com
de
it
fr
es
Amsterdam
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Parijs - Amsterdam
Parijs - Amsterdam
Niveau :
Reisduur :
12 dagen
Fietsdagen :
 10
Comfort :
Periode:
apr mei jun jul aug
Code:
12-02
Historie Amsterdam Cultuur Natuur Steden
Prijs vanaf € 1.295
Parijs - Amsterdam
Bekijk Foto's

Parijs - Amsterdam

Print

Fietsvakantie: Parijs - Amsterdam - 12 dagen

Een droomreis!
Vanaf de Eiffeltoren in Parijs fietsen tot de Amsterdamse grachten.

Deze twee wereldsteden vol met geschiedenis, musea en wereldberoemde gebouwen zijn het begin en eindpunt van uw reis door 3 verschillende landen.

De fietstocht voert door gevarieerd landschap, terwijl u onderweg mooie steden aandoet als Gent, Antwerpen en Gouda. 

Een ware belevenis beginnend van het schitterende Frankrijk met ‘de lichtstad Parijs’, via de middeleeuwse steden in België, naar het waterrijke Nederland met zijn perfecte fietspaden.
En wat nou beter dan ook nog te mogen fietsen door de landen die bekend staan om hun eten, bieren en wijnen!

 

Route
Dag 1: Aankomst Parijs
Dag 2: Parijs - Chantilly/Senlis
Dag 3: Chantilly/Senlis - Compiègne
Dag 4: Compiègne – Saint Quentin
Dag 5: Saint Quentin - Cambrai
Dag 6: Cambrai – Tournai
Dag 7: Tournai – Gent
Dag 8: Gent – Antwerpen
Dag 9: Antwerpen - Breda
Dag 10: Breda - Gouda
Dag 11: Gouda – Amsterdam
Dag 12: Vertrek Amsterdam

Dag 1:    Aankomst Parijs

Uw fietsvakantie begint in “de lichtstad” Parijs. Er is zoveel te doen in deze stad: maak een wandeling langs de oevers van de Seine of door de bekende wijk Montmartre. Of bezoek de bekende attracties zoals de Sacre Cœur Basiliek, de Notre Dame kathedraal, het Louvre museum met de Mona Lisa of natuurlijk de Eiffeltoren.   

! Fietsen zijn niet toegestaan in de trein van Amsterdam naar Parijs (of andersom). Daarom raden wij aan om deze reis te boeken met huurfietsen, die u aan het einde van de reis kunt achterlaten in het hotel in Amsterdam. 

Dag 2:    Parijs - Chantilly/Senlis
72 km

Via het Canal Saint Martin verlaat u Parijs; een waar openluchtmuseum. Tot aan Gressy volgt u voor 30 kilometer het mooie fietspad van het Canal de l'Ourcq, welke een autovrije veilige route uit Parijs geeft. Door het hart van de natuur van “Ile de France" bereikt u Senlis, een koninklijke residentie in de middeleeuwen, en dus vol met rijke historie en musea.

Dag 3:    Chantilly/Senlis - Compiègne
66 km

Prestigieuze kastelen, middeleeuwse steden en groot bosgebied staan vandaag op het programma. Chantilly is wereldberoemd om zijn kasteel, de grote stallen, het porselein en de gastronomie (ja, de bekende room van Chantilly is hier uitgevonden). 
U passeert Béthisy-Saint-Pierre (wat een omweg waard is) om vervolgens het plateau van Nery over te steken.
De tocht gaat verder langs de rivier de Automne en door het bos en eindigt in Compiegne, vol met charmante winkelstraten en musea met gevarieerde collecties.

Dag 4:    Compiègne – Saint Quentin
79 km

Al vroeg op de route van vandaag komt u langs van de abdij van Ourcamps. Een bezoek aan deze abdij is zeker aan te raden. Maar ook de stad Noyon is een stop waard. Noyon staat bekend als de stad van kunst en geschiedenis, en ademt een middeleeuwse sfeer uit.
Fiets daarna verder door grote natuurgebieden (met meer dan 200 vogelsoorten) in de vruchtbare vallei van de Oise. Na een heerlijke dag vol met indrukken komt u aan in Saint Quentin, bekend om zijn straten en gebouwen in Art-Deco stijl.

Dag 5:    Saint Quentin - Cambrai
50 km

Via kleine heuvelachtige weggetjes fietst u door Franse dorpjes en over grond vol met gedenktekens aan de Eerste Wereldoorlog. Onderweg bereikt u een juweeltje: de abdij van Vaucelles. De abdij is ongewoon door de constructie, zijn afmetingen en de kwaliteit van de restauratie. Een paar pedaalwentelingen verder passeert u de bronnen van de rivier de l'Escault.
Uw eindbestemming vandaag is Cambrai. Deze stad mag u eigenlijk niet verlaten worden zonder de beroemde "Bétises de Cambrai" te proeven.

Dag 6:    Cambrai – Tournai
75 km

Vandaag verlaat u Frankrijk en fietst u België binnen.
Onderweg komt u eerst in het Franse regionale park; Parc Naturel Régional Scarpe-Escaut, waar de rivier l'Escaut stroomt tussen de bossen, vijvers en moerassen bevolkt door verschillende diersoorten. Niet alleen de natuur is mooi, maar ook de UNESCO mijndorpen zijn een bezoek waard.

Dag 7:    Tournai – Gent
79 km

Terwijl u de klokkentoren van Tournai achter u laat, verlaat u Wallonië en fietst u de provincie Vlaanderen binnen.  De rivier de Schelde is nog steeds uw gids als u fietst naar Oudenaarde, bekend uit de "Ronde van Vlaanderen". De trekpaden langs de rivieren zijn inmiddels omgezet in gladde fietspaden, waardoor u heerlijk ver weg kunt kijken door de open velden die Vlaanderen rijk is. Probeer onderweg ook zeker één van Belgisch beroemdste producten; "Geraardsbergse Mattentaart".

De rivier de Schelde is nog steeds uw gids als u fietst naar Oudenaarde, bekend uit de "Ronde van Vlaanderen". De trekpaden langs de rivieren zijn inmiddels omgezet in gladde fietspaden, waardoor u heerlijk ver weg kunt kijken door de open velden die Vlaanderen rijk is. Probeer onderweg ook zeker één van Belgisch beroemdste producten; "Geraardsbergse Mattentaart". 

Aan het einde van de dag bereikt u Gent; de Belgen benoemen dit zelf als hun mooiste stad, en het zal u ook zeker betoveren!

Dag 8:    Gent – Antwerpen
90 km

Noordwaarts langs de Schelde verlaat u Gent. De brede Schelde is niet alleen een natuurlijke maar ook een toeristische attractie. De route brengt u direct in het toeristische hart van Antwerpen. Antwerpen is de grootste stad in Vlaanderen en de belangrijkste havenstad van België. Breng ook zeker een bezoek aan de hippe en trendy delen van de stad; 't Zuid en Het Eilandje. 

Dag 9:    Antwerpen - Breda
73 km

Vandaag verlaat u België en gaat u verder naar het zuiden van Nederland. De Brabantse gastvrijheid in deze regio nodigt uit voor een tussenstop met een kopje koffie en een groot stuk taart. Vandaag voert de route merendeels door bosrijke omgeving o.a. door de Kalmthoutse Heide, een prachtig grensoverschrijdend natuurgebied tussen Nederland en België. Na een mooie fietsdag bereikt u Breda. De voorouders van onze koninklijke familie hebben Breda omgebouwd tot een prachtige stad met veel imposante gebouwen.

Dag 10:    Breda - Gouda
81 km

De route gaat langs één van de weinig overgebleven zoetwatergebieden in Europa: het Biesbosch. Daarna fietst u naar de stad Dordrecht, één van Nederlandse oudste steden en een goede plek om te stoppen voor een welverdiende lunch. Een bezoek aan de historisch haven met zijn fraaie monumentale gebouwen is een aanrader.   

Het hoogtepunt van de route van vandaag is één van Nederlands meest populaire toeristisch trekpleisters: molencomplex Kinderdijk. Deze negentien typisch Hollandse molens prijken in een net zo typisch Hollands landschap en zijn een waar Nederlands icoon. Heeft u altijd al willen weten hoe u een molenaar wordt? U leert het hier. Ook ontdekt u hoe een authentieke windmolen werkt, bezoekt u de molenwerkplaats en bekijkt u hoe een molen wordt gebouwd.

De tocht voert verder naar de stad Gouda die over de hele wereld bekend staat om zijn gelijknamige Goudse kaas. Behalve vanwege kaas, staat Gouda ook bekend om zijn stroopwafels en kaarsen. Gouda is dus dé plek om typisch Hollandse waren in te slaan. Maakt u ook zeker een vroege avondwandeling langs de mooie kanalen en indrukwekkende oude gebouwen.

Let op! U volgt enkel de fietsroute door de Biebosch op dagen dat het pontje 't Leeuweveerke vaart. Deze gaat niet dagelijks. Momenteel vanwege coronamaatregelen vaart het pontje helemaal niet.
Op de dagen dat deze niet vaart, volgt u de alternatieve route.

Dag 11:    Gouda – Amsterdam
78 km

De laatste fietsdag voordat u in uw eindbestemming Amsterdam aankomt!
Midden in Nederlands grootste stedelijk gebied De Randstad ligt een uniek stukje natuur: het Groene Hart. Het gebied is een aangenaam contrast met het drukke leven van alledag van de Randstad. Met eigen ogen maakt u kennis van de vele gezichten van dit unieke gebied: polders, venen, water en mooie historische stadjes sieren het landschap.
Komt u tijdig aan in Amsterdam, maakt u dan een wandeling door het gezellige centrum. Alleen al met het bekijken van de karakteristieke herenhuizen en de prachtige zeventiende-eeuwse grachten (UNESCO status), kunt u zich een dag vermaken. Heeft u tijd en energie over? Wandel dan verder door het befaamde ‘red light district’ dat jaarlijks miljoenen toeristen trekt, of bewonder de vele straatartiesten op het Rembrandtplein.

Dag 12:    Vertrek Amsterdam

Na het ontbijt eindigt uw reis. Wij adviseren nog wel een paar dagen bij te boeken om deze schitterende stad te bezoeken.

Prijzen
Start data:
2021: 27/06, 04/07, 18/07, 25/07, 08/08, 15/08 en 29/08
 
Min. deelname 2 personen 
Indien u halfpension boekt, is dat voor 6x diner (niet in Parijs, Saint Quentin, Tournai, Gent en Antwerpen)
Prijs €
Per persoon in Tweepersoonskamer
11 x Overnachtingen met ontbijt
1130,00
Toeslagen:
Eenpersoonskamer 594,00
Halfpension 8x (niet in Antwerpen, Parijs en Gent) 240,00
start 07/07 (min.deelname 10 personen) en 11/08  260,00
Fietshuur (incl. Helm) 150,00
E-bike 275,00
GPS huur 25,00

Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 1,295.00
1-persoonskamer, ontbijt 1,890.00
Diner 195.00
Extra nacht (logies/ontbijt) 85.00
Extra nacht (logies/ontbijt) Amsterdam 75.00
Season surcharges
2021-07-04 - 2021-08-29 10.00
Toeslagen per persoon
Overnachting in Amsterdam op zaterdag 20.00
Overnachting in Amsterdam van:
2021-04-02 - 2021-04-05
2021-04-16 - 2021-04-17
2021-05-13 - 2021-05-15
2021-05-22 - 2021-05-24
2021-10-15 - 2021-10-17
60.00
Huurfiets
Premium fiets 150.00
Elektrische fiets 275.00
Extra service
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 11 33.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 11 66.00
Diefstalverzekering premium fiets € 6.00 x 11 66.00
Extra bagage € 5.00 x 11 55.00

Startplaats:

Parijs 

Heen-/Terugreis met vliegtuig (niet inbegrepen):
Heenvlucht naar Paris Orly of Paris Charles de Gaulle 
Terugvlucht vanaf Amsterdam Schipho

Terugreis met de trein naar Parijs:
De sneltrein 'Thalys' brengt u in 3 uur en 17 minuten terug naar Parijs.
Boekbaar 3 maanden vooraf, prijs vanaf 39,- € p.p. In het weekend gaat de trein iedere 2 uur. Fiets neenemen in de Thalys is niet mogelijk. Huurfietsen zullen wij terug brengen. 

Extra nacht in Parijs (logies/ontbijt):
Tweepersoonskamer €85 per persoon
Eenpersoonskamer €150 per persoon

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Holiday Inn Express Paris - Canal de la Villette (Parijs - France)
Logis Hostellerie de la Porte Bellon *** (Senlis - France)
Aiden by Best Western T'Aim Hôtel **** (Compiegne - France)
Hôtel Memorial *** (Saint-Quentin - France)
Logis Hôtel Mouton Blanc *** (Cambrai - France)
D'Alcantara *** (Tournai - Belgium)
Best Western Hotel Chamade *** (Gent - Belgium)
Hampton by Hilton Antwerpen *** (Antwerpen - Belgium)
Golden Tulip Keyser Breda **** (Breda)
Best Western Hotel Gouda **** (Gouda)
Westcord Art Hotel ***/**** (Amsterdam)
Praktische info

11 overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Gedetailleerde route-boekjes met kaarten en toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagagevervoer inclusief

Paris Gare du Nord / Amsterdam CS

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veertochten zijn niet inclusief

Niet inbegrepen is de trein van Amsterdam naar Parijs en terug van Amsterdam naar Parijs

Reis info

De dichtstbijzijnde luchthaven is Luchthaven Parijs-Charles de Gaulle (CDG)

Via de volgende link kunt u uitstippelen hoe u met het openbaar vervoer van Charles de Gaulle bij het hotel komt: www.ratp.fr/op-bezoek-naar-parijs

Misschien vindt u deze reizen ook leuk:
Om deze website goed te laten functioneren gebruiken we cookies. Cookie beleid. cookie instellingen aanpassen
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice