: één worden met de natuur in haar puurste vorm, maar met de luxe en comfort van een koning. U fietst door uitgestrekte natuurgebieden over de Veluwe en ’s avonds verblijft u in het stijlvolle luxe Westcord Hotel de Veluwe, bekend om hun comfort, culinaire kwaliteiten en gastvrijheid. De routes verrassen u met een schat aan natuurschoon en interessante bezienswaardigheden.
 
Als u op de aankomst- en/of vertrekdag wilt fietsen, vraag dan middels het opmerkingenveld in het boekingsformulier extra dagen fietshuur aan.

Wilt u een dag langer verblijven: toeslag €80,- p.p.p.n. 

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Garderen
Dag 2: Rondrit: Noord of Oost Veluwe
Dag 3: Rondrit: Zuid of West Veluwe
Dag 4: De terugreis

Dag 1:    Aankomst in Garderen

Hotel de Werelt Garderen ligt in een uniek stukje Nederland: midden op de Veluwe. Vandaag hebt u alle tijd om van de prachtige natuur in de omgeving te genieten. Maar ook het gezellige Garderen is zeker een bezoek waard.

U ontvangt van ons in totaal 4 fietsroutes waaruit u kunt kiezen, met steeds 3 opties per rondrit:  

  • Rondrit Noord, richting Harderwijk (44 / 56 / 60 km)
  • Rondrit Oost, richting Apeldoorn (38 / 48 / 58 km)
  • Rondrit Zuid, richting Nationaal Park De Hoge Veluwe (toegangskaartjes inbegrepen), (38 / 53 / 61 km).
  • Rondrit West, richting Putten (44 / 54 / 62 km). 
Dag 2:    Rondrit: Noord of Oost Veluwe
56 km

Uitgestrekte bossen, paarskleurige heidevelden, pittoreske plaatsjes en gezellige stadjes: met de route Noord Veluwe krijgt u het allemaal te zien. U fietst over de Ermelose Heide, een heidegebied van maar liefst 343 hectare. U passeert de schilderachtige plaatsjes als Drie, Ermelo, Hierden en Leuvenum. Ook fietst u langs het mooie oude Hanzestadje Harderwijk. 

U kunt ook kiezen voor een kortere route die niet langs Ermelo, Harderwijk en Hierden gaat (44 km) of een lange variant met een lusje dwars over het Beekhuizerzand (60 km). 

Oost Veulwe                                                                                                                                                                                                      48 km 

Deze route gaat grotendeels door en langs het Kroondomein Het Loo, het grootste landgoed van Nederland, het meeste in bezit van de koninklijke familie. U komt ook bij hun voormalige paleis, nu een museum met prachtige tuinen. Dankzij de vele beekjes die vanaf de Veluwe richting de IJssel stromen komt u in een fris groen landschap terecht.

U kunt deze dag ook kiezen voor een kortere route die niet langs Apeldoorn met het paleis gaat (38 km) of een langere route die langs vele grafheuvels en de Celtic Fields gaat, verder komt u door het leuke dorp Vaassen en fietst u over de voormalige spoorlijn ‘de Baronnenlijn’ naar de fraaie watermolen van Wenum (58 km). 

Sluit uw dag ontspannen af in de sauna of het solarium, of met een duik in het verwarmde buitenzwembad van het hotel.

Dag 3:    Rondrit: Zuid of West Veluwe
53 km

De route over de Zuid-Veluwe gaat naar het Nationaal Park De Hoge Veluwe (toegangskaartje inbegrepen) en u ontdekt hoe mooi ongerepte natuur kan zijn. Middenin in dit schitterende natuurgebied vindt u het Kröller-Müller Museum met o.a. een uitgebreide collectie schilderijen van Vincent van Gogh en de prachtige beeldentuin. U fietst langs de uitgestrekte heidevelden en zandduinen en -verstuivingen bij Kootwijk en Hoog Buurlo. Ook passeert u Radio Kootwijk. 

U kunt ook kiezen voor een kortere route en dit combineren met een wandeling over het Kootwijkerzand, u mist dan wel Nationaal Park De Hoge Veluwe (38 km). De lange variant omvat een grotere deel van het National Park De Hoge Veluwe (61 km).

West Veluwe                                                                                                                                                                                                   54 km
Deze route brengt u langs de mooiste plekjes op de West-Veluwe. U fietst door prachtige natuurgebieden op Landgoed Boeschoten en rond Voorthuizen en De Appelse Heide. De route leidt u ook naar kust- en recreatiegebied Strand Nulde, geweldig om te zwemmen of luieren op het strand. 

U kunt ook kiezen voor een kortere route en daarbij slaat u Voorthuizen en De Appelse Heide over (44 km). Bij de lange route volgt u, na strand Nulde, de oude kust verder noordwaarts.  Via de agrarische gebied rond de oude buurtschappen Horst en Telgt en langs het subtropische zwembad “Bospad Putten” komt u in het Sprielder Bos (62 km).

Dag 4:    De terugreis

Vandaag eindigt de Veluwe route. Maar niet nadat u zich voor de laatste keer hebt laten verwennen met een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt vertrekt u richting huis.

*) U kunt zelf kiezen welke van de 4 dagtouren u fietst. 

Prijzen

Start:
Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 28 september


Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 275.00
1-persoonskamer, ontbijt 425.00
Extra nacht tweepersoonskamer (logies/ontbijt) 80.00
Huurfiets (d/h)
Kinderfiets 55.00
Hybride 65.00
Elektrische fiets 135.00
Extra service
Fietspechpas € 6.67 x 3 20.00
Kinder zitje € 8.33 x 3 25.00
Fiets diefstalverzekering € 5.00 x 3 15.00
E-bike diefstalverzekering € 10.00 x 3 30.00
Aanhangfiets € 10.00 x 3 30.00
Kinderkar € 29.17 x 3 87.50
Fietshelm per stuk 10.00
SGR per stuk 5.00

Startplaats:
Garderen

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan proberen wij een vergelijkbaar alternatief te boeken waar mogelijk.
Bij het selecteren van de hotels proberen wij zo veel mogelijk rekening te houden met een veilige afgesloten fietsenstalling. Echter kunnen we dit niet bij alle hotels garanderen en is dit mede afhankelijk van het aantal fietsen van andere hotelgasten.  

Hotel de Werelt Garderen
Hotel de Werelt Garderen **** (Garderen)
Fietsen

Als u niet zelf uw eigen fiets mee wenst te nemen, kunt u bij ons een fiets huren. Onze toerfietsen zijn 24-versnellingen. Hieronder vindt u alle informatie over onze huurfietsen.

Bij uw eerste hotel staan uw huurfietsen voor u klaar. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de sleutels van uw fietsen en wijzen u naar de fietsenstalling. Alle fietsen zijn voorzien van kettingsloten.

Waarom Nederlanders geen helm dragen!

 

 

 

 

 

Onze hybride fietsen hebben 24-versnellingen met handremmen. 
De hybride fiets weegt ca. 16,5 kilo.

Huurfiets

De e-bikes hebben een kleine elektromotor en accu, die bij de hotels opgeladen kunnen worden. U moet nog steeds trappen: een e-bike maakt het trappen alleen veel gemakkelijker. Enige ervaring met e-bikes wordt aanbevolen, omdat de fietsen sneller accelereren en zwaarder zijn dan gewone fietsen (door de elektromotor). Een e-bike weegt ca. 25 kilo. De actieradius op een volle batterij is +/- 100 KM. Voor de e-bike adviseren wij een minimale hoogte van 160 cm.

E-bike

Voor kinderen met een lichaamslengte van tenminste 125 cm hebben wij ook kinderfietsen beschikbaar (deze zijn 24”of 26” voor kinderen die groter zijn dan 140 cm).
Een kinderfiets heeft handremmen en ten minste 7-versnellingen.
De maximale lichaamslengte voor een kinderfiets is 155 cm. 

24" kinderfiets:

26" kinderfiets:

Kinderfiets 26 inch

Bidon

Dutch Biketours verzorgt geen waterflessen of bidons. Daarnaast kunnen wij ook niet garanderen dat er een bidonhouder op de fiets zit. U ontvangt altijd één fietstas, dus u kunt uw bidon altijd in uw fietstas opbergen. 


Fietsbel

Al onze huurfietsen hebben een fietsbel.


Fietstas

Eén fietstas is inclusief bij onze standaard hybride fietsen en e-bikes. 

Hoogte: 42 cm
Diepte voorkant naar zijkant: 17 cm
Breedte bovenkant: 32 cm
Breedte onderkant: 23 cm
Inhoud: 20 liter

De fietstassen hebben een gemakkelijk click-on/click-off systeem. De fietstassen zijn waterdicht, zodat uw spullen droog zullen blijven.


Fietsverlichting

Al onze huurfietsen hebben voor- en achterverlichting. Wanneer u op het knopje op de lamp drukt, zal deze drie keer flitsen. Dit betekent dat de verlichting automatisch aan gaat zodra het donker wordt.

Als u nogmaals drukt, flitst de lamp één keer en zijn de lampen uitgeschakeld.


Helmen

Helmen zijn niet verplicht in Nederland, maar kunnen gehuurd worden voor € 10,- per stuk.
Beschikbare maten: Volwassenen: 54 - 61 cm, Kinderen: 50 - 55 cm (alleen voor kinderen vanaf 5 jaar).


Kinderzitjes

Voor kinderen tot 30 maanden oud (max. 15 kilo) is het mogelijk om een voorzitje te huren. Dit is niet mogelijk bij e-bikes, in verband met de display van de fiets.

Voor kinderen ouder dan 30 maanden (max. 22 kilo) is het mogelijk om een achterzitje te huren. Dit is ook mogelijk bij een e-bike.

De prijs voor beide type zitjes is € 5,- per dag.


Pedalen

Al onze huurfietsen komen met reguliere pedalen, dus geen click- of SPD pedalen.


Quickrelease

Al onze huurfietsen hebben een quickrelease systeem. Hierdoor wordt het aanpassen van de hoogte van de sturen en zadels gemakkelijk en heeft u geen gereedschap nodig.


Remmen

Al onze huurfietsen voor volwassenen hebben handremmen. 


Reparatieset

Er wordt een klein bandenplaksetje meegeleverd, welke u kunt vinden in uw fietstas. Wanneer een huurfiets een ander probleem heeft, raden wij u altijd aan om naar een fietsenmaker te gaan of om het noodnummer voor fietspech te bellen. Dit laatste telefoonnummer vindt u in uw reisbescheiden, indien u deze service heeft bijgeboekt.


Sloten

Onze huurfietsen hebben een insteekslot (een kabelslot dat aan het ringslot van de fiets vastzit, zie afbeelding).

U moet uw fietsleutel een kwartslag draaien, de pin van het kabelslot uit het ringslot halen en deze vastmaken om een paal/hek etc.

Wanneer u de pin weer terugsteekt in het ringslot, dient u het ringlsot vervolgens op slot te zetten zoals u gewend hebt en beide sloten zullen op slot zitten.


Zadels

Zadels kunnen gemakkelijk in hoogte versteld worden zonder gereedschap, zie 'Quickrelease'.
De zadels hebben geen gelcover.


We hebben een beperkt aantal tandems beschikbaar op aanvraag.
Tandems zijn geschikt voor twee volwassenen.
De framemaat van de tandems zijn 48 cm.
We gebruiken voornamelijk het model Victoria Spezial 8.7.
Deze tandem heeft 24-derailleur versnellingen of nuvinci versnellingen.
De hoogte van de sturen kan niet worden aangepast.

We hebben een beperkt aantal familietandems beschikbaar op aanvraag. 
De familietandems hebben 7-versnellingen en zijn geschikt voor één volwassene en één kind van tenminste 125 cm groot.

Een aanhangfiets is een goed alternatief voor kinderen tussen ca. 100 cm en 125 cm groot. Kinderen kunnen zelf fietsen op hun eigen tempo, maar hoeven zich niet bezig te houden met het overige verkeer.

De aanhangfiets is niet voor alle reizen beschikbaar. 

 

Een kinderkar kan gebruikt worden voor maximaal twee kinderen van maximaal 100 cm en maximaal 35 kilo in totaal. 
Wij gebruiken voornamelijk de XLC Duo 2 kinderkar.
Een kinderkar is niet mogelijk in combinatie met een e-bike.

Lekker fietsen en veel kilometers fietsplezier, dat wensen we u toe. Maar helaas is er een kans (hoe klein ook) op pech onderweg. Daarom is er nu de pech-onderweg-service via onze partner ANWB pechhulp. Deze service is €4 per fiets per dag. U ontvangt een pechpas waarmee u als het ware altijd uw fietsenmaker bij de hand heeft, die u in geval van pech kosteloos verder helpt. Bij eigen fietsen betaalt u alleen de nieuwe onderdelen, bij huurfietsen dragen wij zorg voor de betaling.
De Pechhulppas geeft recht op kosteloze reparatie bij pech onderweg. Kan uw fiets op de pechlocatie niet gemaakt worden of kunt u niet meer verder fietsen, dan vervoert ANWB u en uw rijwiel.
Fietst u samen met iemand anders, dan vervoert ANWB ook uw reisgenoot en diens fiets (max. 1 extra persoon). Samen uit, samen thuis!

Wilt u uw fiets verzekeren tegen diefstal?
Dat kan. Dit kost €3,- per dag per standaard hybride fiets.
Voor een e-bike, premium fiets of race fiets kost dit €6,- per dag per fiets.
Zie ook de voorwaarden voor huurfietsen.

Als een huurfiets gestolen wordt of beschadigd raakt, houden we de gast verantwoordelijk.
Als uw verzekering deze zaken niet vergoed, dient u de eventuele kosten zelf te betalen.

Artikel 1 Huursom
De huursom is bepaald aan de hand van het bij de boeking geldende tarief of is naderhand overeengekomen. De tarieven staan vermeld op de website van Dutch Biketours. 

Artikel 2 Betaling
a. De huursom evenals alle andere te zake van de huurovereenkomst verschuldigde bedragen dienen vóór de beschikbaar stelling van de fiets(en) te zijn voldaan

b. Indien de huurder door welke oorzaak dan ook geen gebruik kan maken van de fiets(en) draagt de verhuurder voor de daaruit voortvloeiende kosten en schaden geen aansprakelijkheid.

c. In het geval in het vorige lid bedoeld blijft de huurder verplicht de volledige huursom en eventuele andere in de (af-)rekening vermelde bedragen te voldoen, in overeenstemming met de reisvoorwaarden van Dutch Bike Tours tenzij hij met betrekking tot de huursom aantoont, dat het niet kunnen gebruiken van de fiets(en) een gevolg was van een defect dat al aanwezig was bij de aanvang van de huurperiode. 

Artikel 3 Huurperiode
a. De huurperiode is de periode gelegen tussen de tijdstippen van aanvang (dag van aankomst) en einde (dag vóór vertrek) van de fietsvakantie, conform de boekingsbevestiging.

b. Verlenging van de huurperiode kan slechts plaatsvinden na toestemming van de verhuurder en wel tegen de (verlengings-)tarieven als bedoeld in artikel 1.

c. Tussentijdse inlevering van de fiets(en) doet de huurovereenkomst eindigen zonder dat recht op vermindering van de in het contract vermelde of de wegens verlenging vermeerderde huursom bestaat.

d. De fiets(en) moet(en) bij het uitgiftehotel worden ingeleverd uiterlijk op de in de betreffende boekingsbevestiging overeengekomen periode.

e. Zijn de fiets(en) niet binnen de overeengekomen huurperiode bij het beginhotel ingeleverd, dan loopt de huur door tot het tijdstip dat de fiets(en) wordt (worden) ingeleverd of door de verhuurder is (zijn) ontvangen, tegen de tarieven als bedoeld in artikel 1, vermeerderd met een boete van € 25,00 voor elke dag dat de fiets(en) te laat wordt (worden) ingeleverd of ontvangen zijn en onverminderd het recht op vergoeding van eventuele door de verhuurder te lijden kosten en schaden.

f. Onverminderd het bepaalde in het vorige lid heeft de verhuurder in dat geval het recht om de huurovereenkomst ontbonden te verklaren zonder rechterlijke tussenkomst en de teruggave van de fiets(en) onverwijld te vorderen of deze terug te nemen waar en bij wie de fiets(en) zich ook bevindt (bevinden). Deze bevoegdheid heeft de verhuurder ook indien de huurder enige voorwaarden van de huurovereenkomst niet naleeft. 

Artikel 4 Gebruik
a. De fiets(en) mag (mogen) slechts gebruikt worden overeenkomstig hun normale bestemming en door de in het huurcontract genoemde berijders(s). De fiets(en) moet(en) bij verhuurders adres schoon worden ingeleverd in de staat waarin de fiets(en) werd(en) ontvangen.

b. De huurder dient als een goed huisvader voor de fiets(en) te zorgen. Zo dient huurder alle voorzorgsmaatregelen te treffen tegen beschadigingen, verlies of diefstal.

c. De fiets(en) mag (mogen) niet gebruikt worden op het strand of op zandpaden in de duinen, behalve wanneer geen gebruik gemaakt kan worden van verharde paden en/of wegen.

Artikel 5 Schade, verlies en diefstal
a. De huurder is aansprakelijk voor beschadigingen aan of verlies van de fiets(en) of onderdelen daarvan, zomede van fietssleutels en ketting(en)/sloten, tegen bedragen welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld,. De fiets(en) is (zijn) niet verzekerd tegen aansprakelijkheid- of cascoschade.

Artikel 6. Verzekering tegen diefstal
a. De fiets(en) kan (kunnen) verzekerd worden tegen diefstal. Verzekerd is: Schade door diefstal van de fiets, evenals schade aan de fiets als gevolg van die diefstal. Schade ten gevolge van een poging tot diefstal of diefstal van onderdelen is niet verzekerd. 

Artikel 7. Premie
a. De premie voor de diefstalverzekering bedraagt € 3,00 per dag per standaard hybride fiets.

Voor een elektrische fiets, premium fiets of racefiets € 6,00 per dag per fiets. Het in rekening te brengen aantal dagen is in overeenstemming met het aantal fietsdagen zoals vermeld in de boekingsbevestiging. 

Artikel 8. Aansprakelijkheid
a. Heeft de huurder vooraf geen fietsverzekering bij de verhuurder afgesloten dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld.

b. Heeft de huurder wel een diefstal verzekering bij de verhuurder afgesloten, maar de huurfiets niet met het vaste slot op slot gezet, kan aan de verhuurder niet het originele fietssleuteltje overhandigen en kan een door de politie opgemaakt proces-verbaal niet overleggen, dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 

Artikel 9. Kosten tijdens huurperiode
Alle lasten en belastingen ter zake van de fiets(en) is (zijn) voor rekening van de huurder. Evenzo zijn voor zijn rekening alle kosten aan het gebruik daarvan verbonden, zoals stalling, onderhoud en reparaties.

Praktische info
 

 

3 Overnachtingen inclusief

4 Sterren hotel

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief

Gedetailleerde route-boekjes met kaarten en toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Putten

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief

Reis info

De dichtstbijzijnde luchthaven is Flughafen Düsseldorf (DUS) of Amsterdam Airport Schiphol (AMS)

De trein van Schiphol naar Apeldoorn vertrekt 2 keer per uur. De reistijd is ongeveer 1,5 uur. Een enkele reis kost ca. € 20, - per persoon excl. Fiets.

Kijk voor dienstregelingen en tickets op www.ns.nl. Vanaf station Apeldoorn neem je de bus naar Garderen. Dit duurt ongeveer 30 minuten en kost ongeveer € 4,50 per persoon. Geen fietsen toegestaan op bussen. Voor dienstregelingen en tickets: www./9292.nl.

Reviews

18-06-2015

....zeker positief en voor herhaling vatbaar!....

Misschien vindt u deze reizen ook leuk:

Dutch Bike Tours gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice