dbt
com
de
it
fr
es
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Vijflandenreis
Vijflandenreis
Hybride :
E-Bike :
Reisduur :
10 dagen
Fietsdagen :
 9
Comfort :
Periode:
mei jun jul aug sep
Code:
NL06040
Historie Cultuur Natuur
Prijs vanaf € 1.023
Vijflandenreis
Bekijk Foto's

Vijflandenreis

Print

Fietsvakantie: Vijflandenreis - 10 dagen

Prachtige combinatie van de Maasroute & Vennbahn fietsvakantie door 5 verschillende Europese landen! Start in Maastricht en volg de Maas tot aan het Franse Sedan. Fiets over de Belgische hoogvlaktes langs Bouillon en Bastogne naar Luxemburg en neem de schitterende 'Vennbahn' route. Via Ourdal en Hoge Venen naar het Duitse Monschau om vandaaruit weer koers te zetten naar Nederland.

 

Deze reis wordt uitgevoerd door: 

lees meer >>
Route
Dag 1: Maastricht/’s-Gravenvoeren - Luik
Dag 2: Luik - Namen
Dag 3: Namen - Givet
Dag 4: Givet - Charleville Mézières
Dag 5: Charleville Mézières - Bouillon
Dag 6: Bouillon - Bastenaken
Dag 7: Bastenaken - Sankt-Vith
Dag 8: Sankt-Vith - Monschau
Dag 9: Monschau - Maastricht/’s-Gravenvoeren
Dag 10: Vertrek vanuit Maastricht/’s-Gravenvoeren

Dag 1:    Maastricht/’s-Gravenvoeren - Luik
36 km

Op eigen gelegenheid naar Maastricht, de oudste stad van Nederland. Voor u staat hier koffie/thee en Limburgse vlaai klaar als welkom (bagage afgeven in het hotel voor 13.00 uur)! Daarna fietstocht van Maastricht naar Luik (B), ook wel ‘De Vurige Stede’ genaamd. Op weg naar België fietst u door het dal van de Jeker (welke in Maastricht in de Maas uitmondt) naar het schilderachtige dorpje Kanne. Kort daarop zult u geboeid kijken naar de scheepvaart in de nieuwe sluis van Ternaaien/Lanaye, 225 meter lang en 25 meter breed. Vanaf hier over de RAVeL , via het gezellige stadje Visé, naar Luik. De laatste kilometers voeren langs grote kranen, roestige boten en oude maar bedrijvige industrieterreinen. (In het Frans: Liège).

Dag 2:    Luik - Namen
74 km

Heel verrassend is het veilige fietspad langs de Maas, dwars door Luik. Daarna volgt u eerst het ‘spoor’ van John Cockerill om de Luikse agglomeratie te verlaten. Volg de wegwijzers RAVeL <la Meuse à vélo>. Van zo dichtbij is het hoogovencomplex in Seraing wel heel indrukwekkend. Even verder is de ‘shop’ van kristalfabriek ‘Val St. Lambert’ een pauze waard. Vervolgens fietst u over rustige weggetjes, langs typisch Waalse dorpjes, (op korte afstand van de Maas) richting Huy. Kort voor Huy volgt u dan weer even het fietspad langs de Maas en hier is de kerncentrale van Tihange ook weer een zeer opvallend industrieel complex. De ‘Grand Place’ in Huy is daarna een ideale plek voor een middagpauze. De route langs de Maas naar Namen is daarna een route waarbij de natuur geleidelijk weer de overhand krijgt. (70,0 km).

Dag 3:    Namen - Givet
55 km

Voor wie de fietstocht naar Haybes (Frankrijk) te lang mocht zijn, bestaat de mogelijkheid de route langs de Maas tussen Namen en Dinant, vanuit de trein te bekijken. Wie in Namen al op ‘het stalen ros’ stapt is weer snel op de Maasoever. Tot in Dinant vervolgt u dan de Ravel . U passeert o.a. het aardbeiendorp Wépion. Ook de ‘Tuinen van Annevoie’ zijn zeker een bezoekje waard. In Dinant moet u beslist de tijd nemen om van het stadje en van de vele terrasjes langs de Maas te genieten.

Voorbij Dinant passeert u het prachtige ‘Chateau Freyr’. Om even verder in Hastière enige kilometers te vervolgen op het voormalige spoorlijntje L156 van Hastière naar Mariembourg. In het Franse Givet, met het indrukwekkende ‘Fort van Charlemont’, verlaat u deze route om door het gezellige centrum weer terug te gaan naar de Maasoever. Daar begint de ‘Voie Verte Trans-Ardennes‘ die u tot in Haybes volgt. (80,0 km of 50,0 km).

Dag 4:    Givet - Charleville Mézières
83 km

Vervolg van de fietstocht langs de Maas op de ‘Voie Verte Trans-Ardennes’, richting Charleville Mézières. Een van de figuurlijke hoogtepunten op deze dag is het bezoek aan het charmante plaatsje Monthermé. Eindpunt vandaag is Charleville-Mézières, bekend vanwege het prachtige historische centrum. (55,0 km).

Dag 5:    Charleville Mézières - Bouillon
50 km

In september 2015 vond de opening plaats van een nieuwe uitbreiding van de ‘Voie Verte Trans-Ardennes’ langs de Maas tot voorbij het stadje Sedan. Door een schilderachtig landschap volgt u de Maas naar Sedan, wereldberoemd vanwege de grootste burcht van Europa. En hier is dan tevens het einde van de route langs de Maas. Na een (lunch-)pauze volgt het eerste deel van de <verbindingsroute> naar weer een historische plek: het stadje Bouillon met het imposante kasteel van Godfried van Bouillon.

De route naar Bouillon leidt via een rustig weggetje richting Frans-Belgische grens en gaat geleidelijk aan ‘omhoog’ (gemiddeld stijgingspercentage 3%). ‘Boven’ aangekomen passeert u de grens met België, waarna een verrukkelijke afdaling naar het hotel in Bouillon volgt. (50,0 km).

Dag 6:    Bouillon - Bastenaken
71 km

Voor het vervolg van de door het zuiden van België verlaat u via een stijgende weg het prachtige stadje. Daarna volgen nog een tweetal pittige klimmen voordat u het dorpje Cugnon bereikt. Hier staat in Hotel des Roches een beloning voor de geleverde inspanningen voor u klaar, in de vorm van een kopje koffie/thee en een heerlijk stuk versgebakken appeltaart. Vervolgens pedaleert u op rustige weggetjes over een golvende hoogvlakte, geflankeerd door een agrarisch landschap, met veel karakteristieke dorpjes waar de tijd lijkt stil gestaan te hebben. Geniet u van prachtige panorama’s! Aan het einde van de etappe volgt u weer een stukje RAVeL-route (op het voormalige spoorlijntje Ligne 163 van Libramont via Bastogne naar Gouvy). In de etappeplaats Bastogne zijn veel monumenten welke herinneren aan de slag om de Ardennen aan het einde van WO II. Optioneel: eenvoudige lunch op boerderij La Ferme du Grand Enclos in Granvoir

Dag 7:    Bastenaken - Sankt-Vith
62 km

Vanaf het ‘Gare du Sud’ in Bastogne volgt u in noordelijke richting de RAVeL 163, een van de mooiste fietspaden van het RAVeL-netwerk. Ten zuiden van Gouvy, aan het einde van deze RAVeL route, fietst u in oostelijke richting naar de Belgisch-Luxemburgse grens. Even later fietst u door een licht golvend Luxemburgs landschap en over rustige weggetjes richting ‘Vennbahn’-route. In Huldange, het hoogste punt van Luxemburg (558,5 m N.A.P.), bereikt u de ‘Vennbahn’ en passeert u even later de Luxemburgs-Belgische grens. De landschappelijk prachtige route, nu weer in België, leidt u naar Burg-Reuland. Dit is een nieuw monumentaal ‘hoogtepunt’. De burchtruïne van Reuland torent op indrukwekkende wijze hoog boven het dorp uit. Verder gaat het dan via Hemmeres, een Duitse enclave, naar Sankt-Vith, het eindpunt van deze dag.

Dag 8:    Sankt-Vith - Monschau
53 km

Op het nieuw geasfalteerde fietspad tussen Sankt-Vith en Waimes is het heerlijk fietsen richting Duits-Belgisch Natuurpark Ardennen-Eifel. Via Montenau (rokerij Ardenner ham) en Sourbrodt (voormalig station aan de ‘Vennbahn’) komt u in Kalterherberg waar diverse mogelijkheden zijn voor een smakelijke lunchpauze. Enige kilometers verder verlaat u het ‘Vennbahn’-fietspad om enige kilometers door het Rurdal te fietsen op weg naar Monschau, waar vandaag de finish is. In het knusse Eifelstadje vindt u mooie vakwerkhuizen, leuke winkeltjes, gezellige terrasjes en goede restaurants.

Dag 9:    Monschau - Maastricht/’s-Gravenvoeren
85 km

Op de slotdag vanuit het centrum van Monschau terug naar het ‘Vennbahn’-fietspad. Een bezoek aan het monumentale stadje Kornelimünster is een ‘must’. Na een lange afdaling bereikt u de stad van Karel de Grote: Aken. Van daar scheiden ons nog enkele kilometers naar de grens met Nederland en het stadje Kerkrade. Daar stapt u op de trein naar Maastricht en glijdt het Zuid-Limburgse heuvellandschap als een langgerekt schilderachtig panorama aan u voorbij.

Dag 10:    Vertrek vanuit Maastricht/’s-Gravenvoeren

Na het ontbijt is het arrangement ten einde en vertrekt u op eigen gelegenheid naar huis.

Prijzen

Start: 

15/05, 22/05, 29/05, 05/06, 12/06, 19/06, 26/06, 03/07, 10/07, 17/07, 31/07, 07/08, 14/08, 21/08, 28/08, 04/09


Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 1,015.00
1-persoonskamer, ontbijt 1,465.00
Extra nacht tweepersoonskamer (logies/ontbijt) 80.00
Huurfiets (d/h)
Hybride 150.00
Elektrische fiets 200.00
Extra service
Calamiteitenfonds € 0.28 x 9 2.50
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 9 27.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 9 54.00
Fietshelm per stuk 12.50
SGR per stuk 5.00

Startplaats:
Maastricht of ’s-Gravenvoeren

Extra overnachting in Maastricht / 's-Gravenvoeren op aanvraag.

Inbegrepen:
1x Koffie/thee en gebak (dag 6)

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan proberen wij een vergelijkbaar alternatief te boeken waar mogelijk.
Bij het selecteren van de hotels proberen wij zo veel mogelijk rekening te houden met een veilige afgesloten fietsenstalling. Echter kunnen we dit niet bij alle hotels garanderen en is dit mede afhankelijk van het aantal fietsen van andere hotelgasten.  

Luik - Mercure Hotel Liège City Centre****

Namen - Ibis Namur Centre***

Givet - Hotel les Reflets Jaunes***

Charleville Mézières - Kyriad Charleville Mézières***

Bouillon - Hotel de la Poste****

Bastenaken - Hotel Leo at Home***

Sankt-Vith - Relaxhotel Pip Margraff***

Monschau - Hotel de Lange Man***

Maastricht - Buitenplaats Vaeshartelt ***

Praktische info

9 overnachtingen inclusief

3/4 sterren hotels

Toeristenbelasting niet inbegrepen, ter plaatse te voldoen

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Gedetailleerde route-boekjes met kaarten en toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7 dagen per week service hotline

Bagagevervoer inclusief

NH Maastricht ligt op ca. 450m loopafstand van station Maastricht centraal

de auto kan kosteloos geparkeerd worden bij het starthotel in Maastricht. In 's-Gravenvoeren kunt u niet kosteloos parkeren bij het hotel (kosten ca. € 20,- per dag) maar is er op 300 meter van het hotel wel een openbare (onbewaakte) gratis parkeerplaats.

GPS tracks beschikbaar

Misschien vindt u deze reizen ook leuk:

Dutch Bike Tours gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice